Ανισορροπίες.

Mein_Kampf_dust_jacket

γράφει ο Γιώργος Πρίμπας.

Διαβάστε όλη την εργογραφία (άρθρα, επιφυλλίδες, επιμέλεια ebook) του Γιώργου Πρίμπα στο 24grammata.com κλικ εδώ

Στο Mein Kampf (Ο Αγών μου), το ιδεολογικό μανιφέστο του ναζιστικού κόμματος, ο Χίτλερ
-τάσσεται υπέρ του φυλετικού αγώνα (με έμφαση στον αντισημιτισμό) και καταδικάζει το μαρξισμό ως εβραϊκή συνωμοσία. Επίσης καταδικάζονται οι κοινωνικοί αγώνες και κατακτήσεις, το μπολσεβικικό σύστημα της ΕΣΣΔ και προπαγανδίζεται η αναζήτηση, με φυλετικό πόλεμο, ζωτικού χώρου για το γερμανικό λαό προς την ανατολή.
-καταδικάζει τη δημοκρατία ότι δεν εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα του γερμανικού λαού και προπαγανδίζει το κράτος υπό την απόλυτη εξουσία του Ηγέτη, ο οποίος είναι αυτός που τελικά θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του γερμανικού λαού.
Το σύνολο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε όλο τον πλανήτη υπολογίζεται σε 80.000.000.
«Ο Αγών μου» κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ελλάδα και σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου βρίσκοντας μάλιστα παντού θαυμαστές.
Την 28.01.2016 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός ανακοινώνει το πρόωρο κατέβασμα της θεατρικής παράστασης «Ισορροπία του Nash» όπου περιλαμβάνονταν και κείμενα του καταδικασμένου, για τη συμμετοχή του στην 17Ν και για δολοφονικές (εγκληματικές γενικότερα) πράξεις που διέπραξε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού. Αφορμή οι εκτεταμένες αντιδράσεις, για το ανέβασμα του έργου στο Εθνικό Θέατρο, και οι κατά δήλωσή του απειλές (ακόμη και με χρήση ρουκετών κατά του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου) που δέχτηκε.