1ο Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου

24grammata.com/ θέατρο

1ο Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου
Θεσσαλονίκη 28/1/2011-6/2/2011
To φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου υλοποιείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει σεμινάρια, παρουσιάσεις-παραστάσεις, διαλέξεις, παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού, εκθέσεις, ασιατική κουζίνα κ.α.
Στόχος του φεστιβάλ είναι να προωθήσει και να διαδώσει το Ασιατικό Θέατρο και γενικότερα τον Ασιατικό Πολιτισμό στην Ελλάδα, αλλά και να προσφέρει  μία βαθύτερη κατανόηση αυτής της  άγνωστης (στην χώρα μας) ωστόσο σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιπλέον, μέσω της δημιουργίας ενός ετήσιου θεσμού, σκοπό έχει να τονώσει και να αναδείξει την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης και της  περιφέρειας.
Το 1ο Φεστιβάλ Ασιατικού Θεάτρου εγκαινιάζει ένα νέο χώρο στην Θεσσαλονίκη, το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ, ο οποίος λειτουργεί και ως Κέντρο Φιλοξενίας Καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο (Artistic Residency Centre).
Tαυτότητα της εκδήλωσης:
Οργάνωση: Πειραματική Ομάδα Έρευνας Παραστατικών Τεχνών Α4Μ
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αθηνά Δράγκου
Οργάνωση παραγωγής: Άρτεμις Καρμπά
Τόπος διεξαγωγής: Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Α4Μ
Διεύθυνση: Ολυμπίου Διαμαντή 30(παράλληλος της Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων : 6986148986, [email protected]
www.a4mthtr.com
Πληροφορίες για τα εργαστήρια-workshops:
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές θεατρικών και ορχηστικών σχολών αλλά και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν εν πράξει τις παραδοσιακές ασιατικές τεχνικές χοροδράματος.
Κόστος σεμιναρίων:   Τοpeng 100 ευρώ,   Kathakali 100ευρώ,   Chi Shan & Kung Fu Shan (Βεντάλια) 50 ευρώ        Rasaboxes 50 ευρώ

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο του Topeng ή του Kathakali μπορούν (κατόπιν κρατήσεως) να συμμετέχουν δωρεάν σε ένα από τα άλλα δύο σεμινάρια.                                          Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Στις παραστάσεις-παρουσιάσεις και στις διαλέξεις η είσοδος είναι δωρεάν. Ωστόσο, λόγω περιορισμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη.
Χορηγοί:                                                                                                                          ΜΑΤΑΗΑRI I., Μιχαήλ 10, πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη                                         Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ, Χρυσοστόμου Σμύρνης 12, Θεσσαλονίκη