Κύβος V Cube 8 Pillow

dyslexia-shop-grvcb-8-pilow

Τιμή: 54,90 ευρώ  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)

 Παραγγελία στο eshop του 24γράμματα (dyslexia shop.gr) εδώ

Δωρεάν τα ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας

Τρόποι πληρωμής:

  • Αντικαταβολή (με χρέωση) ,
  • Όλες οι πιστωτικές κάρτες (δίχως επιπλέον χρέωση),
  • Paypal (δίχως επιπλέον χρέωση),
  • Tραπεζικό έμβασμα e banking (δίχως επιπλέον χρέωση)

Tα V-CUBES αποτελούν μια νέα και επαναστατική εφεύρεση παγκοσμίως καινοτομική και νομικά κατοχυρωμένη σε 51 χώρες.
Η νέα αυτή πολυβραβευμένη τεχνολογία που παραδίδει τον κλασικό περιστρεφόμενο κύβο στον 21ο αιώνα εφευρέθηκε από τον Έλληνα μηχανικό Παναγιώτη Βερδέ και κατασκευάζεται στην Ελλάδα.

Κωνσταντίνος Βερδές γενικός διευθυντής της «VERDES INNOVATIONS S.A.»
Ο Κωνσταντίνος Βερδές αξιοποίησε την εφεύρεση του πατέρα του Παναγιώτη Βερδέ και δημιούργησε τους εξελιγμένους πολύχρωμους κύβους, το επόμενο βήμα του γνωστού κύβου του Ρούμπικ. Ενα παιχνίδι μυαλού που παράγεται στην Ελλάδα και εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες στον κόσμο. Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι δεκαπλάσια και στα σχέδιά της είναι η δημιουργία 8-12 νέων προϊόντων την επόμενη εξαετία. Στόχος είναι η ενίσχυση του brandname της αλλά και του «MADE IN GRΕECE».

Συνέντευξη στη Μαρίνα Πρωτονοταρίου

Ποdyslexia-shopια ήταν η εφεύρεση του πατέρα σας κ. Παναγιώτη Βερδέ;
Η εφεύρεση έχει να κάνει με την κατασκευή περιστρεφόμενων -στους τρεις άξονες- κυβικών αντικειμένων. Πρόκειται για μια ενιαία μέθοδο διασύνδεσης των εμφανών και αφανών τεμαχίων που απαρτίζουν τα αντικείμενα, με την χρήση της οποίας μπορούμε να κατασκευάσουμε περιστρεφόμενους κύβους με οποιονδήποτε αριθμό στρωμάτων.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε απασχολήσει τρεις δεκαετίες, διάσημους σχεδιαστές τρισδιάστατων παιχνιδιών σκέψης, πολυεθνικές εταιρείες προώθησης παρόμοιων προϊόντων αλλά και μεμονωμένους ερευνητές, όπως ο πατέρας μου.

Πότε ξεκίνησε η δραστηριότητα της εταιρείας V-Cube;
Από το 2003 και μέχρι το 2008 εργαζόμασταν για το στήσιμο του βασικού κορμού του «pre-project» και συγκεκριμένα στην αναζήτηση αρχικών κεφαλαίων, την νομική κατοχύρωση, την εύρεση κατάλληλων υποδομών και συνεργατών, την ανάπτυξη πιλοτικών προϊόντων κ.λπ. Το 2008 και αφού πλέον η πατέντα είχε εδραιωθεί σε 51 χώρες ανοίξαμε την εταιρεία «V-CUBES A.E.» με σκοπό τη βιομηχανική παραγωγή και προώθηση όλων των προϊόντων που παράγει δυνητικά η ευρεσιτεχνία. Εδραιώσαμε την εμπορική μας ονομασία(ΤΜ) σε όλο τον κόσμο και ξεκινήσαμε τις πωλήσεις και το βασικό «project».
Μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας, άπειρη στην κυριολεξία δουλειά και δυσκολίες και αφού έχουν επενδυθεί πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ από εμάς και τους φίλους-μετόχους της εταιρείας, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε κάποια ελπιδοφόρα σημάδια ανέλιξης και επιτυχίας. Η συνεχής επένδυση όποιου κέρδους σε εργαλεία, νέα προϊόντα και διαφήμιση-marketing, η απρόσκοπτη παρουσία στις τρεις μεγαλύτερες εκθέσεις παιχνιδιών στον κόσμο, η διοργάνωση events και διαγωνισμών, η σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας ανά τον κόσμο, η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, έχουν πλέον αρχίσει να καθιστούν το brandname μας αναγνωρίσιμο παγκοσμίως στον χώρο.

