«Το Μικρό Μυστικό της Ζωής». Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και μεγάλους

24grammata.com/ θέατρο
Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και μεγάλους
κάθε Κυριακή πρωί (ώρα 11:30) στις 13/2, 20/2, 27/2 και 6/3.

«Το Μικρό Μυστικό της Ζωής»
μια παραμυθοϊστορία της Γεωργίας Βεληβασάκη σε μουσική του Κώστα Αθυρίδη.
(ΕΙΣΟΔΟΣ: 15Ε  ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – 17Ε ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ. ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΥΜΑΡΟΥ: 12Ε )

Το Μικρό Μυστικό της Ζωής είναι ένα μουσικό παραμύθι που αναφέρεται στη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση. Μια ιστορία ειπωμένη με στοχαστική διάθεση και έντονο οικολογικό προβληματισμό. Ο παραμυθένιος λόγος της Γ. Βεληβασάκη, πλάθοντας με ευαισθησία και χιούμορ λέξεις και εικόνες άλλοτε φανταστικές και άλλοτε ρεαλιστικές, περιγράφει  την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου να εκμεταλλευτεί και να υποτάξει τη Φύση, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι έτσι οδηγείται στην αυτοκαταστροφή. Το μόνο που ίσως μπορέσει να τον σώσει είναι να βρει το Μικρό Μυστικό της Ζωής… Ποιο να ΄ναι άραγε το μυστικό; Πού να είναι κρυμμένο;
Σε μία περίοδο που η παιδική ψυχαγωγία δέχεται απανωτά πλήγματα αμφιβόλου ποιότητας και αισθητικής, το Μικρό Μυστικό της Ζωής της στιχουργού – ερμηνεύτριας Γεωργίας Βεληβασάκη και του συνθέτη Κώστα Αθυρίδη είναι αν μη τι άλλο μία έντιμη καλόγουστη πρόταση στους κόλπους της λεγόμενης παιδικής δισκογραφίας.
Παίζουν:
Γεωργία Βεληβασάκη – αφήγηση/τραγούδι/Σελήνη
Αναστάσης Χαμηλάκης – πλήκτρα/Άνθρωπος
Άρης Ζαρακάς – κιθάρα/Ήλιος
Λευτέρης Ανδριώτης – κρητική λύρα/Αστραπόβροντα
Έλσα Παπέλη – τσέλο/Αστέρια
Γιώργος Κωστόπουλος – κοντραμπάσο/Βουνά
Ανδρέας Ανδρικόπουλος – τύμπανα/Αστραπόβροντα
και η μικρή Ειρήνη Πιπινέλλη – Ευχή

Έγραψαν για το παραμύθι:
«Όπως το άπειρο χωράει στο γλυκό παραμύθι της Γεωργίας, έτσι όλα μπορούν να χωρέσουν στην καρδιά και στο νου των παιδιών, ακόμα και το τρομερό “μυστικό της ζωής”. Τους το προσφέρει το βιβλίο της με αγάπη και τέχνη, με τη μελωδία και την αρμονία του στίχου, της μουσικής και της τραγουδιστής φωνής.»
Δημήτρης Κ. Ψυχογιός, Καθηγητής Πανεπιστημίου
«Η ευφάνταστη μουσική και οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Κώστα Αθυρίδη παραπέμπουν σε musical, σκόπιμα αποφεύγοντας τη στερεότυπη άποψη περί του τι είναι παιδικό τραγούδι. Αντίθετα, αποτελούν μια γνωριμία με τα διαφορετικά ηχοχρώματα των μουσικών ειδών που τα παιδιά μεγαλώνοντας θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν. Έτσι, η ροκ μπαλάντα, η funk, η soul, αλλά και στοιχεία της ηλεκτρονικής κα της κλασικής μουσικής βρίσκουν θέση πίσω από τη γλαφυρή αφήγηση της Γεωργίας Βεληβασάκη και στις φωνές των ηθοποιών που ενσαρκώνουν τους ήρωες του παραμυθιού»
Λένα Πλάτωνος, συνθέτης     Αντώνης Μποσκοΐτης, δημοσιογράφος