Συμβολική συμπαράσταση στους αστέγους, θα είμαστε όλοι εκεί

24grammata.com

Από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί

Είναι σημαντική η παρουσία σας, έστω και για λίγο, όποτε το αποφασίσετε ανάμεσα στις 18:00-08:00

Θα κοιμηθούν στο δρόμο, για συμπαράσταση στους άστεγους
«Εσύ, έχεις πού να κοιμηθείς απόψε;». Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κλίμακα, συνεχίζοντας την μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων,  συμπαρίσταται στους άστεγους διοργανώνει σήμερα μια βραδιά «Sleep out».

Μια βραδιά δηλαδή για να κοιμηθούν όλοι στο δρόμο προκειμένου να δείξουν τη συμπαράστασή τους στους άστεγους μαζί με τους άστεγους.

Πρόκειται για  εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό πρόβλημα που απαιτεί πολιτικούς σχεδιασμούς και οργανωμένη δράση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων, προβολή σχετικών ταινιών – video κ.λ.π καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως, συναυλία, θεατρική παράσταση, έκθεση φωτογραφίας κ.λ.π

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων αναμφίβολα δεν είναι υπόθεση μιας νύχτας…
Ας σταθούμε συνειδητά ενεργοί, αποκλείοντας τη στείρα φιλανθρωπία,  σε προσπάθειες που στηρίζουν έμπρακτα το δικαίωμα στην αξιοπρεπή στέγαση και διαβίωση. Γιατι η διασφάλιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων όσων ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού είναι υπόθεση όλων μας.

Η διαμαρτυρία θα αρχίσει στις 18.00 από την πλατεία Κλαυθμώνος και θα τελειώσει στις 8 το πρωί ενώ παράλληλα οι άστεγοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή σήμερα το βράδυ.