“ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ”, ΔΩΔΕΚΑ ΚΕΜΕΝΑ ΣΕ ΓΡΑΦΗ BRAILLE

οι λεξξεις φωτιζουν 24γραμματα._n24grammata.com/ ειδική εκπαίδευση

ΠΑΜΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ
ΔΩΔΕΚΑ  ΚΕΜΕΝΑ ΣΕ ΓΡΑΦΗ BRAILLE (σύστημα γραφής και ανάγνωσης ανθρώπων με προβλήματα όρασης).
Παρατηρώντας στην Βερανζέρου τους ανθρώπους με τα «λευκά μπαστούνια» σκέφτηκα πως εν τω μέσω κρίσης, αυτοκτονιών και δυστυχίας εκείνοι βαδίζουν σταθερά και με ελπίδα…τα χαμόγελα δεν λείπουν από τα πρόσωπα τους σε αντίθεση με τα δικά μας τα «σκοτεινά». Ετσι, μας γεννήθηκε η ιδέα με τα μέσα που διαθέταμε και αυτά ήταν η αγάπη και η πάρα πολύ καλή διάθεση να μεταγραφούν  12 κείμενα του ποιητή Πάμπου Φιλίππου στην δική τους γραφή, θέλοντας με αυτή την μικρή προσφορά να έχουν ΟΛΟΙ, βλέποντες και μη, τις ίδιες επιλογές στην ανάγνωση της ποίησης. Προχωρήσαμε και το αποτέλεσμα είναι η παραπάνω έκδοση.
Θερμές ευχαριστίες στην Μαρία Υφαντίδου, στον Απόστολο Θηβαίο για το προλογικό του σημείωμα «Τα ευαίσθητα αγάλματα», στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και συγκεκριμένα στην Κ.Φαρδέλα για την άψογη συνεργασία μας και την στηριξή τους. Πίσω από αυτή την προσπάθεια δεν υπήρχαν εκδοτικοί οίκοι και χορηγοί…λειτουργήσαμε όλοι μαζί, σαν παρέα και τα καταφέραμε…κόντρα πάντα στο ρεύμα των ημερών που θέλει τους λογοτέχνες να παρουσιάζουν την δουλειά τους με «πανηγύρια»και «φαμφάρες»…
Τελειώνοντας να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πάμπο  Φιλίππου, γιατί χωρίς τα κείμενα του και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε δεν θα είχαμε περάσει στην συγκεκριμένη έκδοση…Πάμπο σε ευχαριστούμε και επαναλαμβάνω τα λόγια σου –πυξίδα- για κάθε δημιουργό… «Ο ποιητής- καλλιτέχνης είναι μέρος των έργων του. Πρέπει να είναι ο ίδιος κομμάτι απ’ το έργο του»
Η εκτύπωση του βιβλίου έγινε στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, Βερανζέρου 31 Ομόνοια και τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες  για να διευκολυνθούν οι αναγνώστες  της συγκεκριμένης έκδοσης.Το βιβλίο θα βρίσκεται στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, στη δανειστική βιβλιοθήκη του Φάρου Τυφλών στην Καλλιθέα, στην Περιφερειακή Ένωση  Κεντρικής Μακεδονίας και πολύ σύντομα στις δανειστικές βιβλιοθήκες συλλόγων ατόμων με οπτική αναπηρία σε Κύπρο και Ελλάδα. Να τονίσουμε πως τα βιβλία αυτά δεν πωλούνται, δωρίζονται.