24grammata.com/ Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 25 Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

Υπεύθυνος στήλης: Κώστας Κρητικός

Τα 24grammata.com σας ενημερώνουν για τις όλες προκηρύξεις των νέων λογοτεχνικών διαγωνισμών. Τα 24grammata.com δέχονται όλα τα Δελτία Τύπου, που αφορούν τους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Όλες οι ανακοινώσεις θα δημοσιεύονται στα 24γράμματα στην αμέσως επόμενη ανάρτηση από την παραλαβή του Δελτίου Τύπου. Αποκλείονται οι διαγωνισμοί που προαπαιτούν ουσιαστική οικονομική συμμετοχή (άνω των 20 ευρώ) από τους διαγωνιζόμενους.

δικτύου ανταλλαγής και αλληλεγγύης της Αγίας ΠαρασκευήΤο 24grammata.com στηρίζει την προσπάθεια του δικτύου ανταλλαγής και αλληλεγγύης της Αγίας Παρασκευής (www.diktioagiasparaskevis.gr )

Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ 2014 – 2015
Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τη συγγραφή διηγήματος με θέμα συναφές με την Αλληλεγγύη.
Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοικτός από τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2015.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1. Το θέμα πρέπει να είναι συναφές με την Αλληλεγγύη, στην ελληνική γλώσσα.
2. Το όριο των λέξεων ορίζεται στις 2.000.
3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητας ή τόπου διαμονής του διαγωνιζόμενου
4. Τα διηγήματα που θα αποσταλούν δεν πρέπει να έχουν βραβευτεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό.
5. Κατώτερο όριο ηλικίας για συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 16ου έτους του διαγωνιζόμενου, την ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού.
6. Τα διηγήματα πρέπει να υποβληθούν με ψευδώνυμο και σε 7 δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Σε εσώκλειστο σφραγισμένο φάκελο αναγράφεται το πραγματικό όνομα, η διεύθυνση, το τηλέφωνο και το email του διαγωνιζόμενου. Οι φάκελοι αυτοί δεν θα ανοιχτούν, παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζόμενου, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι.
7. Τα διηγήματα να στέλνονται με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένα) στη διεύθυνση: Τζένη Θεοφανοπούλου, Υακύνθου 12 Αγία Παρασκευή, 15343.
Τα έργα που δεν θα τηρούν τους παραπάνω όρους δεν θα κριθούν.
ΒΡΑΒΕΥΣΗ
1. Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, το οποίο θα διακινηθεί από ανέργους και άστεγους.
2. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20 Απριλίου 2015, σε εκδήλωση που θα διοργανώσει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής.
3. Σε όλους τους διακριθέντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό έντυπο συμμετοχής.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τα κάτωθι 7 μέλη, κατ’ αλφαβητική σειρά:
Θεοφανοπούλου Τζένη: Εκπρόσωπος του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής
Κάσδαγλης Χριστόφορος: συγγραφέας / δημοσιογράφος
Niemands Rose: συγγραφέας
Νόλλας Δημήτρης: συγγραφέας
Παπαδόπουλος Κώστας: εκδόσεις Ταξιδευτής
Πατούλη Κρυσταλία: δημοσιογράφος, δημιουργός του σεμιναρίου Αφήγηση Ζωής
Στεφανέας Πέτρος: συγγραφέας
ΕΠΑΦΗ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Προκήρυξη Διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου με τίτλο
«Οι θεατρικοί συγγραφείς γράφουν για την κρίση» από το εργαστήρι συγγραφικής Τέχνης «Script-net»

Mε την πεποίθηση πως η λογοτεχνική «φυγή» δεν είναι άλλο από τη διάθεση φυγής από τον φόβο και την αβεβαιότητα που μας γεννά το παρόν, το εργαστήρι συγγραφικής Τέχνης «Script-net» σαν ένας άλλος «ονειρευόμενος» θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια του να ονειρευόμαστε καλύτερα και να μαχόμαστε στοχεύοντας και διεκδικώντας. Με αυτό το πνεύμα ανακοινώνουμε διαγωνισμό θεατρικού έργου με θέμα «Οι θεατρικοί συγγραφείς γράφουν για την κρίση». Η έννοια της κρίσης μπορεί να συμπεριλαμβάνει την όποια αλλοτρίωση σωμάτων και συναισθημάτων και την οποιασδήποτε φύσεως φθορά ή παρακμή, σε όλους τους τομείς. Στο διαγωνισμό αυτό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι θεατρικοί συγγραφείς ανεξαρτήτως ηλικίας ή φήμης, αλλά και όσοι θα ήθελαν να πειραματιστούν πάνω στη θεατρική γραφή.

Τα υποβαλλόμενα έργα μπορούν να ανήκουν σε οποιαδήποτε δραματικό είδος (μονόλογος, κωμωδία, δράμα). Προϋπόθεση είναι το έργο να μην έχει στο παρελθόν εκδοθεί, δημοσιευθεί, διδαχθεί από σκηνής ή αποτελέσει τον πυρήνα κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού έργου.
Συνοδευτικά Δικαιολογητικά
Α. Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου όπου θα αναγράφονται με σαφήνεια :
Τίτλος του έργου
Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας.
Το ψευδώνυμο ή το πραγματικό όνομα του συγγραφέα προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί στη δεύτερη προκριματική φάση του διαγωνισμού κατά την οποία θα αναρτηθούν online τα προκριθέντα έργα (επώνυμα ή με ψευδώνυμο).
Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στην παρούσα ανακοίνωση  καθώς και  ότι συναινεί  για την  on line  ανάρτηση  τους σε περίπτωση επιλογής.   Η ψευδής δήλωση  συνιστά λόγο ακυρότητας της συμμετοχής στον διαγωνισμό.
B. Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στην παρούσα ανακοίνωση. Σε περίπτωση που η δήλωση αυτή αποδειχθεί ψευδής, αυτό συνιστά λόγο ακυρότητας της συμμετοχής στον διαγωνισμό.
Όροι συμμετοχής του διαγωνισμού
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου, 2015.
Τα έργα που δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 100 σελίδες και τα 5 πρόσωπα, θα πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική Γλώσσα (όχι μεταφρασμένα) με χρησιμοποιούμενη γραμματοσειρά Times New Roman 12, και διάστιχο 1,5.
Τα έργα υποβάλλονται αρχικά σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση [email protected] This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Σε μια δεύτερη φάση, όσα από αυτά προκριθούν και πληρούν τις προϋποθέσεις του Διαγωνισμού, θα  αναρτηθούν- δημοσιοποιηθούν στο site του Script-net , είτε με το ψευδώνυμο, είτε με τα πραγματικά στοιχεία   του συγγραφέα, όπως αυτά θα αναγράφονται στη συνοδευτική υπεύθυνη δήλωση. Τα προκριθέντα έργα θα υποβληθούν στη διαδικασία της ψηφοφορίας του κοινού τα αποτελέσματα της οποίας θα ληφθούν υπόψη από την επιτροπή χωρίς όμως  να δεσμεύουν την κρίση της.
Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα υποβολής ενός μόνο έργου ενώ σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων του ενός, τα υποβληθέντα έργα θα αποκλείονται του διαγωνισμού.
Oι διδάσκοντες και συνεργάτες του Script-net δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Α Βραβείο – Τα έργα που θα βραβευτούν από την επιτροπή (η σύσταση της οποίας θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη του Διαγωνισμού), θα παρουσιαστούν σε μορφή θεατρικού αναλογίου σε κεντρική σκηνή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης το αργότερο μέσα σε διάστημα ενός έτους από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Β Βραβείο- Μια (1) υποτροφία μιας εκπαιδευτικής ενότητας της επιλογής, σας για ένα εξάμηνο.
Σας ευχόμαστε καλή έμπνευση και είμαστε στη διάθεση σας για πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected] This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , ή στο τηλέφωνο 6936307305.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://script-net.gr

Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.),
Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), σε συνεργασία με την Κοσμητεία Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α. Π. Θ., συμμετέχοντας στον εορτασμό συμπλήρωσης 30 χρόνων ανωτατοποίησης της Σχολής και στην Πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκήρυξε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές Λυκείου, σπουδαστές και φοιτητές, με θέμα: «Αθλητισμός – Αθλητικό Ιδεώδες».
ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1)Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Λυκείων, σε σπουδαστές και σε φοιτητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στα λογοτεχνικά είδη: ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, με επιλογή του ενός λογοτεχνικού είδους ή και δύο. Το ποίημα να είναι μέχρι 30 στίχους, το διήγημα έως 6 σελίδες και το δοκίμιο από 5 έως 10 σελίδες. Τα έργα να δαχτυλογραφηθούν σε μέγεθος γραμματοσειράς 12.
2)Θέμα του διαγωνισμού είναι: «Αθλητισμός – Αθλητικό Ιδεώδες».
3)Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους σε τέσσερα αντίτυπα, το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2014, με ψευδώνυμο στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.), Τσιμισκή 128, Τ. Κ. 546 21 Θεσσαλονίκη, (απλά και όχι συστημένα). Σε κάθε έργο και στα αντίτυπα, όπως και στον φάκελο αποστολής θα αναγράφεται το ψευδώνυμο. Μέσα στον φάκελο αποστολής μαζί με το λογοτεχνικό έργο θα υπάρχει μικρότερος φάκελος κλειστός, όπου θα αναγράφεται το πραγματικό όνομα, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του διαγωνιζόμενου.
4)Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από καταξιωμένους ανθρώπους των γραμμάτων. Συγκεκριμένα: τον Βασίλειο Καϊμακάμη (Επίκουρο Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α.), τον Αθανάσιο Αναστασίου (Αναπληρωτή Καθηγητή Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών), την Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ (Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Λογοτέχνιδα, Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος) και την Νανά Παπαϊωάννου (Φιλόλογο, λογοτέχνιδα, Αντιπρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος).
5)Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο και 3ο) στους διαγωνιζόμενους μαθητές των Λυκείων και τρία βραβεία (1ο, 2ο και 3ο) στους σπουδαστές και στους φοιτητές. Τα 30 καλύτερα έργα θα εκδοθούν με τίτλο: «Η Λογοτεχνία στον Αθλητισμό» και στους διαγωνιζόμενους των οποίων τα έργα θα βρίσκονται σ’ αυτή την έκδοση θα τους αποσταλεί από ένα αντίτυπο του βιβλίου δωρεάν.
6)Η απονομή των βραβείων θα γίνει κατά την διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης των 30 χρόνων ανωτατοποίησης της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

souliotis 24γραμματαΑ’ λογοτεχνικός διαγωνισμόςΔιηγήματος και Ποίησης “Μίμης Σουλιώτης”

Σας ανακοινώνουμε την προκήρυξη του Α’ λογοτεχνικού διαγωνισμού Διηγήματος και Ποίησης “Μίμης Σουλιώτης” και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτόν. Θερμή παράκληση, αν επιθυμείτε, για την κοινοποίησή του σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα και μέσα έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή διάχυση με τη συμμετοχή όλων μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Με εκτίμηση, Γραμματεία Π.Μ.Σ. “Δημιουργική Γραφή” Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγική Σχολή 3ο χλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας – Νίκης Τ.Θ. 21, 53100, Φλώρινα τηλ: +302385055125 e-mail: [email protected]

contest 24γραμματαEYELANDS
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ – 2014
σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες

To eyelands και οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουν τον 2o διαγωνισμό σύντομου διηγήματος της ιστοσελίδας μας. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Χειμώνας», η συμμετοχή είναι δωρεάν και το όριο για το αφήγημά σας είναι 500 λέξεις.
**

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Ο διαγωνισμός έχει για θέμα του τον χειμώνα και ζητάει πρωτότυπα και αδημοσίευτα σύντομα διηγήματα (flash fiction), μέχρι 500 λέξεις.
2. Η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, δεν υπάρχει συνδρομή, αρκεί ένα κείμενο στην ελληνική γλώσσα χωρίς άλλες διακρίσεις (μόνο το 18ο της ηλικίας συμπληρωμένο).
3. Οι 20 έως 25 (ανάλογα με τις συμμετοχές) καλύτερες ιστορίες θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες στην αρχή του επόμενου χειμώνα. Είναι πιθανό σε περίπτωση που οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 500 κάποιες ιστορίες που δεν θα μπουν στην έκδοση να αναρτηθούν (με την άδεια των συγγραφέων) στην ιστοσελίδα www.eyelands.gr
4. Δεν θα υπάρχουν ειδικά βραβεία, όλοι οι νικητές θα επιλεγούν για την έκδοση χωρίς άλλη διάκριση, και όλοι οι συγγραφείς θα πάρουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου. Οι συγγραφείς θα έχουν επίσης έκπτωση 25% στις αγορές βιβλίων από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες.
5. Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή. Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο eyelands δηλαδή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] -ή στις Παράξενες Μέρες, στην διεύθυνση: [email protected]
σε μορφή word.doc και OXI σε pdf
Θα χρειαστούμε ένα όνομα (ή αν θέλετε ψευδώνυμο) κι όταν το διήγημά σας επιλεγεί στα 20 καλύτερα θα πρέπει να στείλετε τη διεύθυνσή σας και το πραγματικό σας όνομα. Η ομάδα που θα διαβάσει τα κείμενα πάντως δεν θα γνωρίζει το όνομά σας όπως γίνεται σε όλους τους διαγωνισμούς του eyelands. Στη συλλογή διηγημάτων πάντως θα χρειαστούμε και το όνομά σας.
6. Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει ένα μόνο – αδημοσίευτο- διήγημα.
Τα δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς που μπορούν να τα δημοσιεύσουν οπουδήποτε θέλουν, μετά το τέλος του 2014. Με τη συμμετοχή τους οι συγγραφείς δεσμεύονται απλώς ότι τα διηγήματα θα δημοσιευθούν επίσης σε μια συγκεντρωτική έκδοση που ελπίζουμε ότι θα γίνει όταν κλείσει ο κύκλος με όλες τις εποχές. Όταν δηλαδή θα έχουμε, μετά τον 4ο διαγωνισμό, διηγήματα με θεματική από όλες τις εποχές του χρόνου.
7. Ο διαγωνισμός θα μείνει ανοιχτός για δύο μήνες, ξεκινάει στις 20 Ιανουαρίου 2014 και λήγει στις 20 Μαρτίου 2014.
8. Τα κείμενα θα κριθούν από συνεργάτες της ιστοσελίδας και την ομάδα των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 20 Ιουνίου του 2014. Η εκδήλωση για την βράβευση, η παρουσίαση του βιβλίου και η αποστολή αντιτύπων στους συγγραφείς θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα τον επόμενο Νοέμβριο και πάντως μέχρι το τέλος του 2014.
9. Ο μοναδικός περιορισμός συμμετοχής αφορά τους 11 βασικούς συνεργάτες της ιστοσελίδας eyelands που τα βιογραφικά τους έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «Ποιοι είμαστε» της ιστοσελίδας με την ένδειξη: μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.

Σημείωση: Ο τίτλος που θα διαλέξετε για την ιστορία σας ΔΕΝ θα πρέπει να είναι ο ίδιος με τον τίτλο του θέματος, δηλαδή: «χειμώνας».

Περισσότερες πληροφορίες για προηγούμενους διαγωνισμούς του eyelands μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.eyelands.gr

ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ_ΛΟΓΟΤΥΠΟ_ΑΡΧΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ – ΟΜΑΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ –
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

Το ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, ο οποίος διέπεται από τους παρακάτω όρους.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι το σύμβολο που υπάρχει στο λογότυπό μας.
“ΤΟ ΡΟΔΙ” ως καρπός αιωνιότητας.
Παρακαλούμε ιδιαιτέρως, για την συσχέτιση των ποιημάτων με το θέμα. Ποιήματα εκτός θέματος θα απορρίπτονται από τη διαγωνιστική διαδικασία.
2. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε δύο κατηγορίες:

α. Μαθητών (Γυμνασίου – Λυκείου)

β. Ενηλίκων

3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού Έλληνες ή γενικά οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα.
4. Έκταση των έργων : Το κάθε ποίημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 30 στίχους.
5. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να υποβάλει μόνο ένα ποίημα, το οποίο να μην έχει λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό και να μην έχει δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε επίσημο έντυπο (βιβλίο-εφημερίδα-περιοδικό).
6. Τα έργα υποβάλλονται σε έξι (6) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο στο κάτω δεξιά μέρος της σελίδας. Το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο και η διεύθυνση του δημιουργού θα αναγράφονται σε μικρό κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο.
7. Η κρίση των έργων θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, η οποία είναι:
Προεδρεύων:
Λειψιστινού Θεοδώρα, Φιλόλογος – Πρόεδρος Βαφοπουλείου Ιδρύματος Θεσσαλονίκης
Μέλη: (κατ’ αλφαβητική σειρά)
Ακριτίδης Αλέξανδρος, Λογοτέχνης – Πτυχιούχος Ανθρωπιστικών Σπουδών – Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης και Περιχώρων
Αρκέτος Γιάννης, Λογοτέχνης – Καθηγητής Κοινωνιολογίας
Σκιαθάς Δ. Αντώνης, Ποιητής – Κριτικός Λογοτεχνίας, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.
Τσοκτουρίδου Παρθένα, Λογοτέχνης – Εκπρόσωπος της “Αμφικτυονίας Ελληνισμού” και Σύμβουλος Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών.
8. Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς, σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα πρέπει εξωτερικά να αναγράφεται η κατηγορία της συμμετοχής (Κατηγορία: Ενήλικες ή Κατηγορία: Μαθητές).
9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 21 Μαρτίου 2014, που εορτάζεται και ως παγκόσμια ημέρα ποίησης (σφραγίδα ταχυδρομείου).
10. Για κάθε κατηγορία διαγωνιζομένων θα δοθούν 3 Βραβεία και 3 Έπαινοι, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα δοθούν και τιμητικές διακρίσεις.
11. Με την αποστολή της συμμετοχής σας αποδέχεστε πως το Αρχείο Ιστορίας και Τέχνης έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα ποιήματα, που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, σε ενδεχόμενη έκδοση.
12. Σε συνέχεια του 11ου όρου, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να στείλουν στον ίδιο φάκελο και έναν ψηφιακό δίσκο (CD) με το ποίημά τους, αναγράφοντας στο αρχείο αλλά και πάνω στο CD μόνο το ψευδώνυμό τους.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τις 30 Απριλίου 2014.

Οι απονομές των διακρίσεων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση τον Μάιο του 2014 στην Καισάρεια Κοζάνης, στο εξωκκλήσι της Αναλήψεως δίπλα στη Λίμνη Πολυφύτου (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς).

Τα έργα θα σταλούν με απλό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης  “Γεώργιος Παπαθανασίου” Τ.Κ. 500 10 Καισάρεια Κοζάνης
Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία παραλαμβάνονται και δεν αποστέλλονται!
(Εκτός αν υπάρχει εκπρόσωπος του διακριθέντα).
Διευκρινήσεις για τον Διαγωνισμό στο e-mail : decoart_koz@yahoo.ή επικοινωνώντας με τη σελίδα του Αρχείου στο Facebook
Χορηγός Επικοινωνίας: www.apostaktirio.gr

diagonismos_astinomikos_mikro 24γραμματαΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο χαρτί παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας με θέμα «Ο φόβος του ξένου» που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84.

Σας αρέσουν οι αστυνομικές ιστορίες; Τα ανεξιχνίαστα μυστήρια, οι σκοτεινές υποθέσεις και τα ψυχολογικά θρίλερ; Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο χαρτί παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84 προκηρύσσουν διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας με θέμα Ο φόβος του ξένου.

Διάρκεια
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 10η Οκτωβρίου 2013 και ως ημερομηνία λήξης η 10η Δεκεμβρίου 2013. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.
Το θέμα:
«Ο φόβος του ξένου»
Η ανάπτυξη του θέματος και της πλοκής των ιστοριών είναι απολύτως ελεύθερη για τους συμμετέχοντες. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα πρέπει να είναι αστυνομικά διηγήματα με την ευρεία έννοια του όρου, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλον διαγωνισμό.
Έκταση κειμένων
Οι ιστορίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 2.500 λέξεις (στην καταμέτρηση συμπεριλαμβάνεται και ο τίτλος της ιστορίας).
Οι κριτές
Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός πως ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι κρίνετε το αποτέλεσμα. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό διαβάζουν τα κείμενα, αξιολογούν και βαθμολογούν για να αναδείξουν τους νικητές.
Οι νικητές
Οι δέκα ιστορίες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα εκδοθούν σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τον τίτλο Ο φόβος του ξένου, 10 αστυνομικές ιστορίες. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή η οποία θα διατεθεί προς πώληση στα βιβλιοπωλεία (και e-shops). Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς της πλατφόρμας «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων, η οποία στηρίζει και διευκολύνει τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Επιπλέον, οι δέκα νικητές θα έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση τυχόν μελλοντικών έργων τους που θα υποβληθούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προς έκδοση.
Η ιστορία του πρώτου νικητή θα διασκευαστεί θεατρικά για το ραδιόφωνο από τον σταθμό Αθήνα 9.84.
Ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής θα κερδίσουν βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, δικής τους επιλογής και ονομαστικής αξίας 200 και 100 ευρώ αντιστοίχως.
Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με τον ΑΘΗΝΑ 9.84 εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Δικαίωμα συμμετοχής – Βασικές προϋποθέσεις
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι.
Η υποβολή των κειμένων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Ελένη Μπούρα, Αναστασία Καμβύση, Μαρία Ξυλούρη, Ντόρα Τσακνάκη, Ειρήνη Χριστοπούλου εκ μέρους των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: [email protected].

Όροι συμμετοχής
Διαβάστε προσεκτικά τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

1. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, από τις 10 Οκτωβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2013, αυστηρά εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υποβολής των ιστοριών πέρα από την ηλεκτρονική αποστολή δεν θα γίνεται δεκτός.

2. Τα διαγωνιζόμενα κείμενα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, δακτυλογραφημένα στα ελληνικά, να μην υπερβαίνουν σε έκταση τις 2.500 λέξεις, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ούτε να έχουν υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό.

3. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους είτε έχουν εκδώσει άλλο οποιοδήποτε έργο είτε όχι, κάτοικοι Ελλάδας ή εξωτερικού. Από τον διαγωνισμό αποκλείονται όλοι οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, καθώς και όσοι εργάζονται στις εταιρείες των υποστηρικτών – χορηγών.

4. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με μία μόνο ιστορία και θα φέρει την ευθύνη της υπογραφής του και κάθε άλλη ευθύνη σχετικά με την πατρότητα και την πρωτοτυπία του κειμένου.

5. Ο κάθε διαγωνιζόμενος υποχρεούται επίσης να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει τις ιστορίες των άλλων συμμετεχόντων. Ο αριθμός των ιστοριών που είναι υποχρεωμένος να διαβάσει και να αξιολογήσει θα προκύψει από τον συνολικό αριθμό των ιστοριών που θα υποβληθούν και θα ανακοινωθεί στις 13/12/2013. Εάν κάποιος υποψήφιος δεν αξιολογήσει τον αριθμό ιστοριών που του αναλογεί, θα αποκλείεται αυτομάτως από τη διαδικασία αξιολόγησης και από τον διαγωνισμό. Το σύστημα της βαθμολόγησης θα ανακοινωθεί και θα γνωστοποιηθεί στους συμμετέχοντες με τη λήξη του διαγωνισμού.

6. Οι δέκα ιστορίες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα εκδοθούν σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τον τίτλο Ο φόβος του ξένου, 10 αστυνομικές ιστορίες. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε έντυπη και ψηφιακή μορφή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, η οποία θα διατεθεί προς πώληση στα βιβλιοπωλεία (και e-shops). Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τους σκοπούς της πλατφόρμας «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων.

7. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δεσμεύονται να εξετάσουν κατά προτεραιότητα τυχόν μελλοντικές προτάσεις έργων προς έκδοση τις οποίες θα τους υποβάλουν οι συγγραφείς των δέκα ιστοριών που θα προκριθούν.

8. Η ιστορία του πρώτου νικητή θα διασκευαστεί θεατρικά για το ραδιόφωνο από τον σταθμό Αθήνα 9.84. Ο δεύτερος και ο τρίτος νικητής θα κερδίσουν βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, δικής τους επιλογής και ονομαστικής αξίας 200 και 100 ευρώ αντιστοίχως.

9. Η ανακοίνωση των νικητών θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με τον ΑΘΗΝΑ 9.84 στο αμφιθέατρο του σταθμού εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την ημέρα της εκδήλωσης θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά  μόνο όσοι από τους δέκα νικητές διαμένουν εκτός Αττικής προς διευκόλυνση του ταξιδιού τους, εφόσον επιθυμούν να παρευρεθούν. Τα ονόματα των δέκα νικητών θα ανακοινωθούν στη συνέχεια (μετά την εκδήλωση) στον διαδικτυακό τόπο των εκδόσεων www.metaixmio.gr. Δεν θα ανακοινωθεί η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων ιστοριών.

10. Η υποβολή των ιστοριών γίνεται με αποστολή του κειμένου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Στο θέμα του e-mail πρέπει να αναγράφεται: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο σώμα του μηνύματος πρέπει να σημειώνονται επίσης ο τίτλος της ιστορίας και τα προσωπικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας). Συνημμένα πρέπει να υπάρχουν δύο ξεχωριστά αρχεία:

1. το κείμενο της ιστορίας (σε αρχείο word), με τον τίτλο χωρίς το όνομα του δημιουργού,

2. το βιογραφικό του δημιουργού (σε διαφορετικό αρχείο word), το οποίο θα συμπεριλαμβάνει, εκτός από αναλυτικά στοιχεία επικοινωνίας, και βασικές πληροφορίες για τον συμμετέχοντα (ηλικία, επαγγελματική ιδιότητα, οικογενειακή κατάσταση, βασικές σπουδές).

11. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ιστορίας με λογοτεχνικό ψευδώνυμο. Στο βιογραφικό σημείωμα όμως του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να σημειώνονται τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς του.

12. Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν συμφωνεί με όλους ανεξαιρέτως τους όρους του διαγωνισμού θα αποκλείεται αυτόματα από αυτόν, ως άκυρη, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου.

13. Με την ηλεκτρονική αποστολή της ιστορίας ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση και εκχωρεί στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση της ιστορίας του σε βιβλίο (εφόσον διακριθεί στον διαγωνισμό) χωρίς άλλη αξίωση ή απαίτηση οικονομικής φύσης. Οι  δέκα νικητές αποδέχονται ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις του βιβλίου και αντιστοιχούν στο ποσοστό δικαιωμάτων τους ως συγγραφείς, θα παραχωρηθούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με στόχο την προώθηση της αστυνομικής λογοτεχνίας.

14. Στο εξώφυλλο της έκδοσης (έντυπης και ψηφιακής) θα αναγράφεται το πλήρες ονοματεπώνυμο των δέκα δημιουργών ή το ψευδώνυμό τους, ενώ στο εσωτερικό της έκδοσης, στις τελευταίες σελίδες, θα υπάρχουν τα ονόματα όλων όσοι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

15. Οι δέκα νικητές δικαιούνται δωρεάν από δύο αντίτυπα της έντυπης έκδοσης, ενώ όλοι ανεξαιρέτως όσοι θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν ένα αντίτυπο της ψηφιακής έκδοσης.

16. Όλη η επικοινωνία για τον διαγωνισμό θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected].

17. Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις ημερομηνίες ή να ματαιώσει τον διαγωνισμό.

18. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του  συνόλου των παραπάνω όρων.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ. 24γραμματα jpgΤο Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» προκηρύσσει τον 8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΠΟΙΗΣΗΣ.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τους παρακάτω γενικούς και ειδικούς όρους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1.  Κάθε  διαγωνιζόμενος/η μπορεί να λάβει μέρος με ένα ποίημα.
2.  Τα υπό κρίση έργα θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο.
3.  Εντός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ θα πρέπει να βρίσκεται και ένας άλλος φάκελος ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ μέσα στον οποίο θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνιζομένου (Διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο), ενώ εξωτερικά αυτού θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, και ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά την αξιολόγηση-κρίση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το απόρρητο και το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
4.  Έργα στα οποία δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου θα αποκλείονται εξ αρχής.
5.  Το ΘΕΜΑ στον 8ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ είναι ελεύθερο.
6.  Τα διαγωνιζόμενα έργα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση: «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 17, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11144 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2013 (η ημερομηνία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα ταχυδρομείου), και με την ένδειξη: «Για τον διαγωνισμό Ποίησης».
7. Τα ποιήματα πρέπει να αποσταλούν σε (5) πέντε φωτοτυπημένα αντίτυπα και η έκτασή τους πρέπει να είναι σε (1) σελίδα Α4 (περίπου 30 σειρές).
Θα δοθούν ΤΡΙΑ (3) ΒΡΑΒΕΙΑ και (3) ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και θα δοθούν τα βραβεία-έπαινοι από την ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», σε τιμητική εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων του ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, Αθήνα) την 17η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 6-9 μ.μ.

4ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ  2013

Το Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τους παρακάτω γενικούς και ειδικούς όρους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1.  Κάθε  διαγωνιζόμενος/η μπορεί να λάβει μέρος με ένα διήγημα.
2.  Τα υπό κρίση έργα θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο.
3.  Εντός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ θα πρέπει να βρίσκεται και ένας άλλος φάκελος ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΣ μέσα στον οποίο θα βρίσκεται το πραγματικό όνομα και τα λοιπά στοιχεία του διαγωνιζομένου (Διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο), ενώ εξωτερικά αυτού θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, και ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά την αξιολόγηση-κρίση. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται το απόρρητο και το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
4.  Έργα στα οποία δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου θα αποκλείονται εξ αρχής.
5.  Το ΘΕΜΑ στον 4ο ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ είναι ελεύθερο.
6. Τα διαγωνιζόμενα έργα πρέπει να αποσταλούν στη Διεύθυνση: «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ 17, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11144 μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2013 (η ημερομηνία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα ταχυδρομείου), και με την ένδειξη: «Για τον διαγωνισμό Διηγήματος».
7.  Τα διηγήματα πρέπει να αποσταλούν σε (5) πέντε φωτοτυπημένα αντίτυπα και η έκτασή τους πρέπει να είναι σε (3) σελίδες Α4 το ανώτερο (1000-1500 λέξεις).
Θα δοθούν ΤΡΙΑ (3) ΒΡΑΒΕΙΑ και (3) ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν και θα δοθούν τα βραβεία-έπαινοι από την ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», σε τιμητική εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων του ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8, Αθήνα) την 17η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 6-9 μ.μ.

educartoon.gr 24γραμματα

Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη».

Η Educartoon, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» και η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» προκηρύσσουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη».

Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές του Γυμνασίου, του Γενικού και Εσπερινού  Λυκείου, καθώς και του Λυκείου Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2013. Έως την καταληκτική του ημερομηνία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί τα μαθητικά έργα με συστημένη επιστολή ή courier στην ταχυδρομική διεύθυνση EDUCARTOON, Δωδεκανήσου 45, Τ.Θ 457, 17402 Άλιμος Αττικής, με ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή επίδοσης σε εταιρία courier το αργότερο 30 Νοεμβρίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τις θεματικές και τις προδιαγραφές δείτε το συνημμένο αρχείο.

Επίσης, επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής.

Πληροφορίες: www.educartoon.gr email: [email protected]

www.neapaideia-glossa.gr email: [email protected]

Περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
Χαριλάου Τρικούπη 31, 106-81 Αθήνα
210-3636007
[email protected]
web: http://www.neapaideia-glossa.gr/
Η Νέα Παιδεία στο facebook

Logotexnis_logo 24γραμματα4ος Διαγωνισμός Διηγήματος “ΛόγωΤέχνης 2013”

αφιερωμένος στον Κ. Π. Καβάφη

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού Artspot διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» (http://logotexnis.artspot.gr), που έχει επιτύχει να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ελληνικός λογοτεχνικός διαγωνισμός. Ο φετινός 4ος διαγωνισμός «ΛόγωΤέχνης 2013» πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εκδόσεων Μεταίχμιο και είναι αφιερωμένος στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του.

Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού:

 • Μάνος Ελευθερίου, συγγραφέας

 • Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας

 • Αμάντα Μιχαλοπούλου, συγγραφέας

 • Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας Εκδόσεων Μεταίχμιο

 • Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας

 • Γιάννης Φαρσάρης, συγγραφέας, εκπρόσωπος του φορέα διοργάνωσης ArtSpot

Διάρκεια του διαγωνισμού: Ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού είναι η 1η Σεπτεμβρίου και ημερομηνία λήξης η 15η Οκτωβρίου 2013

Θέmα του διαγωνισμού: Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην πλοκή του διηγήματός τους τις ακόλουθες επτά συγκεκριμένες λέξεις (σε οποιαδήποτε πτώση ή αριθμό): Δρόμος, Ηδονή, Λιμάνι, Κεχριμπάρι, Ταξίδι, Γέρος, Καλοκαίρι (Οι λέξεις περιέχονται στο ποίημα «Ιθάκη» του Κ.Π. Καβάφη).

Έκταση των κειμένων: Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 1.000 λέξεις.

Οι Νικητές: Τα 40 πρώτα διηγήματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν σε βιβλίο από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Στους 6 πρώτους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση βράβευσης.

Χορηγοί Επικοινωνίαςτου διαγωνισμού είναι η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Καθημερινή (www.kathimerini.gr), ο ραδιοφωνικός σταθμός «Αθήνα 9.84» (www.athina984.gr), η εφημερίδα Metropolis (www.metropolispress.gr), η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOKPRESS (www.bookpress.gr), το περιοδικό Bonjour Athènes (www.bonjour-athenes.com) και το περιοδικό τέχνης ArtMagazine (www.artmag.gr).

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής του Διαγωνισμού Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο http://logotexnis.artspot.grστη σελίδα http://www.facebook.com/logotexnis και στο e-mail[email protected].

 

 Satira 24γραμματα4Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ»

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι απανταχού της γης σατιρικοί Ποιητές για τον 4ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης Σάτιρας «Παύλος Πολυχρονάκης», η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων , διοργανώτρια του διαγωνισμού, ανακοίνωσε ότι δίνει δεκαπενθήμερη παράταση για όσου ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος .
Έτσι, λοιπόν, οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ( σφραγίδα Ταχυδρομείου).
Όπως είναι γνωστό, εφέτος στους 12 πρώτους νικητές θα δοθούν αξιόλογα χρηματικά βραβεία .
Υπενθυμίζεται ότι  το θέμα είναι ελεύθερο . Μόνες προϋπόθεσες είναι να βγάζει αβίαστα γέλιο, να μην έχει αισχρό, συκοφαντικό ή προσβλητικό περιεχόμενο και να μην ασχολείται με θλιβερές καταστάσεις .
Όλοι οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι, με οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας . Δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 32.
Τα κείμενα να σταλούν με ψευδώνυμο σε 6 δακτυλογραφημένα αντίγραφα στη διεύθυνση ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ 8ης Δεκεμβρίου 44 Χανιά 73132 με απλή επιστολή (όχι συστημένη, όχι με κουριερ). Εσωτερικά της επιστολής, σε μικρό φάκελο, να είναι τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν ν΄ απευθύνονται στο τηλέφωνο 2821031984 ή εναλλακτικά στο κινητό  6932286372 και στο e- mail [email protected].

paidiΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 58ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ για το 2013

Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προκηρύσσει τον 58ο πανελλήνιο διαγωνισμό της για τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά.
Τα έργα πρέπει να είναι λογοτεχνικά, προσεγμένα στη γλώσσα, να εμπνέουν αισιοδοξία και πίστη για τη ζωή και να κινούνται μέσα στην ελληνική πραγματικότητα.
Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι, είναι οι ακόλουθες:

1. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΨΥΧΟΓΙΟΣ, (500 ευρώ)
Μυθιστόρημα με ελεύθερο θέμα για παιδιά 9-11 ετών. (10.ΟΟΟ λέξεις)
2. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΚΕΔΡΟΣ, 500 Ευρώ.
Μυθιστόρημα, για παιδιά 10-12 ετών, με θέμα τη ζωή των προϊστορικών ανθρώπων.
Το βραβείο αθλοθετείται στη μνήμη της συγγραφέως Κίρας Σίνου, που ασχολήθηκε συστηματικά με την προϊστορία.(75-80 σελίδες)
3. Βραβείο Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, 500 Ευρώ. Μυθιστόρημα με θέμα «Αλησμόνητες Πατρίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού». (75-80 σελίδες).
4. Βραβεία Ελένης Μαυρουλίδου Δάβαρη και Βίλμας Μαυρουλίδου-Σαλιβέρου, εις μνήμην Λούλας και Ηλία Μαυρουλίδη και Λιλής Γιαννέτσου.
α) Ταξιδιωτικό μυθιστόρημα για παιδιά 9-12 ετών,     (75-80  σελίδες)
β) Διήγημα για παιδιά από 14 ετών και άνω, με θέμα «Ένας Έλληνας μακριά απ’ την πατρίδα».500 Ευρώ. (4-8 σελίδες)
5. Βραβείο Λούλας Παπιδάκη-Πιπίνη και Κυριάκου Πιπίνη εις μνήμην Δημητρίου και Αθανασίας Παπιδάκη και Αντωνίου Πιπίνη.
α) Ποίηση, 500 Ευρώ.
Συλλογή 25 ποιημάτων για παιδιά του δημοτικού σχολείου.
6. Βραβείο εκδ. οίκου Πατάκη, 500 Ευρώ.
Μία Ιστορία βραχείας φόρμας, όχι παραμύθι, έκτασης 400-900 λέξεων, που να απευθύνεται σε παιδιά 1ης σχολικής ηλικίας (6-8 ετών).
Οι πρωταγωνιστές να είναι συνομήλικοι των παιδιών-αναγνωστών.
Τα θέματα να είναι σύγχρονα, μέσα από την καθημερινότητά τους και να καθρεφτίζουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των παιδιών αυτής της ηλικίας.
7. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΠΑΤΑΚΗ, 300 Ευρώ σε βιβλία.
Απονέμεται σε σχολικό έντυπο, περιοδικό ή εφημερίδα
το οποίο εμφανίζει περιοδικότητα στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες
να αποστείλουν από 5 αντίτυπα τευχών της σχολικής περιόδου 2013-14
ή το αντίστοιχο περιεχόμενο σε 5 c.d.
Επιπλέον, στο διευρυμένο πλαίσιο των μαθητικών εντύπων,
γίνονται δεκτά ημερολόγια και έντυπα που αποτυπώνουν μαθητικές δραστηριότητες
(περιβαλλοντικά προγράμματα, αγωγή υγείας, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.)
8. Βραβείο ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, τιμητικό και όχι χρηματικό.
Απονέμεται σε συγγραφείς για το σύνολο του έργου τους
ή για τη συμβολή τους
στην ανάπτυξη και προώθηση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.
Αθλοθέτες Νίκος Αδαμαντιάδης και Σμαράγδα Αδαμαντιάδη.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Όλα τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο και σε πέντε αντίτυπα.
Επίσης πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα με μέγεθος γραμμάτων 12.
Σε μικρότερο σφραγισμένο φάκελο αναγράφεται το πραγματικό όνομα, το τηλέφωνο το mail και η ταχυδρομική διεύθυνση του συγγραφέα.
Οι φάκελοι δεν ανοίγονται παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζομένου και τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.
Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι.
Τα έργα που θα σταλούν χωρίς να τηρούν  τους παραπάνω όρους της προκήρυξης δεν θα κριθούν.
Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, μόνο.
2. Στο φάκελο να αναγράφεται οπωσδήποτε σε ποιον διαγωνισμό και κατηγορία συμμετέχει ο/η υποψήφιος/α.
3. Οι βραβευμένοι υποχρεούνται να δώσουν για έκδοση το έργο τους στον εκδοτικό οίκο που αθλοθέτησε το βραβείο (αν ο αθλοθέτης είναι εκδότης).
4. Αποκλείονται από το διαγωνισμό όσοι έχουν ήδη βραβευτεί ή επαινεθεί τρεις φορές από την Γ.Λ.Σ. καθώς και εκείνοι που διακρίθηκαν για το ίδιο κείμενο σε άλλο διαγωνισμό
στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.
5. Αποκλείονται επίσης, τα έργα των οποίων έχει προαναρτηθεί στο διαδίκτυο έστω και απόσπασμα ή οποιαδήποτε δήλωση ή πληροφορία που αίρει την ανωνυμία τους.
6. Τρία αντίτυπα των βραβευμένων βιβλίων, όταν εκδοθούν, πρέπει να στέλνονται στη Γ.Λ.Σ. για το αρχείο της.
7. Στις κατηγορίες μυθιστορήματος, η έκταση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα ζητούμενα από τον αντίστοιχο Αθλοθέτη.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες, να αποστείλουν τα έργα τους, από 1η Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου 2013 και όχι κατά τους θερινούς μήνες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210 8223338 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]
Απαραίτητος όρος, τα κείμενα να μην σταλούν με ταχυμεταφορές ή συστημένα αλλά με απλό ταχυδρομείο.
Για την διασφάλιση των υποψηφίων, θα αναρτώνται σε ξεχωριστή σελίδα του blog κατά τακτά διαστήματα, οι τίτλοι των έργων που παραλαμβάνονται.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
Μπουμπουλίνας 28, Τ.Κ. 10682 ΑΘΗΝΑ
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 213, στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη. Λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, στη σελίδα μας: womensliteraryteam.blogspot.gr

