Nέα εκστρατεία κατά του αλκοόλ

“ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ?”
ΝΕΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΗ Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ-στην υγειά μας»
24grammata.com/ επικαιρότητα
Την επόμενη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα χαρούμε πάρα πολύ να είστε κοντά μας, για να σας παρουσιάσουμε τη νέα εκστρατεία «ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΟΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΑΣ ΘΕΣΗ ?», που έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους, κυρίως, συμπολίτες μας για τις επικίνδυνες συνέπειες της κατάχρησης του αλκοόλ.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  και θα πραγματοποιηθεί, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι, Αίθουσα Άγγελος Σικελιανός, Κτήριο Δ4), χορηγία του ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ με χορηγούς επικοινωνίας τα  μηνύματα κοινωνικής προσφοράς του Ε.Σ.Ρ. Την πραγματικά εμπνευσμένη καμπάνια υπογράφει η διαφημιστική εταιρεία TRIBE, που προσέφερε αφιλοκερδώς το δημιουργικό και συνέβαλε με τους συνεργάτες της, ενώ την προσφορά  των  EDGAR CARDS η εταιρεία Edgar Entertainment Media E.Π.Ε.
Την έναρξη της εκστρατείας θα εγκαινιάσει ο  Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριος Κατριβάνος Γεώργιος και θα χαιρετίσει Ο πρόεδρος της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Φώτης Ιγνατίου,   την παρουσίαση της νέας εκστρατείας θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας» Ξανθογιώργου Cιμώνη και  ο κύριος Σταυρόπουλος Αντώνης, Διευθυντής Δημιουργικού της διαφημιστικής εταιρείας TRIBE ενώ  την εμπεριστατωμένη σύνοψη από ιατρική άποψη για τον αλκοολισμό, θα καταθέσει ο  κύριος Κοσκίνας Ιωάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Ηπατολογίας, Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Κι επειδή οι αριθμοί είναι πιο εύγλωττοι από τα λόγια, σας παραθέτουμε μερικά μόνο στοιχεία που μας βοηθούν όλους να καταλάβουμε τις διαστάσεις που παίρνει πλέον η ασθένεια του αλκοολισμού, στην Ελλάδα και όχι μόνο:

· Στην Ευρώπη, υπάρχουν 4 εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν εξαιτίας της χρήσης ηρωίνης (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, 1999) και 40 εκατομμύρια αλκοολικοί (Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν.,2004)!

· Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι περίπου 800.000 άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ

· Στην Ελλάδα πάντα, τα αγόρια αρχίζουν να πίνουν σε ηλικία 12,2 ετών και τα κορίτσια έναν χρόνο αργότερα. Ένα ποσοστό 10 – 15% των αλκοολικών είναι ανήλικοι (Πανελλήνια Έρευνα στον Μαθητικό Πληθυσμό ESPAD – Ε.Κ.ΤΕ.Π.Ν. 2003).

Εμείς, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας” δεν είμαστε σε καμία περίπτωση κατά της υπεύθυνης και λογικής χρήσης του αλκοόλ! Αντίθετα, αποκλειστικός στόχος μας είναι να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τις συνέπειες από την κατάχρησή του και να υποστηρίξουμε τους συνανθρώπους μας –και το περιβάλλον τους- που υποφέρουν από την ασθένεια του αλκοολισμού.

Γι’ αυτό και, μέσα στα 5μιση χρόνια από την ίδρυσή τους, οι “ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας”,

μεταξύ άλλων, απευθύνθηκαν σε μαθητές σχολείων, φοιτητές, στρατό, δήμους και φορείς σε όλη την Ελλάδα, δημιούργησαν 24ωρη ‘Ανοιχτή Γραμμή’ συμπαράστασης και Σταθμό Υποδοχής, συνεργάστηκαν με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και το Ελληνοαμερικανικό Πανεπιστήμιο (H.A.U.), καθώς και με εταιρίες παραγωγής και διανομής ποτών, με στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στην ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες της κατάχρησης του αλκοόλ. Παράλληλα, πραγματοποίησαν το ιδιαίτερα σημαντικό Συμπόσιο «Εθισμός ή Ασθένεια της Εξάρτησης;” ενώ διοργανώνουν δύο φορές το χρόνο «Επιμορφωτικό Κύκλο για τον Αλκοολισμό και την Συν-εξάρτηση» με συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων. Στα πλαίσια της πρόληψης η Μ.Κ.Ο. «ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας»  έχουν εκπονήσει και τρέχουν με επιτυχία την καμπάνια «Ο ΝΗΦΑΛΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ» στην οποία συμμετέχει και η Αθηναϊκή  Ζυθοποιία.

Τίποτε από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς τη δική σας πολύτιμη στήριξη και είναι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο που σας περιμένουμε, με μεγάλη χαρά, την επόμενη Τετάρτη!

· Οι “ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας” έχουν τιμηθεί από την πολιτεία με το Βραβείο Πρόληψης και τελούν υπό την αιγίδα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

· Μ.Κ.Ο. “ΝΗΦΑΛΙΟΙ – στην υγειά μας”:  Καράμπαμπα 57, 17341 Αγ. Δημήτριος, Τηλ.(+30)2106852680, Φαξ (+30)2106852675 Κινητό 6947896894, www.nifalioi.gr