Αρίστος Σ. Δοξιάδης: Οι προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.

24grammata.com/ οικονομία/ πολιτική/ βίντεο

TEDxAcademy- Αρίστος Σ. Δοξιάδης
Οι προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.
O Αρίστοs  Δοξιάδης είναι Διευθυντής εταιριών επιχειρηματικών συμμετοχών. Επισκέπτης μελετητής  στο Governance and Public Management Group, Warwick Business School. Παλαιότερα συμμετείχε σε δράσεις  κατά της φτώχειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και στο σχεδιασμό κοινωνικής και βιομηχανικής πολιτικής για την ελληνική κυβέρνηση.

Το TED (από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment, Design) είναι μια αμερικανική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που διοργανώνει σειρές διαλέξεων με το διακριτικό τίτλο “ιδέες που αξίζει να διαδωθούν”. Οι διαλέξεις μαγνητοσκοπούνται και διατίθενται ελεύθερα από το www.ted.com, υποτιτλισμένες σε περισσότερες από συνολικά 70 διαφορετικές γλώσσες από εθελοντές μεταφραστές.

Οι πρώτες εκδηλώσεις του TED στις αρχές της δεκαετίας του 90 ήταν επικεντρωμένες σε θέματα τεχνολογίας και design – στην πορεία, το περιεχόμενο έγινε τόσο ποικίλο, που ο κατάλογος των ομιλητών πλέον περιλαμβάνει πρώην προέδρους των H.Π.Α., εξέχοντες επιστήμονες και συγγραφείς, αλλά και πετυχημένους επιχειρηματίες και οραματιστές του κλάδου τους, όπως ο Bill Gates. Από το 2005, η οργάνωση απονέμει ετήσια βραβεία ύψους 100.000 δολλαρίων σε προσωπικότητες που επιζητούν στήριξη για να υλοποιήσουν μια “ευχή που θα αλλάξει τον κόσμο”. Ο φετινός νικητής (που από το 2010 είναι ένας κάθε χρόνο) είναι ο Jamie Oliver, ο σεφ που έγινε γνωστός από την τηλεοπτική εκπομπή και τη σειρά βιβλίων “The Naked Chef” και φιλοδοξεί να βελτιώσει τις συνθήκες και την ποιότητα σίτισης στο Δυτικό κόσμο, επιδεικνύοντας εύκολες λύσεις με μικρό κόστος σε χρήμα και χρόνο που μπορούν να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην υγεία και τη φυσική κατάσταση ειδικά των παιδιών στα σχολεία.

Το TEDx είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης να επεκτείνει τη δράση και τον αντίκτυπο του TED σε περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία σε τοπικές ομάδες και επιτροπές να διοργανώσουν το δικό του μικρού μεγέθους συνέδριο. Μόνο για φέτος, έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 100 εκδηλώσεις κάτω από την “ομπρέλλα” του TEDx, σε περισσότερες από 60 συνολικά χώρες. Το πρώτο για την Ελλάδα TEDx (TEDxAthens) έγινε τον Οκτώβριο του 2009 στα κεντρικά γραφεία της Microsoft Hellas στο Μαρούσι, με ομιλητές την Κατερίνα Αϋφαντή (Νανοτεχνολογία), το Νικήτα Καστή (Εκπαίδευση), το Θωμά Μυλωνά (Design) και το Βύρωνα Ρηγινό (Εθελοντισμός/Περιβάλλον).

Για το 2010 έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμα εκδηλώσεις στην Ελλάδα: το πρώτο TEDxThessaloniki στις 9 Μαΐου και το TEDxAcademy που μόλις οριστικοποιήθηκε για τις 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα.