Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής

24grammata.com/ free ebook/ ελληνικά

Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής είναι ένα εμπνευσμένο έργο που κυκλοφόρησε ως ετήσια περιοδική έκδοση από τον παπα-Νικόλαο Ηλία κατά τα έτη 1930-1933, ακολουθώντας αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό χώρο ήδη από τον 19ο αιώνα.
Το περιεχόμενο του μάς δίνει την εικόνα της πνευματικής κατάστασης της Χαλκιδικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από της ιστορικές συγκυρίες της εποχής που εκδόθηκε (απελευθέρωση, δεκαετή πόλεμο, ανταλλαγή των πληθυσμών κ.ά.).
Το έργο περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το κάθε έτος (εορτολόγια, αστρονομικά φαινόμενα κ.ά.) και άρθρα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία και την πολιτική, καθώς και διηγήματα, παραμύθια, ανέκδοτα κ.ά.
Η νέα έκδοση, που προήλθε από φωτομηχανική ανατύπωση των πρωτοτύπων, περιλαμβάνει τρία από τα τέσσερα τεύχη του δυσεύρετου πλέον Ημερολογίου και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια, που δείχνει σεβασμό προς τους προγόνους και αγάπη προς την τοπική ιστορία.

Τα 24grammata.com δημοσιεύουν με τη μορφή του δωρεάν ψηφιακού βιβλίου το παρόν βιβλίο ύστερα από πρόταση της κυρίας Γραμματικής Καραβασιλικού, την οποία και ευχαριστούμε
Οι εκδόσεις Δια Βίου δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από το 2001 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το γραπτό λόγο. Το 2006, εισβάλλουν δυναμικά στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας. Στόχος τους, η δημιουργία προσεγμένων και ποιοτικών βιβλίων που θα απολαμβάνουν οι νεαροί, και όχι μόνον, αναγνώστες… δια βίου!

Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής

24grammata.com/ free ebook/ ελληνικά

[μέρος Α κατέβασέτο]

[μέρος Β κατέβασέτο]

[μέρος Γ κατέβασέτο]