«Η Αρχή – Αθήνα 1895 – Υλικό Ροϊδης»

Η αρχη 1 24γραμματα24grammata.com/ θέατρο

Βασισμένο στο έργο του Εμμανουήλ Ροΐδη  «Το παράπονο του νεκροθάπτου»

Από 18 Δεκεμβρίου έως 27 Φεβρουαρίου
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Ερμηνεία  Βασίλης Ζαϊφίδης

Σκηνοθεσία εικαστική εγκατάσταση συμπληρωματικά κείμενα  Μάνθος Σαντοριναίος

Παραγωγή Κέντρο ΦΟΥΡΝΟΣ

Τι συμβαίνει όταν ένας νέος άνδρας από τους «αγανακτισμένους» του 2013 ανακαλύπτει την αποκαλυπτική περιγραφή των διαπλεκομένων  γεγονότων του 1895 στο έργο του Εμμανουήλ  Ροΐδη;

Η παράσταση μέσα από την περίτεχνη και διεισδυτική ειρωνεία του έργου του Εμμανουήλ Ροΐδη  παρουσιάζει την αρχή της καταστροφής που βιώνουμε σήμερα, τη βίαιη διάλυση του ελληνικού μικρόκοσμου που αναπτυσσόταν ομαλά με τούς δικούς τού κανόνες σε νησιά και πόλεις για το χτίσιμο ενός διεφθαρμένου πελατειακού κράτους στοιβαγμένου σε μια υδροκέφαλη πρωτεύουσα.

Μέσα από την επαφή ενός σύγχρονου νέου με το αυτούσιο κείμενο του Ροΐδη, αποκαλύπτεται σαν χείμαρρος η αρχή των σημερινών δεινών. Με χιούμορ, σαρκασμό χωρίς μελοδραματισμούς και επαναστατικά κατεστημένα, όπως ακριβώς απαιτεί η εποχή.

Ερμηνεία  Βασίλης Ζαϊφίδης
Σκηνοθεσία εικαστική εγκατάσταση συμπληρωματικά κείμενα  Μάνθος Σαντοριναίος
Φωτισμοί Αποστόλης Τσατσάκος , Μουσική επιμέλεια Ευγένιος Αρβανιτάκης Επιμέλεια κοστουμιών Άννα Σαντοριναίου, Γραφιστικά Άννα Μελή, Συμμετοχή Θωμάς Μάνθιος

Συμμετείχαν στη προεργασία για το ανέβασμα του έργου: η Σίσσυ Τσιάκα (εικαστικός)  καθώς και όλοι οι συντελεστές της παράστασης . Ερευνητικό μέρος  Μάνθος Σαντοριναίος, Κατερίνα Μπαλλή, Κλεοπάτρα Κατσαλή (αρχιτέκτονες)

Μια παραγωγή  του  Θεάτρου  Φούρνος

Διάρκεια 80’

Τιμή εισιτηρίων 10 ευρώ
Φοιτητικά/ Ανέργων/ Ατέλειες 5 ευρώ