Μια καινοτόμος εκδοτική προσφορά

banner1

Μια καινοτόμος εκδοτική προσφορά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και ίσως, παγκοσμίως.

89 νέα βιβλία εντελώς δωρεάν. Μια εκδοτική επιτυχία χαραγμένη στην ψυχή μας και όχι στα λογιστικά βιβλία

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές από σήμερα (Ο8/09/2014) και κάθε Δευτέρα οι ηλεκτρονικές εκδόσεις εν καινώ  (ένθετο του ηλ περιοδικού 24grammata.com) θα συνεχίσουν να σας παρουσιάζουν, εντελώς δωρεάν, έναν νέο ανέκδοτο βιβλίο, προωθώντας και δίνοντας φωνή στους νέους καλλιτέχνες μας. Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο προώθησης βιβλίων (1543 ημερήσια “κατεβάσματα” βιβλίων σε όλο τον πλανήτη, μηνιαίος μέσος όρος μόνο για τη σειρα “εν καινώ”) μέσα από ένα έγκυρο και καταξιωμένο ιστότοπο. Για πρώτη φορά οι λογοτέχνες δεν είναι υποχρεωμένοι να ακριβοπληρώσουν τον “εκδότη” για να δουν τυπωμένο το βιβλίο τους. Αν δεν σας ενδιαφέρει, απλώς, να τυπώσετε αλλά να διακινήσετε το έργο σας, τότε στηρίξτε και προστατεύεστε με κάθε τρόπο την προσπάθεια μας από τους κατ΄επίφαση “εκδότες”, που θεωρούν ότι ενέργειες σαν και τις δικές μας τους χαλάνε την πιάτσα και τους στερούν πρόθυμους χρηματοδότες – συγγραφείς. Η εκμετάλλευσή (των “εκδοτών”) και η κενοδοξία (των συγγραφέων) έχει και αυτή τα όρια της

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα νοιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ δημόσια όλους τους συγγραφείς που μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους καθώς και τους συγγραφείς που περιμένουν καρτερικά την έκδοση των δικών τους έργων. Ιδιαίτερα θέλω  ευχαριστήσω δημόσια τον επιμελητή και στυλοβάτη αυτής της προσπάθειας κ. Γιώργο Πρίμπα καθώς και τον πάντα ετοιμοπόλεμο κριτικό κ. Απόστολο Θηβαίο. (Γιώργος Δαμιανός)

για τις ηλ.  εκδόσεις “εν καινώ” δείτε στο τέλος της παρούσας σελίδας ή και εδώ

Για να εκδώσετε ένα βιβλίο χρειάζονται,  μόνο, 24γράμματα
και είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε

Υπεύθυνος σειράς: Γιώργος  Πρίμπας,

Το ηλεκτρονικό περιοδικό 24grammata.com, αγαπά το βιβλίο (έντυπο και ηλεκτρονικό) και το έχει αποδείξει με την εντελώς ελεύθερη συλλογή ηλεκτρονικών βιβλίων που προσφέρει στους αναγνώστες κλικ εδώ

Το ηλεκτρονικό περιοδικό 24γράμματα απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να εκδώσουν τα λογοτεχνικά τους κείμενα (πεζό και  ποίηση) ή επιστημονικά κείμενα Τέχνης, Ιστορίας, Λαογραφίας, Πολιτικής , Οικονομίας,  (μεταπτυχιακές / διδακτορικές εργασίες ή άλλα) και τους δίνει, εντελώς δωρεάν, ένα πολύτιμο δίαυλο επικοινωνίας με τους αναγνώστες. Από σεβασμό προς τους αναγνώστες μας, θα αποκλείονται τα κείμενα που δε συνάδουν με το περιεχόμενο και την ποιότητα του 24grammata.com

Το ηλεκτρονικό περιοδικό 24γράμματα στέκεται, ανιδιοτελώς,  κοντά σε όποιον   επιθυμεί να εκδώσει το έργο του παρέχοντας του όλη τη δυνατότητα να το παρουσιάσει σε καλαίσθητη μορφή Flipping book (κλικ εδώ για να δείτε την ενδεικτική μορφή). Τη ψηφιακή σελιδοποίηση,  και την ηλεκτρονική προώθηση αναλαμβάνει, αποκλειστικά το 24grammata.com δίχως να απαιτεί οποιοδήποτε αμοιβή από το δημιουργό.

Όλα τα έργα, αναδημοσιευμένα ή ανέκδοτα, και κατόπιν έγκρισης από το 24grammata.com, θα παρουσιάζονται με τη μορφή ηλεκτρονικών βιβλίων στην κατηγορία ebook κλικ εδώ,
ενώ όσα είναι ανέκδοτα (απαραίτητη προϋπόθεση)  θα εκδίδονται στη σειρά “εν καινώ” (flipping book / Ψηφιακά Βιβλία Ποιότητας) κλικ εδώ.