Σε ποιες χώρες πουλάτε κύβους; Ποιες χώρες είναι οι φανατικότεροι οπαδοί των κύβων και τί μέρος του τζίρου σας είναι οι εξαγωγές;
Οι κύβοι μας με πωλήσεις μέσω του διαδικτύου έχουν φτάσει σε πάνω από 60 χώρες ενώ έχουμε αναπτύξει και κλασικά δίκτυα διανομής σε πολλές αγορές. ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Δανία, Ουκρανία, Βαλτική, Αυστραλία και Καναδάς είναι οι χώρες που μέχρι στιγμής βρίσκει κάποιος τα προϊόντα μας στα ράφια των καταστημάτων. Σύντομα, ανοίγουν και άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές, όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα μιας και ο κύβος έχει φίλους και φανατικό κοινό σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Οι εξαγωγές αποτελούν το 97% του τζίρου μας. Η ελληνική αγορά παρόλο που έχει δυναμική, δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδεχτεί σοβαρά τα προϊόντα μας, παρόλες τις προσπάθειες μας

Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ανάπτυξη της εταιρείας. Υπάρχουν περιθώρια για νέα προϊόντα;
Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας μας υπάρχει ανάπτυξη σε τζίρο, ποσότητα πωλήσεων και αριθμού προϊόντων. Το 2012 η ανάπτυξη είναι αισθητά μεγαλύτερη αν και βάσει αποδεδειγμένων στατιστικών στοιχείων τα περιθώρια ανέλιξης είναι τουλάχιστον δεκαπλάσια.
Ενθαρρυντική είναι και η τριπλή καλή αξιολόγηση της εταιρείας μας στην πρώτη τριάδα πανελληνίως στα τρία πιο διαδεδομένα προγράμματα του ΕΣΠΑ που αφορούν την Εξωστρέφεια, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία Υψηλής Έντασης Γνώσης, αν και οι δομές της χώρας καθυστερούν τις εκταμιεύσεις και τους ελέγχους με την φοβερή γραφειοκρατία που επικρατεί να αυξάνει τα ρίσκα ακόμα και για υγιέστατες εταιρείες σαν και εμάς.
Στόχοι μας είναι η ανάπτυξη άλλων 8-12 προϊόντων και του επιχειρηματικού δώρου-promotional item στα επόμενα έξι χρόνια, η προώθηση τους παγκοσμίως και η ανάληψη του προαναφερθέντος μεριδίου αγοράς που δικαιωματικά μας ανήκει. Αυτό όμως είναι αρκετά δύσκολο μιας και εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν «χτίσαμε» την αλυσίδα εμπορίου που έχτισαν οι Εγγλέζοι, οι Εβραίοι, οι Γερμανοί, οι Γάλλoι, οι Ολλανδοί κ.λπ. Στόχος μας είναι η ενίσχυση του brandname μας αλλά επίσης του brandname «MADE IN GRΕECE» και η προβολή των δυνατοτήτων των Ελληνικών μυαλών.

Πώς αποφάσισε ο πατέρας σας να ασχοληθεί με τους κύβους και πόσο καιρό μελετούσε για να βρει τον τρόπο που βρήκε. Πώς αναμειχθήκατε εσείς με την ιδέα αυτή;
Η ιδέα γεννήθηκε και πρωτοσχεδιάστηκε μερικώς «στο χέρι» το 1985 κατά την ενασχόληση του στον ελεύθερο χρόνο του – ως «hobby» δηλαδή- αλλά κρατήθηκε μυστική σε ένα συρτάρι για σχεδόν δύο δεκαετίες, λόγω της αίσθησης που είχε ότι είναι απλή και ότι κάποιος άλλος θα την είχε επινοήσει. Τα χρόνια αυτά στην πατρίδα μας δεν υπήρχε πρόσβαση σε διαδίκτυο και παγκόσμιες βάσεις δεδομένων εφευρέσεων, αλλά όπως καλά γνωρίζετε τα καθημερινά προβλήματα, δύσκολα μας επιτρέπουν να κυνηγάμε τις ιδέες και τα όνειρα μας
Το 2002, μόλις είχα τελειώσει τις σπουδές μου στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο τμήμα των Τοπογράφων Μηχανικών που και ο ίδιος αποφοίτησε, μου έδειξε τα σχέδια και αμέσως κατάλαβα την αξία τους. Αρχίσαμε την αναζήτηση στο διαδίκτυο και προς μεγάλη μας έκπληξη αλλά και χαρά διαπιστώσαμε την απουσία εξέλιξης αντίστοιχης τεχνολογίας. Όλοι οι ερευνητές είχαν ακολουθήσει τον δρόμο του «Rubik»… Επανασχεδιάστηκε σε Η/Υ αυτή την φορά, όλη η ιδέα και τα όλα τα προϊόντα που παράγει και κατατέθηκε μαζί με το κείμενο επεξήγησης της στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας(ΟΒΙ) το 2003. Ένα χρόνο αργότερα αποκτήθηκε το ελληνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ενώ παράλληλα κατατέθηκαν άλλες 50 αιτήσεις σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου.

