ΕΝΑΡΞΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΥΜΑΡΟΣ

24grammata.com / επικαιρότητα

Εύμαρος, Φωκίδος 26, Αμπελόκηποι, Αθήνα, τηλ. 210 602 07 824, [email protected]
Το Μάιο που πέρασε σαράντα άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων συναντήθηκαν στον Εύμαρο και αποφάσισαν την ίδρυση ενός ομίλου πολιτισμού.
Δουλέψαμε σκληρά και ο νέος Εύμαρος ξεκινάει με στόχο αφενός να δοθεί η δυνατότητα σε νέους, κυρίως, καλλιτέχνες να προβάλλουν το έργο τους και αφετέρου να δημιουργηθεί μια πολιτιστική “παρέα” που θα δρα παράγοντας πνευματικό έργο.
Ο Εύμαρος θα είναι ένας δημόσιος χώρος καλλιέργειας των ενδιαφερόντων των μελών και των φίλων του αλλά και ένα σημείο συνάντησής τους. Ένας χώρος ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης. Η έδρα μας είναι στους Αμπελόκηπους και εκεί, σε έναν όροφο συνολικού εμβαδού 190 τ.μ., λειτουργούν δύο αίθουσες. Η μία οργανωμένη για εκδηλώσεις ή θεατρικά δρώμενα και η άλλη για εκθέσεις.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το προσεχές τρίμηνο είναι:

1.      Ομαδική έκθεση ζωγραφικής: Γιάννης Διαλινός, Γιώργος Μπότσος, Ιωάννα Αλεξανδρή, Νάντια Σκιαδά, Πέτρος Φιλίππου, Χριστίνα Ρωμαίου. Επιμέλεια έκθεσης: Έλλη Περιστεράκη. ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:30. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΩΣ 30/10.
2.      Θεατρική παράσταση για παιδιά…και όχι μόνο: «Πετρόσουπα», ένα παραμύθι… των αδελφών Γκρίμμ. Σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή: Έφη Καρακώστα. Ερμηνεύει η Ιωάννα Ρούσσου με συνοδεία μουσικών. Κάθε Κυριακή του Οκτωβρίου, (10-17-24 και 31/10) και ώρα 11:30 το πρωί.
3.      Παρουσίαση βιβλίου: «Στρωσίδι από υφαντά κομμάτια», διηγήματα, Μαρία Κορμά, εκδόσεις Περιτεχνών. Δευτέρα 18/10/2010 και ώρα 19:30.
4.      Οι μουσικές Παρασκευές στον Εύμαρο: Παρουσίαση νέων δημιουργών. Επιμέλεια της Νένας Βενετσάνου με τη βοήθεια της μουσικής ομάδας του ομίλου Έναρξη από 29/10/2010, κάθε Παρασκευή ώρα 21:00, έως τις γιορτές των Χριστουγέννων.
5.      Κινηματογραφική βραδιά: Για τον ποιητή Αντρέα Παγουλάτο. Θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ της Anne Kjersti Bjorn με τίτλο «Gifted Beauties» με θέμα τις γυναίκες σουρεαλίστριες ζωγράφους. Επιμέλεια της Κλεώνης Φλέσσα με τη βοήθεια της κινηματογραφικής ομάδας του ομίλου. Δευτέρα 13/12/2010 και ώρα 20:00.

Έχουμε επίγνωση πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Αλλά στο αρνητικό θέλουμε να απαντήσουμε θετικά. Στην αδιαφορία με ενδιαφέρον. Στην αδράνεια με κίνηση. Στην απάθεια με υπεύθυνη δράση.
Σας ζητάμε λοιπόν να γνωρίσετε και να αγκαλιάσετε το εγχείρημά μας με τη θέρμη που χρειαζόμαστε στις μέρες μας!
Για κάθε εκδήλωση θα ακολουθεί ειδικό δελτίο τύπου. Σας παρακαλούμε να προωθήσετε το παρόν και να μας κοινοποιήσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ώστε να σας ενημερώνουμε.

Αθήνα 21/09/2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευμάρου

Μαρία Βόλλη (δημοσιογράφος)             [email protected]
Μαρία Κορμά (αρχιτέκτων)                   [email protected]
Παύλος Κρέμος (αρχιτέκτων)                   [email protected]
Πέτρος Κακολύρης (εκδότης)                [email protected]
Σταυρούλα Μουσούλη (ηθοποιός)         [email protected]