Διάβαστε στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ (νέο emagazine, ένθετο του 24grammata.com)

Πολιτικός Λόγος νέο emagazine   (ένθετο του 24grammata.com )
Πολιτικές, Οικονομικές, Κοινωνιολογικές Αναζητήσεις στον 21ο αιώνα
αρχισυνταξία: Μανόλης Μαυροζαχαράκης

 γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Η Λογική, η κοινή λογική, είναι απούσα από την πολιτική ζωή μας. Πανικός και μοιρολατρία σκεπάζει τον Πολιτικό Λόγο της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα, σε όλη την Ευρώπη, την ισοπέδωση του κοινωνικού Κράτους. Παρακολουθούμε με απάθεια το ξεδόντιασμα μιας γριάς “αριστεροσκεπτόμενης” πολιτείας, που με όλα τα λάθη της, τις εμμονές της, τους παλιμπαιδισμούς και το μαράζι της ότι δεν απέκτησε γνήσια τέκνα στις “καρέκλες των αποφάσεων”, είχε καταφέρει να εξασφαλίσει: αξιοπρέπεια, γαλήνη και ασφάλεια για τους ανίσχυρους.
Αυτό το κοινωνικό Κράτος μαραζώνει, στις ημέρες μας, ενώ ακούγονται διάσπαρτες φωνές αντίδρασης. Την αναχαίτιση αυτού του μαρασμού θα αναζητήσουμε στον Πολιτικό Λόγο (νέο ένθετο του 24grammata.com) με την ελπίδα να συγκεντρώσουμε τις διάσπαρτες φωνές των σκεπτόμενων πολιτών και να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη δεξαμενή πολιτικής αναζήτησης.

Θα προσπαθήσουμε να δούμε αν έχουν νόημα, ακόμα και σήμερα, λέξεις όπως:

  • Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια,
  • Κρατική Παρέμβαση, Κοινωνικό Κράτος, Κοινωνικός Μισθός,
  • Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Αξιοπρέπεια.

Γιατί, αν δεν έχουν νόημα τα παραπάνω, ο πολιτισμός δε θα είναι η ομορφιά της ζωής μας αλλά το σιδερόφραχτο παραθυράκι στο σκοτεινό κελί της φυλακής μας.
Γιατί, παρά την ισοπεδωτική υστερία της εποχής μας, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην Πολιτική.

Σε αυτή την αναζήτηση είστε καλεσμένοι άπαντες, δίχως κομματικές παρωπίδες, να καταθέσετε ενυπόγραφα την πρόταση σας

κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα

Αρχισυντάκτης:
Μανόλης Μαυροζαχαράκης
Αύριο δημοσιεύονται άρθρα των: Σπ. Βούγια, Ανδρ. Ανδριανόπουλο, Παρασύρη Φρ, N. Λυγερό, Θ. Τζήμα, Α. Δοξιάδη, Λυμπεράκη, Ματσαγγάνη, Στουρνάρα, Γ. Παπανικολάου, Κ. Γιαννέτου, Πελαγίδη, Μυλωνά, Τάκη Αργύρη, Μαραντζίδη, Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Καλύβα, Βαμβουκάκη, Νόλλα, Θηβαίου, Πρίμπα, Μαυροζαχαράκη, Δαμιανού  και πολλών άλλων