Υπεύθυνος σειράς: Γιώργος  Πρίμπας,

Εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτα από το να στείλετε το email (δες στο τέλος της σελίδας) με την ένδειξη «για έκδοση ηλεκτρονικού βιβλίου»

Στο email θα πρέπει να αναφέρονται/ περιέχεται

  • Το προς δημοσίευση υλικό σε μορφή word
  • Ένα προτεινόμενο σχέδιο ή εικόνα για το εξώφυλλο (ευθύνης του δημιουργού)
  • Τα ακριβή στοιχεία του δημιουργού (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο) καθώς και το επιθυμούμενο ετερώνυμο (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο) και- τo ISBN. Το ISBN δεν είναι υποχρεωτικό αλλά, αν ο δημιουργός επιθυμεί το βιβλίο του να έχει, τότε είτε θα αποστέλλεται από αυτόν μαζί με το υπόλοιπο υλικό.

Η ανωτέρω ηλεκτρονική έκδοση ούτε δεσμεύει ούτε περιορίζει το δημιουργό, εάν αυτός επιθυμεί να προχωρήσει και σε έντυπη έκδοση μέσω εκδοτικού οίκου της αρεσκείας του ή σε ιδιωτική έκδοση. Ειδικότερα μάλιστα για την περίπτωση της ιδιωτικής έκδοσης το 24grammata.com μπορούν, εάν ο δημιουργός το επιθυμεί, να συνδράμουν (χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα) παρέχοντας πληροφορίες και κατά το δυνατό εξασφαλίζοντας την άμεση πρόσβαση του σε βιβλιοπωλεία που δήλωσαν πρόθεση να συνεργαστούν και να στηρίξουν την προσπάθεια.

Επισημαίνονται ότι
1. Η μορφή των ηλεκτρονικών βιβλίων  θα είναι «flipping book» και «pdf» και θα υπάρχει δυνατότητα για δωρεάν download.  Κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο θα φέρει ένα μοναδικό αριθμό της σειράς.
2. Για την ως ανωτέρω ηλεκτρονική έκδοση ο δημιουργός συμφωνεί και αποδέχεται ότι ούτε υποχρεούται σε απόδοση αμοιβής ούτε σε αξίωση του για αποζημίωση.
3.Τo 24grammata.com διευκρινίζει ότι δεν υποχρεούται να εκδίδει κάθε έργο που θα του αποστέλλεται και η ευθύνη από τυχόν παραβάσεις πνευματικών δικαιωμάτων θα βαρύνει τους δημιουργούς.
4.Το 24grammata.com δεν προτίθεται να έχει καμία οικονομική απολαβή από την ηλεκτρονική παρουσίαση των βιβλίων

Το 24grammata.com αναλαμβάνει την προώθηση του ψηφιακού βιβλίου:

1.Οι καθημερινοί επισκέπτες, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, “κατεβάζουν” (download) καθημερινά 4328 βιβλία (μέσος όρος) από τα 2687, που έχουν αναρτηθεί μέχρι σήμερα (18/08/2014). Η βιβλιοθήκη μας μεγαλώνει καθημερινά
2.Το widget με τα free ebook  το έχουν εγκαταστήσει, εθελοντικά, 763   ιστότοποι και προβάλλουν αυτόματα κάθε νέα ανάρτηση, που δημοσιεύεται (ουσιαστικά το download γίνεται από 763 – ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς-  διαφορετικούς ιστότοπους στον πλανήτη). Ιδιαίτερα σημαντική είναι η υποστήριξη, που δεχόμαστε από τους συλλόγους της ομογένειας. Το εβδομαδιαίο μας newsletter με τη λέξη της εβδομάδας φτάνει σε 139 χώρες
3.To 24grammata.com προβάλλεται και από μη ελληνικούς ιστότοπους, λόγω της σημαντικής βιβλιοθήκης (μοναδική, παγκοσμίως, στην κλασική Λογοτεχνία) στην Αγγλική και Ιταλική γλώσσα.

Και μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση που επιθυμείτε την έντυπη αυτοέκδοση βιβλίων το 24grammata.com παρέχει υπεύθυνες συστάσεις τυπογραφείων, στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς,  καθώς και την άμεση πρόσβαση  σε κεντρικά βιβλιοπωλεία ποιότητας, που δήλωσαν την πρόθεση να συνεργαστούν και να στηρίξουν την προσπάθεια (από τα 58 βιβλία, που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα σε ηλεκτρονική μορφή, τα 27 κυκλοφορούν και σε έντυπη μορφή σε όλα τα βιβλιοπωλεία).

Με εκτίμηση
Γιώργος  Πρίμπας,

Για περισσότερες  διευκρινίσεις  ή για την αποστολή έργων: