Όλα τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, δωρεάν Συμβουλευτική Υποστήριξη

τραπεζα θεματων 24γραμματαjpgΔωρεάν Συμβουλευτική Υποστήριξη

στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

εξετάσεις Α’ Λυκείου (σχολ. έτος 2013- 14)

H πρώτη έγκυρη και επώνυμη συμβουλευτική υποστήριξη στις νέες απαιτήσεις

 

Φιλολογικό Σπουδαστήριο “Γιώργος Δαμιανός”

www.damianos.com .gr

με την υποστήριξη του ηλ. περιοδικού 24grammata.com

 

Ο Γ. Δαμιανός και οι συνεργάτες του μελέτησαν και ταξινόμησαν την εξεταστική ύλη της Τράπεζας Θεμάτων, που προτείνει το υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις της  Α’ Λυκείου. Με πίστη στη δουλειά τους και πάθος για διαρκή πρωτοπορία αναλαμβάνουν, πρώτοι απ όλους, να διδάξουν τους μαθητές και να επεξηγήσουν στους συναδέλφους/καθηγητές τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-14 της Α΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ Τάξης των Καλλιτεχνικών.

Εκτός από τα φιλολογικά μαθήματα Α’ Λυκείου, Αρχαία Ελληνικά- Ελληνική Γλώσσα (έκθεση)- Λογοτεχνία, υποστηρίζονται και τα μαθήματα:

Μαθηματικά,

Φυσική,

Χημεία.

Η υποστήριξη παρέχεται εντελώς δωρεάν στα σπουδαστήρια μας (Μαρούσι, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή) και με τηλεδιάσκεψη* σε όλη την επικράτεια.

Η υποστήριξη παρέχεται δωρεάν ακόμα και σε όσους προσέλθουν παραμονές των εξετάσεων και ας μην υπήρξαν μαθητές μας στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η συμβουλευτική υποστήριξη προσαρμόστηκε, ώστε να κατατοπίσει τον μαθητή σε 1-2 συναντήσεις.

Διδάσκει, προσωπικά ο κ. Δαμιανός καθώς και οι συνεργάτες του.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμβουλευτική υποστήριξη

  • Επεξήγηση των εκφωνήσεων

  • Μεθοδολογία των απαντήσεων σύμφωνα με τις νέες εξεταστικές απαιτήσεις

  • Δομή απαντήσεων (ενδεικτικά διαγράμματα καθορισμένων προλόγων και επιλόγων για κάθε ερώτηση)

  • Διαγραμματική απάντηση στις ερωτήσεις

  • Ταξινόμηση της ύλης ανά κεφάλαιο

  • Διδασκαλία σε οποιαδήποτε απορία του μαθητή

  • Ενημέρωση για το νέο εξεταστικό σύστημα

Οι μαθητές μπορούν να μας επισκεφτούν

στο Μαρούσι (Δήμητρος 15)

στην Αγία Παρασκευή (Ηρώων Πολυτεχνείου 8)

στα Βριλήσσια (Πεντέλης και Αίαντος)

απαιτείται η τηλεφωνική προσυνεννόηση στο 210 612 70 74 και 210 600 87 50 κιν. 6947 8243 86

info@24grammata.com, web site: damianos.com.gr, 24grammata.com

 * η τηλεδιάσκεψη είναι με χρέωση και οι θέσεις είναι περιορισμένες

 

Η Τράπεζα Θεμάτων κοντά σας με ένα κλικ

Κάντε κλικ στα παρακάτω υπογραμμισμένα γράμματα και θα οδηγηθείτε απ’ ευθείας στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ). Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις επικοινωνήστε στο 210 612 70 74 και 210 600 87 50 κιν. 6947 8243 86

Α’ ΤΑΞΗ

Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (495)

Νέα Ελληνική Γλώσσα (167)

Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (204)

Ιστορία (206)

Άλγεβρα (278)

Γεωμετρία (353)

Φυσική (247)

Χημεία (358)

Βιολογία (198)

Θρησκευτικά (295)

Πολιτική Παιδεία (603)

Αγγλικά (148)

Γαλλικά (320)

Γερμανικά (139)

Υπεύθυνοι της συμβουλευτικής υποστήριξης

Γιώργος Δαμιανός (φιλολογικά μαθήματα)

Γιώργος Κυριάκογλου (μαθηματικά)

 

Γενικές πληροφορίες

Για να συνδεθείτε με την Τράπεζα Θεμάτων πατήστε ΕΔΩ

Η Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) περιλαμβάνει θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2013-14 της Α΄ Τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ΕΠΑΛ, Ημερήσιων και Εσπερινών, της Α΄ Τάξης των Καλλιτεχνικών, Μουσικών και Εκκλησιαστικών Λυκείων, καθώς και της Β’ Τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ. Από αυτά θα τεθεί το 50% των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Ν. 4186/2013 και στο Ν. 4264/2014.
ΤαΛυκείων, καθώς και της Β’ Τάξης των Εσπερινών ΓΕΛ. Από αυτά θα τεθεί το 50% των θεμάτων στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Ν. 4186/2013 και στο Ν. 4264/2014.
Τα θέματα είναι κατηγοριοποιημένα ανά: α) Τύπο Λυκείου, β) Τάξη και γ) Μάθημα.
Σε κάθε τύπο Λυκείου και Τάξη, επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο μάθημα, εμφανίζονται σε λίστα τα θέματα, με την κωδική τους ονομασία και το αρχείο τύπου PDF* που τα συνοδεύει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προβάλουν στην οθόνη ή/και να τα μεταφορτώσουν στον υπολογιστή τους.
Η πρώτη προβαλλόμενη καταχώριση σε κάθε μάθημα, είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο το οποίο περιέχει το σύνολο των θεμάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να τα μεταφορτώσουν μαζικά στον υπολογιστή τους.
Τα θέματα εμφανίζονται ακριβώς στη μορφή με την οποία θα τεθούν στις εξετάσεις.
Συγκεκριμένα:
Σε κάποια μαθήματα, λόγω της φυσιογνωμίας τους ή λόγω του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία τρόπου διαμόρφωσης των θεμάτων των εξετάσεων, το σύνολο των θεμάτων που θα τεθούν από την ΤΘΔΔ (το 50% των θεμάτων της εξέτασης) περιλαμβάνεται στο ίδιο αρχείο PDF (σε μορφή διαγωνίσματος) ενώ σε κάποια άλλα μαθήματα τα δύο θέματα βρίσκονται σε διαφορετικά PDF αρχεία. Επιπλέον, oι ειδικοί τύποι Γενικών Λυκείων (Καλλιτεχνικά, Εκκλησιαστικά και Μουσικά), εφόσον δεν υπάρχει ειδική διάταξη καθορισμού της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων που εξετάζονται με την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, αντλούν θέματα από την τράπεζα θεμάτων του ΓΕΛ ή του ΕΠΑΛ (π.χ. το Μουσικό Λύκειο, στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, αντλεί θέματα από το Γενικό Λύκειο).
Ξεχωριστή Τράπεζα Θεμάτων
Για κάθε τύπο Λυκείου: α) ημερήσιο γενικό, β) εσπερινό γενικό, γ) ημερήσιο επαγγελματικό και δ) εσπερινό επαγγελματικό λειτουργεί ξεχωριστή Τράπεζα Θεμάτων. Όλα τα θέματα για τα μαθήματα επιλογής της Α΄ τάξης Ημερησίου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου: Εφαρμογές Πληροφορικής, Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Καλλιτεχνική Παιδεία, για το ειδικό μάθημα επιλογής των Θρησκευτικών που διδάσκεται σύμφωνα με το δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς και για όλα τα μουσικά μαθήματα των Μουσικών Λυκείων, και για τα μαθήματα κατευθύνσεων των Καλλιτεχνικών σχολείων ορίζονται από τον οικείο διδάσκοντα ή τους

Σε ποια Λύκεια δεν εφαρμόζεται η Τράπεζα Θεμάτων
Για το σχολικό έτος 2013-2014 δεν εφαρμόζεται η τράπεζα θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές: των Εκκλησιαστικών Λυκείων στα υποχρεωτικά μαθήματα ειδικότητας, των Λυκείων Ειδικής Αγωγής, όσους φοιτούν σε λύκεια Μειονοτικών σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων και σε ελληνικά λύκεια του εξωτερικού καθώς και για τους ρωμαιοκαθολικούς μαθητές που φοιτούν σε λύκεια στα οποία διδάσκεται το ρωμαιοκαθολικό δόγμα στο εξεταζόμενο μάθημα των θρησκευτικών. Η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων δύναται να επεκτείνεται και στα ανωτέρω σχολεία με σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από σχετική εισήγηση του Ι.Ε.Π. και γνώμη του Συντονιστή Μειονοτικών σχολείων και Ιεροδιδασκαλείων Εκπαίδευσης ή του αρμόδιου Συντονιστή σχολείων του εξωτερικού αντίστοιχα. Επίσης, δεν
εφαρμόζεται η τράπεζα θεμάτων στα Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια.
Η κλήρωση των θεμάτων
Την ημέρα των εξετάσεων κατά συγκεκριμένο μάθημα και λύκειο, ο Διευθυντής και ο οικείος ή οι οικείοι διδάσκοντες με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει το σχολείο για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool, θα κληρώνουν (δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών) με απόλυτη τυχαιότητα, το 50% των θεμάτων που θα εξετασθούν οι μαθητές στην εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος που θα ακολουθήσει.
Λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα τελευταία αυτά μαθήματα να εξετάζονται τη δεύτερη πρωινή βάρδια για τα σχολεία που λειτουργούν πρωί.
Εξαιρετικά και μόνο για το διδακτικό έτος 2013-2014, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θέμα ή θέματα που κληρώθηκαν δεν είχαν διδαχθεί στο συγκεκριμένο σχολείο για απόλυτα αιτιολογημένους λόγους, είναι δυνατή και δεύτερη κλήρωση θεμάτων (με εξαίρεση τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας) υπό την προϋπόθεση ότι έχει συνταχθεί προηγουμένως σχετικό πρακτικό στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι που δικαιολογούν τη δεύτερη αυτή κλήρωση. Η αιτιολόγηση που περιλαμβάνεται στο πρακτικό συμπληρώνεται στο σχετικό πεδίο που θα υπάρχει στο σύστημα κληρώσεων κατά τη διαδικασία 2ης κλήρωσης.
Αντίγραφο του πρακτικού αυτού διαβιβάζεται αυθημερόν ηλεκτρονικά στην οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. Οι διδάσκοντες στην περίπτωση και δεύτερης ως άνω κλήρωσης έχουν τη δυνατότητα να δώσουν για εξέταση στους μαθητές τους τα θέματα της δεύτερης κλήρωσης ή ένα θέμα από την πρώτη και ένα από τη δεύτερη κλήρωση.
Εάν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα
Σε περίπτωση που για τεχνικούς λόγους σε κάποιο λύκειο δεν καταστεί δυνατή η κλήρωση των θεμάτων, ενημερώνεται ο οικείος Διευθυντής Εκπαίδευσης και η σχετική κλήρωση πραγματοποιείται στο επίπεδο της Διεύθυνσης. Τα θέματα αποστέλλονται στο σχολείο με τον προσφορότερο τρόπο.
Αναβολή προγραμματισμένης εξέτασης
Σε περίπτωση αναβολής προγραμματισμένης εξέτασης για οποιονδήποτε λόγο ή σε περίπτωση εξέτασης μαθητών που για λόγους ασθένειας δεν προσήλθαν στις προγραμματισμένες εξετάσεις ενημερώνεται σχετικά η οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και καθορίζεται από το σχολείο νέα ημερομηνία εξέτασης για την οποία ενημερώνεται το Ι.Ε.Π. και ο Διόφαντος.
Κατατακτήριες εξετάσεις
Στις προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις κατατακτήριες εξετάσεις όλα τα θέματα καταρτίζονται από τον οικείο διδάσκοντα.
Επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου
Στις επαναληπτικές εξετάσεις Σεπτεμβρίου οι μαθητές λαμβάνουν θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων όπως και στις εξετάσεις Ιουνίου.__
 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΕΠ
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπως είχε δεσμευτεί, δημοσιοποιεί σήμερα το σύνολο των θεμάτων που έχουν ενταχθεί στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σκοπός της Τράπεζας θεμάτων είναι αφενός η κάλυψη του συνόλου της διδακτέας ύλης (μετά από σχετικό εξορθολογισμό της) από όλα τα σχολεία της χώρας ώστε να μη δημιουργούνται στους μαθητές μαθησιακά κενά από τάξη σε τάξη και αφετέρου να ομογενοποιηθούν τα κριτήρια αξιολόγησης για ένα αντικειμενικότερο σύστημα αποτίμησης της προόδου των μαθητών μας.
Η δημοσιοποίηση των θεμάτων της Τράπεζας για την Α΄ Λυκείου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας http://exams-repo.cti.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε όλους, χωρίς κανένα περιορισμό και θα παραμένει ανοικτή συνεχώς. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εμπλουτισθεί και με νέα θέματα για το σχολ. έτος 2014-2015 (όσον αφορά την Α΄ Λυκείου), ενώ θα αναρτηθούν και τα θέματα για τη Β΄ Τάξη.
Από τα θέματα της  ΤΘΔΔ θα επιλεγεί το 50% των θεμάτων που θα τεθούν στις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Ημερήσιου και Εσπερινού, των ειδικών τύπων Γενικού Λυκείου (Καλλιτεχνικό, Μουσικό, Εκκλησιαστικό) και του Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ καθώς και της Β΄ Τάξης Εσπερινού ΓΕΛ, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον ν. 4186/2013, όπως συμπληρώθηκε με τον ν. 4264/ 2014. Για τον τρόπο πρόσβασης στην Τράπεζα έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες στα Λύκεια και σήμερα στέλνονται λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδικασία κλήρωσης.
Συνολικά υπάρχουν στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας 9.042 διαφορετικά αρχεία θεμάτων για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα σε όλους
τους τύπους Λυκείων και έχουν ακριβώς τη μορφή με την οποία θα τεθούν στις εξετάσεις.
Για την εκπόνηση και την αξιολόγησή τους, καθώς και για την αξιολόγηση των θεμάτων που κατατέθηκαν μέσω της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής http://meleagros.iep.edu.gr/ από την εκπαιδευτική κοινότητα, εργάστηκαν εντατικά τα μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Εξεταζόμενων Μαθημάτων υπό την καθοδήγηση της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής.
Το Πληροφορικό Σύστημα της ΤΘΔΔ, αναπτύχθηκε, λειτουργεί και υποστηρίζεται από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», σε συνεργασία με το ΙΕΠ.
Το ΙΕΠ επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια την Κεντρική Επιτροπή και τα μέλη των ομάδων εργασίας, αλλά και τους φορείς και τα άτομα που απέστειλαν στο Ινστιτούτο τις θέσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη συζήτηση και στην προσπάθεια για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4186/2013 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».

Φιλολογικό Σπουδαστήριο “Γιώργος Δαμιανός”

Μαρούσι (Δήμητρος 15)

Αγία Παρασκευή (Ηρώων Πολυτεχνείου 8)

Βριλήσσια (Πεντέλης και Αίαντος)

 

απαιτείται η τηλεφωνική προσυνεννόηση στα τηλ.:

210 612 70 74 και 210 600 87 50, κιν. 6947 82 43 86 mail:

info@24grammata.com, web site: damianos.com.gr, 24grammata.com