Ανθεί η Ελληνική Εκπαίδευση στο Harrow

224grammata.com-/ εκπαίδευση/ απόδημος ελληνισμός

Το Ελληνικό Κολέγιο Αγίου Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση. Αριθμεί 150 και πλέον μαθητές και μαθήτριες, έχει πολλές ώρες λειτουργίας και αρκετά τμήματα κάθε εβδομάδα και τα τελευταία χρόνια οι σπουδαστές του επιτυγχάνουν θαυμάσια αποτελέσματα στις εξετάσεις G.C.S.E. και A’ Level.

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η ετήσια Χοροεσπερίδα του Κολεγίου με μεγάλη επιτυχία και περίπου 300 καλεσμένους. Την ευθύνη για τη διοργάνωση είχε η Επιτροπή Γονέων, με Πρόεδρο τη Δρα Ξένια Καντάρη, η οποία ομίλησε ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Διευθυντής του Κολεγίου, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας,  χαιρέτησε τους συνδαιτυμόνες και μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Σας καλωσορίζω στην ωραία αυτή και εορταστική Χοροεσπερίδα, στην οποία τιμούμε και πανηγυρίζουμε όχι ένα συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, όπως συνήθως κάνουμε εμείς οι Έλληνες, αλλά τη γλώσσα μας, τον πολιτισμό μας, τον εθελοντισμό και την αγάπη μας για τα κοινά, όπως επίσης και τη φιλία που υπάρχει ανάμεσά μας, αλλά και την ευγενική φιλοπατρία μας.

Το Κολέγιό μας λειτουργεί άψογα. Ανήκουμε ήδη στην ομάδα των μεγαλύτερων -αριθμητικά αλλά και ποιοτικά- Ελληνικών Σχολείων της φιλογενούς Ομογένειάς μας.

Η Ελληνική Εκπαιδευτική Αποστολή δεν έστειλε -δυστυχώς- και φέτος εκπαιδευτικούς στον Απόδημο Ελληνισμό. Η απουσία των εξ Ελλάδος δασκάλων αναπληρώθηκε από τους εμπειρότατους και πλήρως αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, προς την οποία είμαστε απόλυτα ευγνώμονες. Ανάλογη ευγνωμοσύνη οφείλουμε σε όλους τους δασκάλους του Κολεγίου μας, κυρίως στους Ωρομισθίους, για την ολόθερμη προσφορά τους σε όλους τους τομείς της σχολικής μας ζωής.

Η Επιτροπή Γονέων και Κηδεμόνων για άλλη μια χρονιά απέδειξε -με πολλούς τρόπους- το ενδιαφέρον και την αγάπη της για το Κολέγιό μας. Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ αξίζει σε όλα τα μέλη της Σχολικής αυτής Επιτροπής, στην οποία προεδρεύει η Δρ. Ξένια Καντάρη. Το έργο τους είναι ιστορικό, το ήθος τους αποτελεί σταθερό παράδειγμα προς μίμηση από τους γονείς των ερχόμενων γενεών.

1Ευχαριστίες, επίσης, οφείλουμε στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παντελή Δημοσθένους και στην Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής για την αδιάκοπη και αταλάντευτη φροντίδα και αγάπη που δείχνουν πάντα προς το Κολέγιό μας. Ανάλογες ευχαριστίες οφείλουμε και στην Πρόεδρο της Βοηθ. Αδελφότητας κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου και στα μέλη της Επιτροπής Κυριών, για τη γλυκιά τους υποστήριξη προς το Σχολείο μας, προς τους μαθητές και μάλιστα και προς τους Ιερόπαιδες.

Στα παιδιά μας που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν εξετάσεις G.C.S.E. και A’ Level ευχόμαστε καλά αποτελέσματα. Σε όλα τα παιδιά μας και προς τους γονείς θα ήθελα με αγάπη να μεταφέρω πως το καλοκαίρι ενώ έχουμε διακοπές από τα μαθήματα δεν έχουμε διακοπές από τα γράμματα, ούτε από την εκκλησία μας. Τους συμβουλεύω πατρικά να μελετούν ελληνικά βιβλία, ιδιαίτερα την ιστορία και τον πολιτισμό μας, και να εκκλησιάζονται τακτικά.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να απευθύνω εγκαρδιότατες ευχαριστίες σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την καλή επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης, όπως στην Επιτροπή Γονεών, στις Δασκάλες του Χορού Άντρια Παρασκευά και Εύα Τσικριτζή, στους ταλαντούχους χορευτές μας, αλλά και σε όλους που συνήχθησαν απόψε εδώ για να εορτάσουμε και να χαρούμε όλοι μαζί».

Κατά τη λαχειοφόρο αγορά αναδείχθηκαν νικηφόροι οι παρακάτω αριθμοί: 141, 183, 226, 539, 656, 1111, 1245, 1393, 1406, 1520, 1522, 1884.

Λεζάντες φωτογραφιών:
1.    Ο Διευθυντής με πολλούς μικρούς χορευτές του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος, που μάγεψαν τους θεατές με το ταλέντο τους, κατά τη Ετήσια Χοροεσπερίδα του Κολεγίου.
2.    Ο Διευθυντής, Εκπαιδευτικοί και μέλη της Επιτροπής Γονέων του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος, κατά την Ετήσια Χοροεσπερίδα.