Για την έκδοση των απάντων του Μίμη Φωτόπουλου από τα 24γράμματα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, καπέλο, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες γράφει ο Γιώργος Πρίμπας

κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα σε όλα τα βιβλιοπωλεία
on line εδώ http://dyslexiashop.gr/index.php/product/987878/(ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ)

7 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ από τις εκδόσεις 24 γράμματα

αγορά on line http://dyslexiashop.gr/index.php/product/67671/

και τηλεφωνικά 210 612 70 74 (αντικαταβολή, ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)

Πέρασε «αόμματος …» αλλά τα έβλεπε όλα. Και αυτός πήγαινε «κατά τον ρουν των γεγονότων», αλλά πάλευε με το μοναδικό του μάγκικο αληθινό τρόπο, πρώτα από όλα, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη επανάσταση. Αυτή που απέτυχε. Να αλλάξουμε εμείς.
Έρχεται και εδώ, όπως μας μιλούσε και μας κοιτούσε μέσ’ από την ασπρόμαυρη μεγάλη οθόνη, να μας τα πει με τον ποιητικό του λιτό αλλά πλούσιο και περιεκτικό λόγο, απαλλαγμένο από μπουρζουαζίστικους ελιτισμούς, που δεν σημαίνουν τίποτα, στο σήμερα. Στο ανέκαθεν σήμερα στον κόσμο τής εκμετάλλευσης. Έρχεται στον κόσμο τής επικράτησης τού απάνθρωπου νεοφιλελευθερισμού, να μας αγγίξει όχι πια με τις ταινίες που πρωταγωνιστούσε και μας μεγάλωσαν, κι εμάς και τους αμέσως παλαιότερους και τους νεότερους, αλλά με τη γραφή του. Έρχεται να μας δείξει ότι τους κατάλαβε. Και σήμερα όπως και τότε. Το βροντοφωνάζει. Τότε, επί κατοχής, ήταν ο άγνωστος νεκρός αδελφός που κείτονταν στο πεζοδρόμιο και δεν στάθηκε να τον κλάψει γιατί πεινούσε. Σήμερα είναι ο άγνωστος άλλος που πνίγεται διωγμένος από τον πόλεμο που ποτέ δεν σταμάτησε.
Και πώς να σταματήσει ο πόλεμος και πώς να μην πνίγεται ο άνθρωπος όταν αυτοί που μας κλέβουν μας ποτίζουν εθνικισμό, ρατσισμό και επιβάλουν καταπιεστικές ιδεοληψίες, ακριβώς για να μας κλέβουν.
Είναι ο μεγάλος Μίμης Φωτόπουλος, που η ποίησή του δεν εκδόθηκε όσο ζούσε γιατί δεν ήταν, θα έλεγαν – ή μήπως του το είπαν κιόλας; –, ένας μετρ των στίχων. Ευτυχώς! Είναι ο μεγάλος ποιητής Μίμης Φωτόπουλος και είναι εδώ.
Είναι εδώ όχι για να γελάσεις μετά που «θα κάάάθεσαι», αλλά να κλάψεις γιατί τώρα σου ετοιμάζουν να κάθεσαι ή και τις επτά μέρες ή μόνο την όγδοη της εβδομάδας.

Η έκδοση των απάντων του Μίμη Φωτόπουλου δεν είναι ένα ακόμη εκδοτικό γεγονός. Είναι το σημαντικότερο εκδοτικό γεγονός των τελευταίων χρόνων στο χώρο της ποίησης. Είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός και αφορά εσένα.

Γιώργος Πρίμπας
Μάης 2019