Μισέλ…το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη

μισελ 24γραμματα24grammata/ παιδική λογοτεχνία (ειδικό ένθετο)

Το 24grammata.com παρουσιάζει από σήμερα (12/02/2014) ένα ειδικό ένθετο στην παιδική λογοτεχνία. Ο εκπαιδευτικός Σπυρόπουλος Τρύφωνας θα μας προτείνει με το δικό του τρόπο την παιδική λογοτεχνία. Οι προτάσεις απευθύνονται σε ενήλικες και θα εμπλουτίζονται τακτικά.

 

Σε αυτή την προσπάθεια περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις

Διαβάστε και τις προηγούμενες παρουσιάσεις του ένθετου 24grammata/ παιδική λογοτεχνία κλικ εδώ 

 

γράφει ο Σπυρόπουλος Τρύφωνας, αναπληρωτής δάσκαλος
Μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, Παν. Λευκωσίας

Μισέλ…το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη

Κάθε λογοτέχνημα πυροδοτεί μια πολλαπλότητα νοημάτων που δικαιολογεί τη διαφορετική προοπτική που αποκτά στα χέρια του καθενός μας.

Μια ενδεχόμενη παιδική ανάγνωση του Μισέλ, ατομική ή ομαδική, θα μπορούσε να αφήσει εντυπώσεις συμπυκνωμένες στην απλή διατύπωση “ότι μου αρέσει με κάνει ευτυχισμένο!”.

Σε ένα εφηβικό επίπεδο, όπου το “πείραμα” για ανατροπή μπορεί να είναι πιθανό θέλγητρο, ίσως τα νοήματα να “διαθλώνται” περισσότερο και το παιχνίδι της ανεξαρτησίας από τη “μάζα των προβάτων” να αποτελεί την επιθυμητή επιβεβαίωση της απελευθέρωσης.

Για τους ενήλικες,  ένα πράσινο βιβλίο σε Εκδόσεις Κόκκινο…και ένα πρόβατο που γλιτώνει τη σφαγή.. είναι ένα μικρό νόημα “αποκλειστικά” για μεγάλους.

Σε όποια ηλικία και να βρίσκεται ο αναγνώστης, αλλά και με όποια “ιδιότητα” -παιδί, έφηβος, ενήλικος- επιλέξει να κάνει το αναγνωστικό του παιχνίδι…ο Μισέλ είναι ένα βιβλίο με “φόντο” λιτές εικόνες, ελάχιστο κείμενο και παιχνιδιάρικα νοήματα στο Κόκκινο, ερωτικό ή ανατρεπτικό!

    Ταυτότητα βιβλίου
Μισέλ, το πρόβατο που δεν είχε καθόλου τύχη
Sylvain Victor
εικονογράφηση: Sylvain Victor
μετάφραση: Καλλιόπη Καρακαϊδού
Κόκκινο, 2011
36 σελ.
ISBN 978-960-99501-6-9, [Κυκλοφορεί]