«Πρόταση γάμου» του Τσέχωφ στο Χαλάνδρι.


Ο Τσέχωφ στο Χαλάνδρι. Αλλη μια ποιοτική πρόταση του πολυχωρρου 24γράμματα
 
Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018, ώρα 21:00
 
H μονόπρακτη κωμωδία του Άντον Τσέχωφ «Πρόταση γάμου»
 
σε μία ανατρεπτική εκδοχή,
 
από τη θεατρική ομάδα ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ
 
Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού.
 
Μουσική σύνθεση & εκτέλεση (tenor viola da gamba): Αντώνης Σκαμνάκης
 
Κοστούμια: Ελένη Καραμέρου
 
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
 
Παίζουν: Φρόσω Ζαγοραίου, Ντίνος Ποντικόπουλος.
 
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ του Άντον Τσέχοφ
 
Η ομάδα Αστροναύτες σε αυτή την παράσταση δοκιμάζεται σε ένα από τα αριστουργηματικά μονόπρακτα του Άντον Τσέχοφ αλλά και του παγκόσμιου θεάτρου, την «Πρόταση γάμου».
 
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2014 στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα όπου παρουσιάστηκε σε πολλούς διαφορετικούς και απρόσμενους χώρους μεταξύ των οποίων και ΚΑΠΗ. Αξίζει να αναφερθεί ότι η παράσταση ταξίδεψε και εκτός συνόρων (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Κύπρο) όπου το κοινό την αγκάλιασε πολύ θερμά.
 
Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς, ξεκινάει μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα να πάει να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα της καρδιάς του. Τη συναντά τυχαία στην εξοχή. Προσπαθεί απεγνωσμένα να της διατυπώσει την πρόταση και εκείνη απεγνωσμένα να του δείξει πόσο τον θέλει. Όμως, κάποια παρεξήγηση επιμένει να εμφανίζεται τη στιγμή ακριβώς που δεν πρέπει, πότε για ένα κτήμα και πότε για έναν σκύλο, μέχρι που η ανείπωτη πρόταση γάμου σχεδόν «πεθαίνει» τον υποψήφιο γαμπρό!
 
Το μονόπρακτο του Άντον Τσέχοφ σε μια απρόβλεπτη σκηνική μεταφορά, τρυφερό και ξεκαρδιστικό μαζί, ερμηνεύουν με δεξιοτεχνία η Φρόσω Ζαγοραίου και ο Ντίνος Ποντικόπουλος. Μέσα σε μπαρ και άλλους απρόβλεπτους χώρους, ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας λιβάδια, λίμνες και «καλλιστεία» σκύλων με την συναρπαστική φόρμα του αυτοσχεδιασμού. Παράλληλα ο Αντώνης Σκαμνάκης, συμπράττει ζωντανά συνδυάζοντας την σύγχρονη τεχνολογία (looping) με ακουστικό ήχο φέρνοντας στην σκηνή ένα από τα παλαιότερα όργανα της δυτικής μουσικής (tenor viola da gamba).