«Με λένε Στέλιο»

στελιος 24γραμματαpg24grammata.com/ ειδική εκπαίδευση

Το «Με λένε Στέλιο» είναι ένα ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, νεαρό απόφοιτο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο έχει μάθει να ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια και να προχωρά, θέτοντας νέους στόχους για τον ίδιο και την κοινωνία όπου ζει.

Πρόκειται για μια ταινία που καταφέρνει σε 47′ να μεταδώσει στον θεατή τη δύναμη και τη θετική ενέργεια μιας οικογένειας που λειτουργεί ως ομάδα και, παράλληλα, να δώσει την πραγματική διάσταση της έννοιας αναπηρία.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ως αριστούχος μαθητής, το 1999 ανέτρεψε τον νόμο που δεν προέβλεπε ανάπηρος διακεκριμένος μαθητής να συμμετέχει στην κλήρωση για τον ορισμό σημαιοφόρου ή παραστάτη στις σχολικές παρελάσεις. Πρόκειται λοιπόν για τον πρώτο Έλληνα σημαιοφόρο με αναπηρία. Πρόσφατα, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και σήμερα κάνει ειδικότητα στην Ψυχιατρική, στη Β’ Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν». Τα «θέλω του» τον κινητοποιούν και καταφέρνει όσα πολλοί από εμάς, τους απόλυτα λειτουργικούς, αδυνατούμε να διεκδικήσουμε.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κασπίρης
Φωτογραφία, συνεργάτης: Γιάννης Βλατάκης