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
http://womensliteraryteam.blogspot.gr/p/58-2013-57.html

samarakisΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  Δ’  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Αντώνης  Σαμαράκης»

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας προκηρύσσει τον Δ’ Διαγωνισμό Διηγήματος  «Αντώνης Σαμαράκης». Στόχος του διαγωνισμού είναι να τιμηθεί η μνήμη του Αντώνη Σαμαράκη, του οποίου οι ρίζες καταγωγής ακουμπούν στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Επίσης να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων  συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.

Ο διαγωνισμός, απευθύνεται σε όσους μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας και γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας αρκεί η ηλικία τους να μην ξεπερνά το 45ο έτος  (γέννηση 1967 και εντεύθεν).

Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο διήγημα το οποίο να μην έχει ποτέ δημοσιευθεί. Το καθένα, καλό θα είναι να μην ξεπερνά τις 2.000 – 2.500 λέξεις. Το θέμα είναι ελεύθερο.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Ανθολογία, που θα εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Καστανιώτης». Για την συγκεκριμένη έκδοση οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Σε κάθε διακριθέντα θα απονεμηθεί και ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης.

Επίσης:
Στον 1ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και χρηματικό βραβείο 1.500,00 €
Στον 2ο διακριθέντα θα απονεμηθεί  και χρηματικό βραβείο 1.000,00 €
Στον 3ο διακριθέντα θα απονεμηθεί  και χρηματικό βραβείο   500,00 €

Στους επόμενους 3 διακριθέντες ειδικός έπαινος.

Και όσον αφορά στους 16 πρώτους διακριθέντες,  τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην Ανθολογία η οποία θα εκδοθεί.

Τα διηγήματα υποβάλλονται ταχυδρομικά προς το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Ταχ. Δ/νση: Μορφοβούνι Καρδίτσας, Τ.Κ. 43100, με την ένδειξη «Για τον Δ’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Αντώνης Σαμαράκης».  Τελευταία ημέρα κατάθεσης ορίσθηκε η 30η Σεπτεμβρίου  του 2013, με αποδεικτικό στοιχείο τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου.

Τα διηγήματα υποβάλλονται δακτυλογραφημένα σε επτά (7) αντίτυπα. Κάτω απ’ τον τίτλο του διηγήματος αναγράφεται υποχρεωτικά  ψευδώνυμο του συγγραφέα. Μέσα στο φάκελο αποστολής πρέπει να υπάρχει δεύτερος κλειστός φάκελος αλληλογραφίας, που εξωτερικά θα φέρει το ψευδώνυμο. Μέσα είναι τα πραγματικά στοιχεία όπως: όνομα – επώνυμο – πατρώνυμο, έτος και τόπος γέννησης, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, επικυρωμένη φωτοτυπία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, τηλέφωνα επικοινωνίας και e-mail. Οι φάκελοι με τα πραγματικά στοιχεία θα ανοιχθούν μόνο στην περίπτωση διάκρισης του διηγήματος.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους συγγραφείς και επιστήμονες, με πρόεδρο τον κ. Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» Μορφοβουνίου  Καρδίτσας στις αρχές του 2014.

Για τυχόν άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Διαδίκτυο, στη Δ/νση: www.ota-plastiras.gr. Για επικοινωνία με την Οργανωτική Επιτροπή στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ( [email protected]), ή στo τηλέφωνο  24413.52208   κ. Στέλλα Κορομπίλια.

Η Οργανωτική Επιτροπή

copy-cropped-codepoetry_header_optΔιαγωνισμός codepoetry

To codepoetry, ένα παιχνίδι ποίησης που “τρέχει” στους δρόμους της Αθήνας από το 2011, διοργανώνει διαγωνισμό ποίησης στο πλαίσιο συμμετοχής στο Athens Plaython 2013 που θα λάβει χώρα στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2013.

Κατόπιν αξιολόγησης από την ομάδα του codepoetry, μια επιλογή δέκα ποιημάτων θα προβληθεί κατά το διαδραστικό διήμερο. Τα επιλεγμένα ποιήματα θα φιλοξενηθούν επίσης σε ξεχωριστό αρχείο της online πλατφόρμας του codepoetry και θα δημοσιευθούν σε ebook με άδεια Creative Commons, ενώ οι συγγραφείς τους θα παραλάβουν ένα τυπωμένο αντίτυπο.

Θέμα Διαγωνισμού:

“Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.”
Κ.Π. Καβάφης

Η θεματική των ποιημάτων καλείται να παραπέμπει:

 • Στους Ακρίτες και την λογοτεχνική τους παράδοση.
 • Στους λεγόμενους vigilanti ή αυτόκλητους προστάτες-τιμωρούς, όπως εμφανίζονται ιστορικά ή σε έργα φαντασίας (πχ. comics) ή ακόμη αναπτύσσοντας μια επίκαιρη προβληματική.
 • Γενικότερα, στους φρουρούς κάθε λογής “συνόρων”.

Όροι συμμετοχής:

1. Κατατίθεται ένα ποίημα ανά διαγωνιζόμενο, στη θεματική που προαναφέρθηκε, μήκους έως 30 στίχων (σειρών), χωρίς άλλο περιορισμό.
2. Προθεσμίες υποβολής: Από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2013.
3. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν, κατόπιν αξιολόγησης, στο codepoetry.gr στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω email.
4. Τρόπος υποβολής: Το ποίημα αποστέλλεται ανυπόγραφα σε συνημμένο αρχείο*, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] με Θέμα (subject): “Διαγωνισμός codepoetry”. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιβεβαίωση της λήψης. Το email πρέπει επιπλέον να περιέχει τα εξής στοιχεία διαγωνιζόμενου/ης:

Ονοματεπώνυμο :
Τίτλος ποιήματος:
Email:
Tηλ επικοινωνίας:

Ανυπομονούμε να λάβουμε τις συμμετοχές σας!

Η ομάδα του codepoetry

* Τα συνημμένα αρχεία να είναι κατά προτίμηση σε φορμά OpenDocument* (ODT) ή PDF, γίνονται δεκτά και σε DOC ή DOCX, με γραμματοσειρά Arial, Liberation Sans ή Helvetica, μεγέθους 12. Για την παραγωγή των αρχείων, συνίσταται η χρήση Ελεύθερου Λογισμικού όπως πχ. το LibreOffice.

 Καβάφης3ος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ

Ουσιώδεις τροποποιήσεις επέρχονται στους όρους της επίσημης προκήρυξης του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ σε σχέση με τους προηγούμενους δύο. Η θέσπιση χρηματικών βραβείων, με τη χορηγία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.,  και η αλλαγή της προθεσμίας συμμετοχής είναι οι σημαντικότερες.

Tο περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ, το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση και το viotia.blogspot.gr προκηρύσσουν τον 3ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ, που φέτος είναι αφιερωμένος στον Κ.Π. Καβάφη με αφορμή τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννησή του. Οι όροι είναι οι ακόλουθοι:

1.Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ. είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική  γλώσσα.

2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν ένα (1) αδημοσίευτο ποίημά τους (κι όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα), θέματος της επιλογής τους. Διευκρινίζεται ότι το ποίημα που θα σταλεί ΔΕΝ πρέπει να έχει λάβει μέρος σε άλλο Διαγωνισμό.

3. Ο αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος. Στο φάκελο που θα εμπεριέχει το ποίημα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του αποστολέα. Στον ίδιο όμως φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο εσωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του ποιητή (ονοματεπώνυμο, γραμματικές γνώσεις, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου: σταθερό και κινητό). Οι μικροί φάκελοι εκείνων που ΔΕΝ θα διακριθούν ΔΕΝ θ´ ανοιχτούν. Έτσι, θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους. Χρησιμοποιώντας όμως, οι ενδιαφερόμενοι τα ψευδώνυμά τους, θα τους ανακοινώνεται ο συνολικός αριθμός των μορίων, που έλαβε το ποίημά τους και από τους 4 κριτές.

4. Το ποίημα, που θα σταλεί, για συμμετοχή στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Η/Υ ή δακτυλογραφημένο και απαραιτήτως σε έξι (6) πανομοιότυπα αντίτυπα (καλής, ευανάγνωστης εκτύπωσης), υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο. Ο φάκελος θα σταλεί με συστημένη ή απλή επιστολή στη Διεύθυνση: Βύρωνος 19 Λιβαδειά 32100, με την ένδειξη Περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ Συμμετοχή στον 3ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ.

5. Η Επιτροπή κρίσης του Διαγωνισμού θα αποτελείται από 4 ανθρώπους των γραμμάτων. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 1 έως το 20.

6. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και τρεις (3) έπαινοι (Α’, Β’ και Γ’).

Τα 3 πρώτα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα ως εξής:

1ο Βραβείο: 1000 ευρώ

2ο Βραβείο 300 ευρώ

3ο Βραβείο: 200 ευρώ

Το συνολικό χρηματικό ποσό των τριών βραβείων είναι χορηγία της εταιρείας ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. που ανήκει στον Ομιλο Μυτιληναίος.

Οι 3 έπαινοι θα συνοδεύονται από δώρα/βιβλία. Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις ισοψηφιών τα βραβεία, χρηματικά έπαθλα και έπαινοι θα μοιράζονται ισομερώς. Στον καθένα που θα διακριθεί είτε με βραβείο είτε με έπαινο θα του απονεμηθεί τιμητικό – ονομαστικό δίπλωμα καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.

7. Θεσπίζεται και τέταρτο βραβείο (με χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ) για ένα ποίημα με θέμα τη Λιβαδειά ή τη Βοιωτία εν γένει. Το βραβείο αθλοθετεί ο Σύλλογος Οι Φίλοι Του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Για αυτόν τον κλάδο του 3ου διαγωνισμού ΕΛΙΚΩΝ οι συμμετέχοντες θα αποστείλουν και δεύτερο ποίημα (εκτός του πρώτου για τη συμμετοχής τους στον κύριο 3ο διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ) ή εφόσον επιθυμούν μόνο για αυτό το έπαθλο ποίημα με θέμα τη Λιβαδειά ή τη Βοιωτία. Και για το βραβείο τούτο θα ακολουθηθεί η ως άνω διαδικασία και θα κριθεί από τους 4 κριτές.

8. Ως τελευταία προθεσμία αποστολής, από τους ενδιαφερομένους, των συμμετοχών τους ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2013. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛ.ΤΑ.

9. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 21 Μαρτίου 2014, την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Τα βραβεία, οι έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή η οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2014. Περισσότερες πληροφορίες, δίνονται στους ενδιαφερομένους, στο τηλέφωνο: 69 44 73 44 90.

 

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής»
Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής», η σπουδαιότερη, αρχαιότερη, ιστορική Βιβλιοθήκη του τόπου, μετά εκείνη των Αθηνών – και μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες Βιβλιοθήκες της Ευρώπης – ιδρύθηκε το 1792 σαν παράρτημα της Μεγάλης Σχολής της Χίου. Ο πνευματικός πλούτος της αμύθητος: ανεκτίμητες συλλογές βιβλίων (υπολογίζονται σε 250.000 τόμους, μεταξύ των οποίων και η δωρεά του Μεγάλου Ναπολέοντα προς τον Αδαμάντιο Κοραή «Déscription de l’ Egypte», αποτελούμενη από 14 εικονογραφημένους τόμους, έκδοσης 1809-1822), καθώς και αναρίθμητα χειρόγραφα, περιοδικά, εφημερίδες, πίνακες, νομίσματα, κειμήλια και χάρτες, που δώρισαν ο Αδαμάντιος Κοραής και τόσοι άλλοι μεγάλοι πνευματικοί άνθρωποι, τόσο της ημεδαπής, όσο και της αλλοδαπής.

Ο Πρόεδρος και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής», στα πλαίσια στροφής της Βιβλιοθήκης στην κοινωνία, θεσμοθετούν διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος, ο οποίος θα διενεργείται ετήσια και θα έχει την παρακάτω δομή:
Τοπικός Διαγωνισμός Ποίησης από 14 έως 18 χρόνων
Τοπικός Διαγωνισμός Διηγήματος από 14 έως 18 χρόνων
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης από 19 χρόνων και άνω
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος από 19 χρόνων και άνω
Όροι συμμετοχής:
α. Κατατίθενται πέντε (5) ποιήματα σε Α4 (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12) που δε θα υπερβαίνουν τις δέκα (10) σελίδες συνολικά (στο διαγωνισμό ποίησης).
β. Κατατίθεται ένα (1) διήγημα σε Α4 (γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος 12) από πέντε (5) έως δέκα (10) σελίδες (στο διαγωνισμό διηγήματος).
γ. Αξιολόγηση διαγωνιζόμενων: Εννεαμελής επιτροπή από διακεκριμένους κριτές (δύο Καθηγητές Φιλοσοφικής, δύο φιλόλογοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο δημοσιογράφοι και τρεις έγκριτοι λογοτέχνες (τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν προσεχώς).
δ. Χρόνος υποβολής: 1 Αυγούστου 2012 μέχρι και 30 Απριλίου 2013.
ε. Χρόνος αξιολόγησης: 1 Μαΐου μέχρι 30 Ιουλίου.
στ. Χρόνος βράβευσης: Αύγουστος, στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων του Ιδρύματος.
ζ. Τρόπος κατάθεσης: Στο φάκελο που εμπεριέχονται τα ποιήματα ή το διήγημα αναγράφεται το ψευδώνυμο του αποστολέα, καθώς και η επισήμανση «για διαγωνισμό». Εσωκλείεται, επίσης, μικρός φάκελος σφραγισμένος με το πραγματικό όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνα που αντιστοιχούν στο ψευδώνυμο.
η. Τόπος κατάθεσης – αποστολής: Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής», Κοραή 2, Τ.Κ. 82100, Χίος.

Περισσότερες πληροφορίες: www.koraeslibrary.gr, Τηλ. 22710-44246.

Ετήσιος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης, του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ»
Ετήσιος (2013) Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης, του Λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ»

Θέμα: «Όσο υπάρχουν Άνθρωποι»

(Σχετικώς με την προσφορά κι αλληλεγγύη  προς αυτούς που υποφέρουν στην περίοδο της οικονομικής και αξιών κρίσης στην Ελλάδα και παγκοσμίως).
Συμμετοχή μ’ ένα ποίημα, ή μία ποιητική συλλογή (τουλάχιστον 10 ποιημάτων, που ν’ αφορά το θέμα). Το κάθε έργο, να είναι ανέκδοτο και αδημοσίευτο οπουδήποτε, γραμμένο στη Νεοελληνική, σε οποιαδήποτε μορφή ποιητικής έκφρασης.
Στέλνετε τις συμμετοχές σας, σε τέσσερα (4) αντίτυπα, με απλό ταχυδρομείο (όχι συστημένο) έως 10 Μαΐου 2013 (σφραγίδα Ταχυδρομείου) προς:

Κυρία Παναγιώτα Ζαλώνη,
Ζαλόγγου 16,
Ίλιον, 131 23, Αθήνα.
Για τον Ποιητικό διαγωνισμό.
Ως αποστολέα βάζετε το ψευδώνυμό σας και όχι τα πραγματικά σας στοιχεία.
Στο φάκελο αποστολής εσωκλείετε ένα μικρότερο κλειστό φάκελο, όπου είναι γραμμένο, απ’ έξω, το ψευδώνυμό σας (μονολεκτικό) και μέσα, σε χαρτί: ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, τίτλος ποιήματος ή ποιητικής συλλογής, τηλέφωνα σταθερό – κινητό και το e-mail σας.

Τα ποιήματα, μέχρι 30 στίχους, με σωστή ορθογραφία και σημεία στίξεως, να είναι τυπωμένα σε υπολογιστή, στη μία πλευρά της σελίδας, όπου πάνω δεξιά αναγράφετε το ψευδώνυμο, αποκάτω τον τίτλο και πιο κάτω το ποίημα, χωρίς κάτι άλλο (φωτογραφίες, ζωγραφιές κ.λπ.)
Τα αποσταλλέντα έγγραφα δεν επιστρέφονται, η δε κρίση της Επιτροπής του διαγωνισμού θεωρείται οριστική.
Για περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτα Ζαλώνη: τηλ. 2105026859 (10.00 – 12.00), καθημερινές.

Ετήσιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του Greek-Australian Cultural League of Melbourne
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν την μέρα που θα κυκλοφορήσει το περιοδικό «Αντίποδες».

Ο Διαγωνισμός καλύπτει έργα γραμμένα στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, στις ακόλουθες κατηγορίες:        ποίηση, διήγημα και μονόπρακτο θεατρικό έργο.

Η αξιολόγηση θα είναι διαφορετική για την κάθε γλώσσα.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ή όλες τις κατηγορίες, στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, με ένα μόνο έργο για κάθε κατηγορία.
Έργα που ξεπερνούν τα καθορισμένα για κάθε κατηγορία όρια μεγέθους, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, θα απορρίπτονται αυτομάτως πριν καν σταλούν στην κριτική επιτροπή.
Ποίημα: 100 στίχοι(γραμμές), Διήγημα: 2000 λέξεις, Μονόπρακτο: 15 λεπτά (διάρκεια)
Tο έργο/έργα είναι αυθεντικό και δεν έχει δημοσιευτεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς.
Κάθε έργο θα υπογράφεται μόνο με ψευδώνυμο, θα είναι δακτυλογραφημένο και θα αποστέλλεται ταχυδρομικώς σε τέσσερα αντίτυπα τα οποία δεν επιστρέφονται. Εάν υπάρχει δυνατότης θα θέλαμε να μας στείλετε επιπρόσθετα το έργο σας και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]
Το ίδιο ψευδώνυμο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για όλα τα έργα που υποβάλλονται από το ίδιο πρόσωπο.
Σε εσώκλειστο φάκελο πρέπει να υπάρχει συμπληρωμένη η αίτηση συμμετοχής την οποία θα βρείτε στην τελευταία σελίδα αυτού του δελτίου.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την ημέρα της κυκλοφορίας του περιοδικού Αντίποδες. Στα βραβευμένα έργα θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα. Τα έργα που θα πάρουν το πρώτο Βραβείο στην κάθε κατηγορία και στην καθεμιά από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο περιοδικό του Πολιτιστικού Συνδέσμου «Αντίποδες», τεύχος 59, 2013, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής των Βραβείων.

Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουνίου 2013.

Τα υποβληθέντα έργα να στέλνονται ταχυδρομικώς στο όνομα Greek-Australian Cultural League και στη διεύθυνση Melbourne of University Melbourne, P.O. Box 4307, Parkville, Vic., 3052, Australia και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

Ποιητικός διαγωνισμός με θέμα: ”Ο λόγος ο Ελληνικός Φως της Οικουμένης”
Με την ευκαιρία του 3ου Παγκόσμιου συνεδρίου Αμφικτυόνων, που θα γίνει το 2014, προκηρύσσουμε Παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό με θέμα: ”Ο λόγος ο Ελληνικός Φως της Οικουμένης”. Κάθε ποιητής από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορεί να συμμετέχει με ένα ποίημα μέχρι 30 στίχους (σειρές) με ελεύθερο θέμα. Οι συμμετοχές θα υποβληθούν στα γραφεία μας σε  5 αντίγραφα με ψευδώνυμο, ενώ τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου θα είναι σε κλειστό μικρό φάκελο. Προθεσμία υποβολής μέχρι 31-5-2013.

Διεύθυνση :  ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Κορυτσάς 24
Τ. Κ. 54 638
Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο:  2310 – 215659
http://www.amfiktionia-ellinismou.blogspot.gr/

Διαγωνισμός Παραμυθιού
Η «Παραμυθοκουζίνα» και ο Χώρος «Τέχνης Βήματα» με αφορμή το Έτος Καβάφη
προκηρύσσουν Διαγωνισμό Παραμυθιού με θέμα:
«Τείχη από Αθήνα – Θεσσαλονίκη»
-Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά μέχρι 12 ετών, από όλο τον κόσμο που γράφουν στα Ελληνικά.
-Τα παραμύθια, χρησιμοποιώντας ως πηγή έμπνευσης τα «Τείχη» του Κωνσταντίνου Καβάφη και με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας (αξιοποιώντας όποιες από τις λειτουργίες –τραπουλόχαρτα θελήσουν) έχουν ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών με το έργο του ποιητή, αλλά και την ανάδειξη θεμάτων όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός και η μοναξιά.
-Θα βραβευθούν τρία παραμύθια ανά ηλικιακή κατηγορία:
Α. Ηλικίες 6-8 ετών (α, β, γ δημοτικού)
Β. Ηλικίες 9-12 ετών (δ, ε, στ δημοτικού)
-Τα βραβευμένα παραμύθια θα εικονογραφηθούν από τη Στεφανία Βελδεμίρη και θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο
-Το κάθε παραμύθι δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500 λέξεις.
-Τα παραμύθια μπορούν να στέλνονται από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου στη διεύθυνση:
«Τέχνης Βήματα», Ηρακλειδών 54, Θησείο 118 51
Με την ένδειξη: Για το διαγωνισμό παραμυθιού
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αρχές Ιουνίου.


1ος Διαδικτυακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Καλλιτεχνείου Αχαρνών 2012-2013

http://kallitexnikokafeneioaxarnewn.blogspot.gr/2012/10/1-2012-2013.html

Προκήρυξη
Προκηρύσσεται ο 1ος Διαδικτυακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Καλλιτεχνείου Αχαρνών 2012-2013 για τον “Λογοτεχνικό Γενάρη”, τον Γενάρη του 2012 στα πλαίσια της “2ης Χειμερινής Γιορτής”.
Το θέμα του Διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι γράφουν στην Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν σε οποιοδήποτε μέρος. Η αποστολή θα γίνει με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο email: [email protected]
Κανονισμοί
Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε από τις εξής κατηγορίες:

α) Ποίηση (από 2-5 ποιήματα / το πλήθος των ποιημάτων δε συνιστά από μόνο του στοιχείο καλύτερης βαθμολογίας, μα ευρύτερο πεδίο γνωριμίας και κατανόησης με την προσωπική γραφή του καθενός, ενώ μπορεί να έχει οποιαδήποτε δομή, μορφή, καθώς επίσης η έκταση κάθε ποιήματος δε μπορεί να ξεπερνά τη μία σελίδα)
β) Διήγημα (από 2 μέχρι 5 σελίδες / η εξιστόρηση και η μεστή αφήγηση, καθώς και λεπτές αποχρώσεις της διαχείρισης του χωροχρόνου σε συνδυασμό με την διαρκή εγρήγορση απόδοσης μιας ιστορίας είναι μερικά από τα στοιχεία που θα εξεταστούν, όπως κι η πρωτοτυπία του τρόπου που αυτά γίνονται)
γ) Άρθρο (από 2-5 σελίδες / η αρθρογραφία αφορά οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να ερεθίσει την πένα του αρθρογράφου βάσει της δεοντολογίας της δημοσιογραφίας χωρίς αναφορές σε κίτρινο ή ροζ τύπο ή ακόμη μπορεί να προτείνει μια δράση ή να δίνει μια νέα [προ]οπτική σε ένα ζήτημα)
δ) Σλόγκαν (η σύντομη, περιεκτική και σαφής δήλωση μιας ιδέας, ένα μότο, ένα σύνθημα, ένας τρόπος ζωής για μια καλύτερη ζωή, για δραστηριοποίηση και δράση)
ε) Τραγούδι (από 2-5 τραγούδια, μόνο στίχοι / ομοικατάληκτα ή με ελεύθερο στίχο, επιρροές από οποιαδήποτε μορφή -χαι κου ή σονέτο έως δημοτική ποίηση και μοιρολόι- καθώς επίσης και η θεματολογία κι η προσωπική ματιά του στιχουργού συνυπολογίζονται μέσα στα υπόλοιπα που λαμβάνονται υπόψη στη βαθμολογία)
Η γραμματοσειρά να είναι 12 σε Arial με διάστιχο 1,5 και σε αρχείο .docx (Microsoft Word) ή .odt (Open Office).

*Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργικότητα των συμμετεχόντων, η μύηση στην έκφραση και η γνωριμία με την ελληνική γλώσσα ψιλαφώντας τις πραγματικότητες με γράμμα και γραφή!*

Ο Διαγωνισμός ξεκινά Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου χωρίς δικαίωμα παράτασης ανεξαρτήτως συμμετοχής. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 στην λήξη του Λογοτεχνικού Γενάρη (2η Χειμερινή Γιορτή), ενώ οι νικητές θα έχουν ενημερωθεί τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα μέσω των τρόπων επικοινωνίας που θα έχουν δηλώσει.

Αποστολή
Αποστέλλετε κενό email στη διεύθυνση [email protected] με θέμα (τίτλο του mail) “1ος Διαδικτυακός Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Καλλιτεχνείου Αχαρνών 2012-2013”. Στο mail θα συνάψετε δύο αρχεία:
i) το πρώτο θα είναι το αρχείο με τα γραπτά με τα οποία διαγωνίζεστε, υπογεγραμμένο με ψευδώνυμο και με τίτλο τον τίτλο του έργου σας (αν επιθυμείτε/αν υπάρχει) και με ένδειξη “για τον Διαγωνισμό Τάδε (Ποίησης, Διηγήματος κλπ) και
ii) το δεύτερο θα αναγράφετε τα προσωπικά σας στοιχεία με τίτλο “Προσωπικά στοιχεία”. Εντός θα αναγράφετε:
α) Ονοματεπώνυμο
β) Ψευδώνυμο
γ) Ηλικία
δ) Διεύθυνση κατοικίας
ε) Email
στ) Τηλέφωνο επικοινωνίας
ζ) Τίτλος έργου (αν υπάρχει) και το είδος που συμμετέχετε
Αν κάποιος υποψήφιος διαγωνίζεται σε παραπάνω από ένα είδη, θα αποστείλει ισάριθμα email με τα αντίστοιχα δύο συνημμένα αρχεία και με την αντίστοιχη ένδειξη. Τα αρχεία θα φορτώνονται στον υπολογιστή της Υπεύθυνης της Αναγνωστικής Επιτροπής, θα μετονομάζονται με αριθμό και το αρχείο προσωπικών στοιχείων δε θα ανοίγεται παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης, με απλή αντιστοιχία των αριθμών. Τα αριθμημένα διπλά αρχεία θα χωριστούν σε δύο φακέλους:
α) Διαγωνιζόμενα
β) Προσωπικά στοιχεία
Στους υπόλοιπους αναγνώστες θα δοθούν τα αριθμημένα διαγωνιζόμενα κείμενα, ενώ τα προσωπικά στοιχεία θα παραμείνουν στον υπολογιστή της Υπεύθυνου της Κριτικής Επιτροπής, η οποία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη βαθμολόγηση, παρά μόνο στη συλλογή και συγκέντρωση βαθμών και αντιστοίχηση έργων με προσωπικά στοιχεία.
Λήξη προθεσμίας αποστολής email η 1η Γενάρη μετά τη 01:00 (ξημερώματα Πρωτοχρονιάς από 31 Δεκέμβρη προς 1 Γενάρη), η έναρξη αποστολής κειμένων και βαθμολόγησης των έργων από την αναγνωστική επιτροπή ορίζεται η 1η Γενάρη 2013 με προθεσμία την 22η Γενάρη 2013 και ενημέρωση των διαγωνιζόμενων για τ’ αποτελέσματα μέχρι την 25η Γενάρη 2013.

Τρόπος βαθμολογίας
Οι αναγνώστες της επιτροπής θα λάβουν τα αρχεία (με την αρίθμηση και την ένδειξη του είδους που συμμετέχει ο γράφων) και σε τελικό φύλλο θα αντιστοιχίσουν τον αριθμό με την βαθμολογία.
Η βαθμολογία θα γίνει ατομικά και ξεχωριστά χωρίς από κοινού συζήτηση από την Αναγνωστική Επιτροπή η οποία αριθμεί μέλη με πρώτη ιδιότητα, την ιδιότητα του αναγνώστη. Οι βαθμολογίες είναι ισότιμες, ο μέσος όρος βγαίνει με ίση συμμετοχή κάθε ενός αναγνώστη, στην αντίστοιχη κατηγορία συμμετοχής. Για να προκύψει βαθμολόγηση για βραβεία θα πρέπει οι συμμετοχές σε κάθε κατηγορία να ξεπερνούν τις 5, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθούν μόνο έπαινοι συμμετοχής.

Η βαθμολογία θα γίνεται με βάση το 20. Διάκριση για το πρώτο βραβείο θα υπάρχει εφόσον ξεπερνά τους 18 βαθμούς, ενώ για το δεύτερο πρέπει να ξεπερνά τους 17 βαθμούς και για επαίνους του 16 βαθμούς. Σε περίπτωση ισοψηφίας δίνονται εξ ημισείας τα βραβεία, ενώ σε περίπτωση μη υπέρβασης του ορίου δε δίνεται το αντίστοιχο βραβείο.

Τα πνευματικά δικαιώματα παραμένουν στους δημιουργούς, μα έχοντας το καθήκον να βοηθήσουν στην από κοινού από μέρους των καλλιτεχνικών ομάδων του Καλλιτεχνείου και λοιπούς συνεργάτες να διαδώσουν το πνεύμα εθελοντισμού στη Τέχνη με τη συνεργασία τους σε projects που μπορεί να ξεκινήσουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 6ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού 2012-2013
Στη Μνήμη του Αγρινιώτη Ποιητή Τάκη Αντωνίου
Ο Φιλολογικός και Λογοτεχνικός Όμιλος Αγρινίου : «ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ», με την από 25-04-2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του,
Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι
Τον 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ σε ένδειξη Τιμής στη Μνήμη του Αγρινιώτη Ποιητή Τάκη  Αντωνίου(1932-2006), με τους ακόλουθους όρους:
1) Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες οποιασδήποτε υπηκοότητας, αρκεί να γράφουν στη νεοελληνική γλώσσα.
2) Στον διαγωνισμό ΔΕΝ μπορούν να πάρουν  μέρος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Διοργανωτή Φορέα, καθώς και οι συγγενείς τους α’ βαθμού και σύζυγος.
3) Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν ΕΝΑ (1) μόνο ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ ποίημά τους, το οποίο δεν πρέπει να εκτείνεται σε περισσότερους των σαράντα (40) στίχων.
4) Ο αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος. Στο φάκελο που θα εμπεριέχει το ποίημα θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στον οποίο θα εσωκλείεται έγγραφο με τα πραγματικά στοιχεία του ποιητή (ονοματεπώνυμο, γραμματικές γνώσεις, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου : σταθερό και κινητό). Ο μικρός φάκελος θα ανοιχθεί μετά τη σύνταξη του Πρακτικού των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού, με απόφαση του Δ.Σ. Οι μικροί φάκελοι, εκείνων που ΔΕΝ θα διακριθούν, ΔΕΝ θα ανοιχτούν. Έτσι, θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους. Χρησιμοποιώντας, όμως, οι ενδιαφερόμενοι τα ψευδώνυμά τους, θα τους ανακοινώνεται ο συνολικός βαθμός που έλαβε το ποίημά τους και από τους τρεις κριτές.
5) Το ποίημα που θα σταλεί  θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Com/ter σε τέσσερα (4) αντίτυπα, υπογραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο. Ο Φάκελος θα σταλεί με συστημένη επιστολή στα Γραφεία του Ομίλου, Διεύθυνση: Ηλ. Ηλιού 5, α’ όροφος (Γραφ. 4, 5), ΑΓΡΙΝΙΟ – 301 00, με την ένδειξη : ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ»  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 6ο ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
6) Η Τριμελής Επιτροπή Κρίσης του διαγωνισμού θα απαρτισθεί από δύο – καθ’ ύλην – αρμοδίους καθηγητές Πανεπιστημίου και από έναν καταξιωμένο ποιητή ή κριτικό λογοτεχνίας. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 1 έως το 20. Το κάθε μέλος της Επιτροπής δεν θα γνωρίζει τα στοιχεία των άλλων δύο μελών της. Τ’ αποτελέσματα θα προκύψουν από τους μέσους όρους των τριών βαθμών.
7) Θα απονεμηθούν, κατά σειρά, τρία (3) ΒΡΑΒΕΙΑ και τρεις (3) ΕΠΑΙΝΟΙ (Α’, Β’ και Γ’). Τα Βραβεία θα συνοδεύονται από χρηματικά ΕΠΑΘΛΑ των 600, 400 και 200 ΕΥΡΩ, αντίστοιχα. Οι Έπαινοι θα συνοδεύονται με δέματα λογοτεχνικών βιβλίων. (Στις περιπτώσεις ισοψηφιών Βραβεία, χρηματικά Έπαθλα και Έπαινοι θα μοιράζονται ισομερώς). Στον καθένα που θα διακριθεί, είτε με Βραβείο είτε με Έπαινο, θα απονεμηθεί τιμητικό–ονομαστικό ΔΙΠΛΩΜΑ,  καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.
8) Θα απονεμηθεί και ένα (1) ΕΙΔΙΚΟ Βραβείο (με χρηματικό έπαθλο 200 ΕΥΡΩ) για ένα ποίημα με θέμα το Αγρίνιο ή την περιοχή του. Όσοι αποστείλουν ποίημα  για το Ειδικό Βραβείο  δεν μπορούν να αποστείλουν άλλο ποίημα για το Γενικό Θέμα και αντίστροφα.
9) Ως τελευταία προθεσμία αποστολής των συμμετοχών, ορίζεται η 31 Ιανουαρίου 2013. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των Ταχυδρομικών Γραφείων.
10) Τα Βραβεία, οι Έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ η οποία θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί εγκαίρως. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στους ενδιαφερομένους στα τηλέφωνα: 26410/21745 και 26410/22262.

Αγρίνιο, 2 Ιουλίου  2012
Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος Βασίλης   Μαγκλάρας.  Ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης   Δρέλλιας

 

 Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η 92ου Καλοκαιρινείου Θεατρικοῦ Διαγωνισμοῦ 2012

Ὁ Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός προκηρύσσει τόν 92ο Καλοκαιρίνειο Θεατρικό Διαγωνισμό γιά τό ἔτος 2012. Δεκτά γίνονται μόνον θεατρικά ἔργα (δράματα ἤ κωμωδίες) ἀνέκδοτα (: δέν ἔχουν διδαχθῆ ἀπό σκηνῆς καί δέν ἔχουν γνωστοποιηθῆ στό κοινό μέ ὁποιοδήποτε μέσο), χωρίς περιορισμό στό περιεχόμενο καί στήν γλωσσική διατύπωση. Τά ὑποβαλλόμενα ἔργα πρέπει νά παραμείνουν ἀνέκδοτα μέχρι τήν ἡμέρα τῆς ἀνακοινώσεως τῶν ἀποτελεσμάτων τοῦ διαγωνισμοῦ. Σέ ἀντίθετη περίπτωση ὁ συγγραφέας παύει νά θεωρῆται ὑποψήφιος καί, ἄν ἔχει διακριθῆ, χάνει τήν διάκριση.

Τά ἔργα πρέπει νά ὑποβληθοῦν δακτυλογραφημένα σέ τρία (3) ἀντίτυπα στήν Γραμματεία τοῦ Φιλολογικοῦ Συλλόγου Παρνασσός, συνοδευόμενα ἀπό κλειστό φάκελο, στόν ὁποῖο θά ἐσωκλείωνται τό ὀνοματεπώνυμο, ἡ διεύθυνση καί τό τηλέφωνο τοῦ συγγραφέως ἤ νά ἀποσταλοῦν ταχυδρομικῶς στήν διεύθυνση τοῦ Συλλόγου (Πλατεῖα Ἁγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Ἀθῆναι, μέ τήν ἔνδειξη: «Γιά τόν 92ο Καλοκαιρίνειο Θεατρικό Διαγωνισμό»). Στήν ἐξωτερική ὄψη τοῦ φακέλου ὅπως καί στήν πρώτη σελίδα ἑκάστου ἀντιτύπου πρέπει νά ἀναγράφωνται ὁ τίτλος τοῦ ἔργου καί τό ψευδώνυμο.

Ἕνα ἀπό τά ἀντίτυπα τῶν ἔργων κατατίθεται ὑποχρεωτικῶς στήν Βιβλιοθήκη τοῦ Παρνασσοῦ, ἐνῶ τά ἄλλα δύο μποροῦν νά τά παραλάβουν οἱ ὑποψήφιοι μετά τό πέρας τοῦ Διαγωνισμοῦ καί μέχρι 31.12.2013. Μετά τήν ἡμερομηνία αὐτή, οὐδεμία εὐθύνη φέρει ὁ Σύλλογος γιά τήν ἐπιστροφή τῶν ἀντιτύπων.

Καταληκτική ἡμερομηνία ὑποβολῆς τῶν ἔργων ὁρίζεται ἡ 31η Δεκεμβρίου 2012, μέ σφραγίδα ταχυδρομείου.

Στόν Διαγωνισμό δέν μποροῦν νά συμμετάσχουν ὅσοι ἔχουν λάβει Βραβεῖο (καί ὄχι Ἔπαινο) σέ προηγούμενο Καλοκαιρίνειο Θεατρικό Διαγωνισμό, καθώς καί τά μέλη τοῦ Συλλόγου.

Τά ἀποτελέσματα θά ἀνακοινωθοῦν ἀπό τήν Ἐπιτροπή κρίσεως σέ δημόσια συνεδρία στήν αἴθουσα Κ. Παλαμᾶ τοῦ κεντρικοῦ κτηρίου τοῦ Φ. Σ. Παρνασσός, τήν Τετάρτη 5 Ἰουνίου 2013 καί ὥρα 7 μ.μ. Τό κείμενο τῆς Ἐπιτροπῆς κρίσεως δέν δημοσιεύεται οὔτε κοινοποιεῖται στούς συμμετέχοντες, οἱ ὁποῖοι ἀποδέχονται ἀνεπιφυλάκτως τήν κρίση τῆς Ἐπιτροπῆς.

Τό Βραβεῖο χορηγεῖται στόν συγγραφέα τοῦ καλλιτέρου ἔργου κατά την κρίση τῶν μελῶν Τριμελοῦς Ἐπιτροπῆς καί εἶναι χρηματικό, τό δέ ποσόν του καθορίζεται ἀπό τά Ἱδρύματα Ἀνδρέου καί Μαρίας Καλοκαιρινοῦ. Ἄν δύο ἔργα κριθοῦν ἰσάξια, τό ποσόν μπορεῖ νά διανεμηθῆ ἐξ ἴσου στούς δύο συγγραφεῖς. Ἡ Ἐπιτροπή μπορεῖ, κατά τήν κρίση της, νά μήν ἀπονείμη κανένα Βραβεῖο ἤ νά ἀπονείμη Ἐπαίνους χωρίς χρηματικό ἔπαθλο.

Ἡ ἀπονομή τῶν Βραβείων καί Ἐπαίνων στούς διακριθέντες θά πραγματοποιηθῆ στήν αἴθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ κεντρικοῦ κτηρίου τοῦ Φ. Σ. Παρνασσός, τήν Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 καί ὥρα 11 π.μ., μετά τό ἐτήσιο μνημόσυνο τῶν ἱδρυτῶν καί εὐεργετῶν τοῦ Συλλόγου.

Γιά περισσότερες πληροφορίες παρακαλοῦμε νά ἀπευθύνεσθε στήν Γραμματεία τοῦ Συλλόγου (τηλ. 210.3221917, ἐσωτ. 203).

28ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Aγίου Νικολάου
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, ένα θεσμό που για 27 χρόνια είχε Παγκρήτιο χαρακτήρα, ενώ από φέτος (28η χρονιά) μετατρέπεται σε Πανελλήνιο, δίνοντας βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς.

Θέμα διαγωνισμού

«Η ελπίδα»
Ελπίζω στον άνθρωπο, ελπίζω στο μέλλον, ελπίζω στη ζωή, ελπίζω στην αέναη κίνηση του κόσμου, ελπίζω στους νέους, ελπίζω στο όνειρο, ελπίζω στη δύναμη του νου, ελπίζω στην αρμονία του κόσμου, ελπίζω στην ομορφιά, ελπίζω στην τελειότητα, ελπίζω στη δικαιοσύνη, ελπίζω στο χαμόγελο του παιδιού, ελπίζω στην αγνότητα του πρωτόγονου, ελπίζω στην ειρήνη, ελπίζω στην ορθό λόγο, ελπίζω στους φίλους, ελπίζω…

Όπου καθένας στρέφει το λογισμό του με ελπίδα κι αισιοδοξία για να αντισταθμίσει τα αδιέξοδα που ο ίδιος ή οι άλλοι δημιούργησαν.

« Πες τους από μένα, πες τους από τα δακρυά μου, ότι επιμένω ακόμη πως ο κόσμος
είναι όμορφος!»
Νικηφόρος Βρεττάκος – Γράμμα στον άνθρωπο της πατρίδας μου.

Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη:
α) Ποίηση
β) Παραμύθι
γ) θεατρικό μονόπρακτο
στις εξής κατηγορίες:
α. ενήλικες
β. μαθητές γυμνασίου
γ. μαθητές λυκείου

Όροι συμμετοχής:
1) Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου κι αν διαμένουν

2) Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος και στα τρία είδη του διαγωνισμού.

3) Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ 18
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗ
(Για τον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας)
Στο φάκελο αυτόν θα πρέπει να υπάρχουν:
α) Τα έργα σε τέσσερα δακτυλογραφημένα αντίγραφα (γραμματοσειρά: Arial, μέγεθος γραμμάτων: 10), τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη!!

β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα γράφει το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος όπου επιθυμεί να συμμετάσχει, εσωτερικά δε, τα παρακάτω στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο γέννησης, τόπο καταγωγής, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail.
(Όσοι συμμετέχουν σε περισσότερα του ενός είδη, θα πρέπει να εσωκλείσουν και αντίστοιχους μικρούς φακέλους – ένα για κάθε είδος – με το ίδιο όμως ψευδώνυμο).

4) Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα με ποινή ακυρότητας της συμμετοχής σε περίπτωση μη τήρησης του όρου.

5) Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται.

6) Προθεσμία υποβολής: Ως Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

7) Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από την κα Εργίνα Καναβάκη στο τηλ. 2841026899 (Δε – Τε – Πα: 12.30 – 20.00 κ’ Τρ – Πε: 08.00 – 15.30).

Ε Ι Δ Ι Κ Ε Σ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ
ΠΟΙΗΣΗ: Κανένας περιορισμός στη μορφή του στίχου. Κάθε δημιουργός πρέπει να στείλει τρία ποιήματα μέχρι μία σελίδα το κάθε ένα ή μια ποιητική σύνθεση μέχρι τρεις σελίδες.
ΠΑΡΑΜΥΘΙ: ήρωες πραγματικοί ή φανταστικοί, σενάρια απίθανα ή ρεαλιστικά μέχρι δέκα σελίδες.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ:
α) Διαρκεια: περίπου 30 λεπτά.
β) Πρόσωπα: Έως 5
γ) Σχετικά απλές τεχνικές προδιαγραφές

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα λογοτεχνικά έργα θα κριθούν από καταξιωμένους επιστήμονες και λογοτέχνες.
Θα απονεμηθούν 1ο, 2ο, 3ο βραβείο για όλα τα είδη σε κάθε κατηγορία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου 2012 στο Κινηματοθέατρο «ΡΕΞ» θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε ειδική ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση. Καλούμε όσους πάρουν μέρος στον 28ο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση και να μην διστάσουν να ζητήσουν την βοήθειά μας, αν επιθυμούν να κλείσουν ξενοδοχείο με ειδικές τιμές.

 

Το Περιοδικό Κλεψύδρα και η Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον ανακοινώνουν Διαγωνισμό Διηγήματος για πρωτοεμφανιζόμενους στην Πεζογραφία.
Θεματικό πλαίσιο: Μεταβιομηχανικοί τόποι
Έκταση κειμένου: 3000-3500 λέξεις
Χρόνος Υποβολής: 1 Σεπτεμβρίου 2012-31 Δεκεμβρίου 2012
Για να κάνουμε τη διαμαρτυρία, δημιουργία!
Τα δέκα καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού θα κυκλοφορήσουν σε αυτόνομο τόμο, από τις εκδόσεις Έναστρον.

Για ερισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 2103828161 (υπεύθυνη, κ. Πηνελόπη Πετράκου).

περισσότερες πληροφοριες: http://klepsydramagazine.blogspot.gr

 

 ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ

Από την  Ένωση Πνευματικών Δημιουργών ανακοινώνεται ότι τα αποτελέσματα του 3ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Έμμετρης Σάτιρας  ΄΄ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ’’  θα ανακοινωθούν αρχές Οκτωβρίου.
Η απονομή των Βραβείων θα γίνει σε ειδική,  επίσημη τελετή – ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΤΙΡΑΣ – συνδιοργάνωση της Ε.Π.Δ., της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Χανίων, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης (Α. Γιάνναρη 2, Χανιά).
Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:

– Το θέμα του είναι ελεύθερο.  Απαραίτητη προϋπόθεση τα ποιήματα να είναι εύκολα κατανοητά από το ευρύ κοινό και να βγάζουν αβίαστα γέλιο.

– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού της Γης Έλληνες και ελληνομαθείς, αρκεί τα κείμενα να είναι στην ελληνική γλώσσα.

-Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι, (με οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας).Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 40.

– Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.

-Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα στη μία όψη της σελίδας και υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο.

Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή, σε 6 αντίγραφα (όχι συστημένα ούτε με κούριερ), ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στη διεύθυνση : «ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 44 – 73132 ΧΑΝΙΑ>>. Μέσα στον ίδιο φάκελο να υπάρχει ένας μικρός κλειστός φάκελος όπου εξωτερικά θα γραφεί το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου και εσωτερικά θα περιέχονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Ηλεκτρονική διεύθυνση είναι επιθυμητή

Η βαθμολογία των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας οι οποίοι θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές με βαθμολογική κλίμακα από το 5 έως και το 20 και με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας.
Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 3.000,00€ , χορηγία του εμπνευστή του Διαγωνισμού Παύλου Πολυχρονάκη.
Το δεύτερο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 1.000,00€ , χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Το τρίτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 500,00€ χορηγία του  Παύλου Πολυχρονάκη .
Το τέταρτο, πέμπτο, έκτο, έβδομο και όγδοο με το χρηματικό ποσό των 100,00€ το καθένα, χορηγία επίσης του  Παύλου Πολυχρονάκη

–    Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αρχές Οκτωβρίου.Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 14 Οκτωβριου σε ειδική επίσημη τελετή – γιορτή σάτιρας, συνδιοργάνωση της Ε.Π.Δ., της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Χανίων. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν και τα βραβευμένα ποιήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2821031984 και 6932286372 ή μπορούν να στέλνουν e-mail στο [email protected]

 

Προκήρυξη του 6ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Λάστρου

Προοδευτικός Σύλλογος « Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ »
Λάστρου Σητείας
Πληροφορίες: Σουρέα Γεωργία (Πρόεδρος)
Τηλ:  6977619199
6978361081
Λάστρος Σητείας
25-06-2012

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λάστρου « Η Αναγέννησις» προκηρύσσει Διαγωνισμό Λογοτεχνίας με σκοπό την ανάδειξη της ντοπιολαλιάς της Ανατολικής Κρήτης αλλά και την ενασχόληση με το γραπτό λόγο. Γι’ αυτό φέτος μπορείτε να διαγωνιστείτε τόσο στην ντοπιολαλιά, όσο και στην Ελληνική γλώσσα.
ΘΕΜΑ:
«Ρακή-Τσικουδιά!»
(Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επεξεργαστούν το θέμα σε οποιοδήποτε γένος ή αριθμό θέλουν, με οποιαδήποτε από τις δύο λέξεις ή και τις δύο, αλλά και με τις σύνθετες λέξεις στις οποίες μπορεί να υπάρχουν σαν συνθετικά. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το παραδοσιακό και τόσο διαδεδομένο προϊόν που μας κρατά συντροφιά σε πολλές στιγμές της ζωής μας θα σας εμπνεύσει! Κάθε νόημα που αφορά σε κάθε πλευρά της ζωής γίνεται δεκτό!)

Με αυτό το θέμα, οι ενδιαφερόμενοι θα διαγωνιστούν στα παρακάτω είδη λόγου:

α) Στην Κρητική διάλεκτο:
1.Μαντινιάδα (1 μόνο αυτοτελές δίστιχο δεκαπεντασύλλαβο με ολοκληρωμένο νόημα).
2.Σύντομη ρίμα (ποίημα στη ντοπιολαλιά σε δίστιχα δεκαπεντασύλλαβα – έως 12 δίστιχα το κάθε κείμενο).
3.Σύντομο πεζό κείμενο (στη ντοπιολαλιά – έως 4 δακτυλογραφημένες σελίδες).
β) Στην Ελληνική:
1. Σύντομο πεζό κείμενο (στην Ελληνική – έως 4 δακτυλογραφημένες σελίδες).

Όροι συμμετοχής
1. Ο καθένας μπορεί να συμμετέχει σε όλα τα είδη, από μία φορά στο κάθε είδος (εκτός από τη Μαντινιάδα, που μπορεί να συμμετέχει με δύο διαφορετικές και αυτοτελείς μαντινιάδες).
2. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν σε χωριστούς φακέλους για κάθε είδος τα έργα τους στη διεύθυνση όπως αναγράφεται παρακάτω:
Προς
Μαίρη Συλιγνάκη
υπ’ όψιν Τζίνας Σουρέα (Προέδρου Προοδευτικού Συλλόγου Λάστρου)
(για το διαγωνισμό Λογοτεχνίας)
Λάστρος Σητείας 72057
3. Στον κάθε φάκελο πρέπει να περιέχονται:
Α) Το έργο σε 4 αντίγραφα
Β)Ένας μικρότερος φάκελος, όπου εξωτερικά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος και μέσα τα παρακάτω στοιχεία: ψευδώνυμο, επώνυμο, όνομα, ηλικία, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο.
4. Όσοι συμμετέχουν στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, υποχρεούνται να γράψουν την ημερομηνία γέννησης  δίπλα στο ψευδώνυμο σε κάθε αντίγραφο.
5. Το έργο πρέπει να είναι:
Α)  Αδημοσίευτο
Β) Δακτυλογραφημένο
Γ) Να υπογράφεται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη (εκτός από τους συμμετέχοντες στην κατηγορία κάτω των 18 ετών που πρέπει να αναγράφουν και την ημερομηνία γέννησης).
6. Τα έργα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 17 Ιουλίου 2012.
7. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φροντίσουν να κρατήσουν δικά τους αντίγραφα (τα σταλθέντα δεν θα επιστραφούν).

Θα βοηθούσε πολύ το έργο μας, αν μας στείλετε τα έργα σας και σε C.D.-Rom σε κείμενο Word, μέσα στο φάκελο με τα κείμενα, χωρίς καμία ένδειξη παρά μόνο το ψευδώνυμο. Ευχαριστούμε.
ΒΡΑΒΕΙΑ
1.Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Προοδευτικός Σύλλογος Λάστρου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» (στην οποία θα παρουσιαστούν τα βραβευμένα έργα) στο χωριό μας τον Αύγουστο. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τις εφημερίδες.
2.Στην κάθε κατηγορία δίδεται ένα (1) μόνο Βραβείο εκτός από το πεζό στην Ελληνική όπου δίδεται και 2ο Βραβείο.
3.Στο κάθε 1ο Βραβείο δίδεται συμβολικά το ποσό των 400€ ενώ στο 2ο βραβείο δίδεται το ποσό των 300€.

Σε περίπτωση ισοψηφίας, το 1ο Βραβείο μπορεί να δοθεί σε δύο (ή περισσότερα) έργα. Τότε το ποσό μοιράζεται στους διαγωνιζόμενους των έργων αυτών. Το ίδιο θα συμβεί και με το 2ο Βραβείο.

Τα βραβεία δίδονται υπό την ευγενική χορηγία του Δρ. Ιατρού χειρουργού από τη Νέα Υόρκη κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου Ph.D.

Πληροφορίες: για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πρόεδρο του Συλλόγου Σουρέα Τζίνα στα τηλέφωνα 6978361081 και 6977619199.

Προοδευτικός Σύλλογος Λάστρου
«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ»
Λάστρος 25/06/2012


Προκήρυξη 1ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού
για το βραβείο «Περιοδικό “Πόρφυρας” ‒ Γιώργος Ν. Κάρτερ»
Το περιοδικό «Πόρφυρας» προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ανέκδοτης ποιητικής συλλογής. Επιτρέπεται η συμμετοχή Ελληνίδων και Ελλήνων, ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ., είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την ελληνική ή κυπριακή υπηκοότητα. Αποκλείονται μόνο τα μέλη της εκδοτικής ομάδας του περιοδικού.
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για τον διαγωνισμό πρέπει:

1) Να μην έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ούτε να είναι εν αναμονή αποτελεσμάτων από άλλο διαγωνισμό. Θεωρούνται ωστόσο έγκυρες για τον διαγωνισμό αν έχουν προηγηθεί κάποιες μεμονωμένες δημοσιεύσεις ποιημάτων τους ή αποστολές κάποιων μεμονωμένων ποιημάτων σε άλλους διαγωνισμούς.

2) Να είναι πληκτρολογημένες και εκτυπωμένες ανά φύλλο, σε τρία αντίτυπα κάθε συλλογή.

3) Να είναι τουλάχιστον 24 ωφέλιμες σελίδες. Αν ή έκταση κάποιου ή κάποιων ποιημάτων είναι μεγαλύτερη από μία σελίδα, ισχύει και πάλι η έκταση των τουλάχιστον 24 ωφέλιμων σελίδων. Ως σελίδα υπολογίζεται η σελίδα Α4, γραμματοσειρά 12 στιγμών.

4) Θα βραβευθεί μία συλλογή με χρηματικό βραβείο 2.000 € (χορηγία του ποιητή Γιώργου Ν. Κάρτερ).

5) Οι συλλογές να στέλνονται με ψευδώνυμο. Στο άνω μέρος όλων των σελίδων να αναγράφεται το ψευδώνυμο, πληκτρολογημένο με τα ίδια στοιχεία των ποιημάτων. Σε δεύτερο μικρότερο αδιαφανή κλειστό φάκελο ο υποψήφιος εξωτερικά του φακέλου θα αναγράφει πάλι το ψευδώνυμό του, μόνο αυτό, και μέσα τα πραγματικά του στοιχεία (όνομα, επίθετο, διεύθυνση, τηλέφωνα και e mail, αν υπάρχει). Οι δεύτεροι αυτοί μικρότεροι φάκελοι δεν θα παραδοθούν στην κριτική επιτροπή αλλά θα φυλαχθούν στο αρχείο του περιοδικού. Ένας και μοναδικός φάκελος απ’ αυτούς θα ανοιχθεί από τον «Πόρφυρα» μόνο σε περίπτωση βράβευσης της αντίστοιχης συλλογής. Πέραν του μικρότερου φακέλου που θα ανοιχθεί, οι υπόλοιποι μικροί φάκελοι με τα ονόματα θα καταστραφούν χωρίς ν’ ανοίξουν, με σύνταξη πρακτικού καταστροφής από την εκδοτική ομάδα του «Πόρφυρα».

6) Τα έργα θα κριθούν από 3/μελή κριτική επιτροπή συγγραφέων εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα παραλάβουν μόνο τις συλλογές. Τα ονόματα των κριτών θα ανακοινωθούν με τη δημοσιοποίηση του αποτελέσματος.

7) Οι υποψήφιοι / υποψήφιες μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2012 στη διεύθυνση: Περιοδικό «Πόρφυρας», Τ.Θ. 206, 49100 Κέρκυρα, με απλή (όχι συστημένη) επιστολή, χωρίς αναγραφή ονόματος αποστολέα. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛ.ΤΑ. Δεν θα γίνονται επιβεβαιώσεις της παραλαβής των φακέλων, αφού δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τα πραγματικά στοιχεία.

8) Η μη τήρηση έστω και ενός από τους παραπάνω όρους του διαγωνισμού συνεπάγεται τον αποκλεισμό του υποψηφίου.

9) Η απονομή του βραβείου θα γίνει σε επίσημη τελετή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού – Κέρκυρα). Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί και θα δημοσιοποιηθεί εγκαίρως.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945 074944 (Δημ. Κονιδάρης, μετά την 11η πρωινή κάθε μέρα) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

 

Οι Εκδόσεις ΕΝ ΑΡΧΗ προκηρύσσουν λογοτεχνικό διαγωνισμό συγγραφής ιστορικού μυθιστορήματος με ιστορικό φόντο τον  ξεριζωμό των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1955-1965.

 

 

Προϋποθέσεις υποβολής έργου:

1. Οι δημιουργοί να είναι ενήλικες

2. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι σε γραμματοσειρά TimesNewRoman, μέγεθος 11, διάστιχο 1

3. Να είναι από 200-300 σελίδες

4. Να είναι κατοχυρωμένο όσον αφορά στα πνευματικά δικαιώματα

5. Το έργο να συνοδεύεται από:

 • περίληψη μισής σελίδας
 • βιογραφικό συγγραφέα

Βραβεία:

Α΄Βραβείο – Έκδοση έντυπη και ψηφιακή του βιβλίου

Β΄ & Γ΄ Βραβείο – Ψηφιακή έκδοση του βιβλίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν το έργο τους:

 •  εκτυπωμένο στη διεύθυνση: Σαρακιώτη Γ. 14, Τ.Κ. 11522, Αθήνα
 •  σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση: [email protected]
Οι Εκδόσεις ΕΝ ΑΡΧΗ προκηρύσσουν διαγωνισμό για τη συγγραφή ιστορικών βιβλίων με θέμα τις παρακάτω περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας:
 1. Μικρασιατική καταστροφή
 2. Κατοχή
 3. Εμφύλιος

Η αποστολή των έργων πρέπει να γίνει μέχρι 31/12/2012

Προϋποθέσεις αποστολής έργων:

1. Να είναι κατοχυρωμένα τα πνευματικά δικαιώματα

2. Να είναι 100-200 σελίδες

3. Χρήση ιστορικών πηγών και έγκυρης βιβλιογραφίας

4. Αν γίνεται χρήση φωτογραφικού υλικού, απαιτείται άδεια χρήσης και πλήρη στοιχεία δικαιούχουΒραβεία:

Α΄Βραβείο – Έκδοση έντυπη και ψηφιακή του βιβλίου

Β΄ & Γ΄ Βραβείο – Ψηφιακή έκδοση του βιβλίου

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν το έργο τους:

 •  εκτυπωμένο στη διεύθυνση: Σαρακιώτη Γ. 14, Τ.Κ. 11522, Αθήνα
 •  σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση: [email protected]

 

Προκήρυξη λογοτεχνικού διαγωνισμού ενηλίκων
Με τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) προκηρύσσει πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό ενηλίκων για ανέκδοτο μυθιστόρημα με θέμα τις Αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής και τα  90 χρόνια μνήμης της.
Την πραγματοποίηση του διαγωνισμού θα αναλάβει 5μελής  επιτροπή αξιολό-γησης με πρόεδρο μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. και 4 μέλη, άτομα από το χώρο της λογοτεχνίας και έμπειρα στη διεξαγωγή λογοτεχνικών διαγωνισμών.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό :
·    Τα  μέλη της επιτροπής αξιολόγησης.
·    Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.
Οι διακρίσεις του διαγωνισμού κατά σειρά θα είναι :
·     Βραβείο
·     Έπαινος
·     Εύφημος μνεία
Το μυθιστόρημα που θα βραβευθεί, θα εκδοθεί με δαπάνη του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. σε χίλια (1.000)  αντίτυπα, εκ των οποίων τα διακόσια (200) θα δοθούν στο συγγραφέα.

Τα αντίτυπα θα διατίθενται δωρεάν :
·    Την ημέρα παρουσίασης του βιβλίου και απονομής των διακρίσεων
·    Μέχρις εξάντλησής τους από τα γραφεία του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.
Μετά τη διάθεσή τους ο συγγραφέας μπορεί να εκδώσει το μυθιστόρημά του όπως εκείνος επιθυμεί.

Η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην απονείμει κάποια από τις διακρίσεις ή και καμία από αυτές. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2012, ενώ οι διακρίσεις θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή  και θα συνοδεύονται από περγαμηνή και τιμητική πλακέτα.

Τα έργα θα πρέπει :
1.    Να μην ξεπερνούν τις 250 σελίδες Α4, γραμμένες με γραμματοσειρά Times New Roman μέγεθος στοιχείων 11, διάστιχο 0 και περιθώρια άνω και κάτω 2 εκ., δεξιά και αριστερά 2,5 εκ. Ο τίτλος του έργου και τα κεφάλαια να είναι γραμμένα με μέγεθος στοιχείων 14 bold.
2.    Να μην αναγράφουν στις σελίδες τους, το όνομα ή το ψευδώνυμο του συγγραφέα.
3.Να αποστέλλονται στη διεύθυνση του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., Πατρ. Ιωακείμ 4 – 142 34 Ν. Ιωνία, επί συστάσει εντός ενός φακέλου, όπου στη θέση του αποστολέα να αναγράφεται ψευδώνυμο, διεύθυνση  και η  ένδειξη :
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Ο φάκελος αυτός πρέπει να περιέχει τα εξής :
·      Ένα (1) αντίγραφο του έργου
·      Ένα (1) CD  με το έργο σε ηλεκτρονική μορφή
·      και ένα (1) άγραφο σφραγισμένο φάκελο όπου θα εσωκλείεται το όνομα του συγγραφέα, η διεύθυνση, τα τηλέφωνα και ο τίτλος του έργου του.

Ο άγραφος σφραγισμένος φάκελος ανοίγεται από την επιτροπή αξιολόγησης μόνο σε περίπτωση διάκρισης του έργου.
΄Εργα που υποβάλλονται κατά παράβαση του όρου αυτού αποκλείονται από το διαγωνισμό.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 5η Σεπτεμβρίου 2012, με σφραγίδα ταχυδρομείου.
Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.
Ηρακλής Γκότσης
Δήμαρχος Νέας Ιωνίας