Ο θανάτος των Ημερών (Ποίηση), Μίμης Φωτόπουλος

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

αγορά on line http://dyslexiashop.gr/index.php/product/345565/

και τηλεφωνικά 210 612 70 74 (αντικαταβολή, ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ)

ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (αρ. σειράς 88)

Τίτλος: Ο θανάτος των Ημερών (Ποίηση)
Συγγραφέας: Μίμης Φωτόπουλος
Διόρθωση κειμένου: Σωτήρης Αθηναίος
Τόπος και Χρονολογία έκδοσης: Αθήνα,Μάιος 2019
ISBN: 978-618-5423-07-0
Διάσταση σελίδας: 15x24cm
Γραμματοσειρά: Minion ProΧαρτί: Chamois 120gr

κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα σε όλα τα βιβλιοπωλεία
on line εδώ http://dyslexiashop.gr/index.php/product/987878/(ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ)
ΤΗΛ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ στο 210 612 70 74 (ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ)

7 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ από τις εκδόσεις 24 γράμματα

Οι εκδόσεις 24γράμματα με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσουν το σύνολο του ποιητικού έργου σε πέντε βιβλία καθώς και το χρονικό Ελ Ντάμπα.
Το λογοτεχνικό έργο (6 βιβλία) του Μίμη Φωτόπουλου θα συνοδεύει η μελέτη του Πανεπιστημιακού Κωνσταντίνου Κυριακού ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΜΕΪΚΗ ΚΑΡΔΙΑ. ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ (354 σελίδες)

Το Άπαντα του ποιητικού έργου του Μίμη Φωτόπουλου θα κυκλοφορήσουν αρχές Μάιου 2019 σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις 24γράμματα

1) «Μπουλούκια» http://dyslexiashop.gr/index.php/product/987878/ 
2) «Ημιτόνια»
3) «Σκληρά τριολέτα»
4) «Ο θάνατος των ημερών»
5) «Μπαλάντες του έρωτα και του θανάτου»το χρονικό Ελ Ντάμπα κυκλοφορεί ήδη https://www.24grammata.com/?p=54067
Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος ΔαμιανόςΔιευθύνσεις /
Κεντρική Διάθεση:Λεωφ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34
Τηλ.: +30 210 612 70 74
Email: [email protected]
Web site: www. 24grammata.come-shop: www. 24grammata.com

Copyright © 2019 24γράμματα κατόπιν παραχωρήσεως των δικαιωμάτων από τους κληρονόμους του Μίμη Φωτόπουλου

Ρωτώ τον Γιώργο Πρίμπα αν ο Φωτόπουλος ήταν μετρ των στίχων και εκείνος είναι απόλυτος: “Όχι. Εξάλλου το είπε: “Οι «μαιτρ» των στίχων/ αν καταδεχτούνε / και τα δούνε / θα φρίξουνε / και στο καλάθι των αχρήστων / θα τα ρίξουνε.”O Μίμης Φωτόπουλος ήταν Ποιητής. Ανθρώπινος, ειλικρινής, γήινος, σεμνός. Έγραψε σε ένα συνταρακτικό και σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ Ποίημα για τον άγνωστο αδελφό του που κείτονταν νεκρός επί κατοχής και δεν στάθηκε να τον κλάψει, γιατί πεινούσε. Έγραψε για τη μάνα, τον έρωτα, τον πόνο, την αδικία και αναρωτιόταν, ενώ «ξέρει», «γιατί ελπίζει;». Έγραφε: «γιατί μόνο η δημιουργία του γέμιζε τη ζωή». Όχι, δεν ήταν «μαιτρ» των στίχων, ήταν Ποιητής όπως Ποιήτρια ήταν, για παράδειγμα, η Κατερίνα Γώγου, που ήλπιζε να μη γίνει «ποιήτρια» και δεν είναι οι «μαιτρ» των στίχων που αναρωτιούνται, στα αστικά και μικροαστικά τους γκαλά, αν οι προηγούμενοι ήταν ή δεν ήταν ποιητές.Ο Απόστολος Θηβαίος προβληματίζεται για το αν θα μπορούσε ο Φωτόπουλος να ενταχθεί στην εθνική ποιητική επετηρίδα: “Οι περιπτώσεις του Μάνου Χατζιδάκι και του Γιάννη Τσαρούχη, επιβραβεύθηκαν μόνο κατά το τέλος τους από την ακαδημαϊκή κριτική. Θα μπορούσε κανείς να μνημονεύσει άλλες τόσες που δεν στάθηκαν τυχερές. Αυτή η αδέξια, παιδική αφέλεια, ο εγωισμός είναι στοιχείο του προσώπου μας. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, η Κατερίνα Γώγου, ο Σκαρίμπας, το «Στην Κ.» , ο εφιαλτικός Αλέξανδρος Κοτζιάς συνιστούν ένα περιθώριο. Στοιχείο του προσώπου μας, μονάχα και αδιάφορο σε μια ελεύθερη και γενναιόδωρη τέχνη”.