Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας, ευκαιρία για τους νέους και όχι μόνο

be aware / 24grammata.com
Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να δημιουργήσεις κάτι δικό σου αλλά δεν έχεις τη γνώση, τους πόρους ακόμη και τους ανθρώπους για να το κάνεις; Ακόμη κι αν δεν είσαι ένας από αυτούς σίγουρα θα σε ενδιαφέρει η παρακάτω ευκαιρία !
Το εργαστήριο Επιχειρηματικότητας , μια πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Παντείου Πανεπιστημίου καθώς και του projectyou δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους που τώρα ξεκινούν την επαγγελματική τους καριέρα , σε στελέχη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που απώλεσαν την εργασία τους πρόσφατα καθώς και επαγγελματίες που θέλουν να αναπροσανατολίσουν την επαγγελματική τους πορεία, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών από το 0.
Τα βασικά κομμάτια του εργαστηρίου αυτού είναι εισηγήσεις  και  ομαδικές εργασίες τα οποία περνάνε μέσα συγκεκριμένα στάδια. Αρχικά , μέσω αυτών  των δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να βρουν επιχειρηματικές ιδέες και να τις εξελίξουν , να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν τη βάση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Στη συνέχεια ,στρέφονται στη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών πλάνων (business plan) και κάνουν χρήση όλων των πόρων που μπορούν να φανούν χρήσιμοι. Έχοντας εξασφαλίσει ένα βιώσιμο πλάνο , οι συμμετέχοντες καλούνται να υλοποιήσουν βήμα προς βήμα το πλάνο τους (start up) και να στήσουν την κατάλληλα φοροτεχνικά και εμπορικά εταιρία.
Από τη στιγμή που έχουν φθάσει σε αυτό το στάδιο, ξεκινούν να βρίσκουν τρόπους κατάλληλης οργάνωσης και διοίκησης της εταιρίας καθώς και ευκαιρίες χρηματοδότησης που μπορεί να προέρχονται κυρίως από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Οι καλύτερες ιδέες που θα προκύψουν από το Εργαστήριο θα επιβραβευτούν και θα υποστηριχθούν οικονομικά στην υλοποίηση τους.
Το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας προσφέρει σε όσους θέλουν να καλύψουν τις παραπάνω ανάγκες, με ελεύθερη είσοδο.

Το Εργαστήριο θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2012, και ώρες από 9.30 έως 17.30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι. Η συνολική του διάρκεια θα είναι 16 ώρες.

Εισηγητές
·    Bασίλης Κέφης, Καθηγητής Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου
·    Κώστας Θεοφανίδης, τ. Διευθυντής Πολυεθνικών Εταιρειών, Πρόεδρος ΠΣΣΑΜΕΕ, Εισηγητής Σεμιναρίων
·    Διευθυντικά στελέχη εταιρειών και νέοι επιχειρηματίες

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πάτε  εδώ . Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να αποσταλούν μεχρι τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012, ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σίγουρα, το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να αναδείξει κανείς τις ιδέες του, να συνομιλήσει με άτομα από τον επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό χώρο και να δημιουργήσει κάτι εντελώς δικό του.
Μαρία Κουμουκέλη.