«ΠΕΡΑΣΜΑ» της Ρεζά ντε Βετ από το “ΑΙ-ΩΡΕΣ”

24grammata.com/ θέατρο
«ΠΕΡΑΣΜΑ» της Ρεζά ντε Βετ
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 10 Ιανουαρίου 2011

Ο Θεατρικός Οργανισμός  «ΑΙ-ΩΡΕΣ» θα παρουσιάσει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου  «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ» από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 το «μαγικό» έργο της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ,  «ΠΕΡΑΣΜΑ», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Λίγα  λόγια για το έργο:
Νότια Αφρική. Αρχές του 20ου αιώνα. Οι ιδιοκτήτριες μιας πανσιόν, δύο παράξενες αδερφές, η αυστηρή Ερμιέν και η δύσμορφη Σούσι, έχουν ένα ιερό καθήκον. Να προειδοποιούν τους επισκέπτες τους όταν έχει άσχημο καιρό να μην  περνούν τον ορμητικό ποταμό.
Αν οι περαστικοί χρυσωρύχοι ή τα ερωτευμένα ζευγάρια τις παρακούσουν και πνιγούν, οι δύο γυναίκες υποχρεούνται, μέσα στο ιερό τους καθήκον, να τους ανασύρουν από το νερό και να τους θάψουν, χαράζοντας τα ονόματά τους στους σταυρούς. Οι ανώνυμες όμως ψυχές στοιχειώνουν την πανσιόν και οι δύο αδερφές  με τη μέθοδο της ύπνωσης, προσπαθούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, για να μπορέσουν να αναπαυτούν.
Μια τέτοια ‘σεάνς’ (ύπνωση) είναι η κεντρική ιστορία του έργου.
Οι δύο αδερφές γυρίζουν είκοσι χρόνια πίσω για να ανακαλέσουν μια θυελλώδη νύχτα, που τους επισκέφτηκε ο Μάγος «Μαέστρο» και η ανήλικη αγαπημένη του. Σκοπός του «ταξιδιού» τους στο χρόνο είναι να μάθουν το όνομα του άτυχου κοριτσιού που χάθηκε, τότε, στο ποτάμι. Η ύπνωση, όμως, πέρα από το όνομα, αποκαλύπτει κρυφές στιγμές εκείνης της βραδιάς που σχετίζονται με τον ιδανικό άντρα «Μαέστρο». Στιγμές που θα αλλάξουν, για πάντα, τη μία από τις δύο αδερφές και  θα την οδηγήσουν στο πέρασμα των φόβων…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά: Δημήτρης Μπογδάνος
Κοστούμια: Duygu Ozturk
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριαλένα Ροζάκη
Μουσική επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Άρτεμις Παπαγεράκη

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης):
Βίκυ Κυριακίδη, Χαρά Κονταξάκη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Έφη Κόντα

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
τηλ. 2108254600 και 210-8679535
http://www.topos-allou.gr
[email protected]

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης,
Τηλέφωνα : 210-9583571 και 6974729382
Ηλεκτρονική Διεύθυνση : [email protected]