Σε τι συνίσταται η μοναδικότητα της πατέντας; Τι είδος κύβων δημιουργήσατε;
Η προγενέστερη τεχνολογία χρησιμοποιώντας κυρίως τις εσωτερικές κυλινδρικές επιφάνειες του κύβου 3χ3χ3 του γνωστού «κύβου του Rubik» είχε κατορθώσει να παράξει κύβους με 2, 4 και 5 στρώματα που είχαν επινοηθεί από άλλους εφευρέτες. Πλην του κύβου 3χ3χ3 όμως, όλοι οι υπόλοιποι κύβοι αντιμετώπιζαν προβλήματα ευστάθειας κατασκευής, ομαλής περιστροφής και ποιότητας λειτουργίας.
Η πατέντα των «V-CUBE» χρησιμοποιώντας σφαιρικές και κωνικές επιφάνειες έλυσε όλα τα προβλήματα κατασκευής των υπαρχόντων κύβων, ταυτόχρονα δε, επέκτεινε την σειρά σε κύβους με θεωρητικά άπειρο αριθμό στρωμάτων περιστροφής. Αρχικά ξεκινήσαμε με τους κύβους V-CUBE 6 και V-CUBE 7 δίνοντας στους απανταχού ανά τον κόσμο φίλους του παιχνιδιού δύο νέους ως προς την εξωτερική εμφάνιση κύβους, αλλά και με τον V-CUBE 5 βελτιώνοντας αισθητά το προγενέστερο προϊόν. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα έχουμε κατασκευάσει και προωθούμε παγκοσμίως και τους κύβους V-CUBE 2 και V-CUBE 3.
Οι κύβοι με πωλήσεις μέσω του διαδικτύου έχουν φτάσει σε πάνω από 60 χώρες, ενώ έχουν αναπτύξει και κλασικά δίκτυα διανομής σε πολλές αγορές, όπως σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα, Γερμανία, Ελβετία κ.ά.

verdes-dyslexia-shop-gr

Παναγιώτης Βερδές

Πρόεδρος της V – CUBES A.E.

Βραβευμένος εφευρέτης και διακεκριμένος επιχειρηματίας

Με τη δημιουργική του φαντασία προχώρησε στην εφεύρεση και με το επιχειρηματικό του δαιμόνιο στη διάκριση και στις εξαγωγές διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερο επίτευγμα θεωρεί το γεγονός ότι ασχολήθηκε ως χόμπυ με τον κύβο “Rubik” τον οποίο επανασχεδίασε με νέα μέθοδο όπου μπορεί να προστεθεί απεριόριστος αριθμός στρωμάτων. Μετά από 2 δεκαετίες ανακαλύπτει πως η ιδέα του είναι εντελώς πρωτότυπη σε παγκόσμιο επίπεδο. Απέκτησε το ελληνικό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας το 2004 και από το 2009 είναι κάτοχος 52 Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας από αντίστοιχες χώρες του κόσμου. Έχει παραχωρήσει την εκμετάλλευση των ευρεσιτεχνιών του στην εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών V – CUBES AE της οποίας είναι Πρόεδρος. Διευθύνων σύμβουλος και συντονιστής ο γιος του Κωνσταντίνος Βερδές, με στόχο την παραγωγή και πώληση των παιχνιδιών (9 κύβων) παγκοσμίως .

Βραβεύτηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με το Γ΄ Βραβείο για τις σύγχρονες ελληνικές εφευρέσεις το 2009. Διακρίθηκε επίσης με την Α΄ Διάκριση για τις νεοσύστατες εξαγωγικές επιχειρήσεις το 2013 και επιλέχθηκε στις 50 καλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την χώρα μας στον διαγωνισμό “European Busines Awards 2013 – 2104”.

Ο Παναγιώτης Βερδές, γεννήθηκε στο Xιλιομόδι Κορινθίας, το 1945.