Με μυαλό ή χωρίς;

Αν και προσωπικά απέχω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (fb, Instagram, twitter κ.α.), όμως, από διάφορα κείμενα που ανά καιρούς έχουν πέσει στην αντίληψή μου, σε blog ή ενημερωτικές ιστοσελίδες, νομίζω ότι είναι εκεί, σε αυτά τα μέσα, που κάποιοι θα βγάλουνε τα πιο αρρωστημένα ένστικτα μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Το ότι αυτά τα άτομα συνήθως (για να μην είμαστε απόλυτοι) σχετίζονται με το δεξιό (συντηρητικό γενικότερα) χώρο προς προβληματισμό.

Και βέβαια δεν είναι ότι θα τα βγάλουν αλλά θα τα υπερασπιστούν, ως καλώς ειπωμένα, μέχρι τέλους!

Γενικότερα δεν αξίζει να ασχολείται κάποιος με ό,τι αρρωστημένο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και είναι πολλά, αλλά με κάποια, τα οποία δεν πιάνουνε τον πάτο αλλά τον πάνε παρακάτω. Τότε, όσο και να μη θέλεις, θα ασχοληθείς.

Αφορμή για το σημερινό έδωσε η ανάρτηση στο twitter, της 23ης Σεπτέμβρη 2019 στις 9.38 μμ, του κ. Σεραφείμ Σίλα για την παρουσία τής 16χρονης Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία να σημειώσουμε πάσχει από το σύνδρομο Asperger, το οποίο συνάδει και με τον τρόπο έκφρασής της, στον ΟΗΕ, τη μέρα αυτή, και την ομιλία της / προβληματισμό της για τις συνέπειες των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο μέλλον τού πλανήτη.

Η δήλωση Σίλα – γιατί αυτή και μόνο αφορά το παρόν, ακολούθησε ως απάντηση μιαν άλλη, απλά ανόητη, δήλωση χρήστη με το ψευδώνυμο Georgy Zhykov, προφανώς μέλους πολιτιστικών συλλόγων με έδρα το Κολωνάκι, «ψυχιάτρου» και «κριτικού θεάτρου» – ήταν: «Δε θα ‘θελα να τη δω ούτε με μαγιό».

Ο κ. Σεραφείμ Σίλας, γεννημένος το 1968 και πατέρας δυο παιδιών, όπως διαβάσαμε στο βιογραφικό του στο διαδίκτυο, βλέπει μια 16χρονη έφηβη, ένα παιδί (ίσως όχι παιδί με το γράμμα τού νόμου αλλά σωματικά και ψυχικά παιδί) και αδιαφορώντας για το περιεχόμενο τού λόγου του, αυτό που αισθάνεται να πει αυθόρμητα και λέει και γράφει και δεν κατεβάζει, μετά από μια δεύτερη ανάγνωση, είναι πως δεν θα ήθελε να τη δει ούτε με μαγιό. Γιατί; Μήπως τελικά τα 16χρονα παιδιά που βλέπουμε γύρω μας, ο κ. Σεραφείμ Σίλας τα θέλει βουβά και άβουλα και το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να τα κατατάξει σε αυτά που θα ήθελε να δει με μαγιό και σε αυτά που δε θα ήθελε να δει με μαγιό;

Ξέρετε κάτι χρήστη Georgy Zhykov, αν κάποιος χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, σίγουρα δεν είναι η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Γιώργος Πρίμπας

25 Σεπτέμβρη 2019.