Βικτώρια

victoriaφωτογραφίες, επιμέλεια: Γιώργος Πρίμπας

δείτε όλο το οδοιπορικό

   24grammata.com/ free ebook

[κατέβασέτο]

Δείτε όλα τα φωτογραφικά οδοιπορικά του Γιώργου Πρίμπα στη νέα κατηγορία μας Ε10 Φωτογραφικά Albums

 

Η συνοικία της Βικτώριας βρίσκεται στο δήμο Αθηναίων, δυτικά του Πεδίου του Άρεως και περικλείει την πλατεία Βικτωρίας, στην οποία οφείλει το όνομά της [αρχικά λεγότανε πλατεία Κυριακού, αλλά μετονομάστηκε σε πλατεία Βικτωρίας το 1864 προς τιμήν της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου με αφορμή την παραχώρηση στην Ελλάδα των Επτανήσων ως δώρο για την ανάδειξη στο βασιλικό θρόνο της Ελλάδας του πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμου Γεωργίου, ο οποίος ήτανε ανεψιός της].

Περιβάλλεται από τις οδούς: Μαυροματέων, Δεριγνύ, Αχαρνών, Φιλιππίδου, μικρό μέρος της Αλκιβιάδου, Ευνάρδου, Μιχαήλ Βόδα, Ηπείρου, 3ης Σεπτεμβρίου, Αιανινός, μικρό μέρος της 28ης Οκτωβρίου και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μια κάποτε κοσμοπολίτικη συνοικία – το μαρτυρούνε τα παλαιότερα σωζόμενα, από τη λαίλαπα της αντιπαροχής, κτίρια και σπίτια της περιοχής τα περισσότερα από τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους – που γνώρισε τη φθορά και την υποβάθμιση με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί περπατάμε στους δρόμους της, αλλά όχι και στις οδούς Φυλής, Διδύμου και Φώκαιας όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι οίκοι ανοχής της περιοχής. Διάσπαρτοι βεβαίως βρίσκονται και σε άλλους δρόμους, αλλά ειδικά σε αυτούς θα ήταν από άτοπο έως επικίνδυνο για κάποιον να προχωρά φωτογραφίζοντας …

 

Γιώργος Πρίμπας

Οκτώβρης 2016