Μ. Γκόρκι – Τα Παιδικά Μου Χρόνια

Μ. Γκόρκι

24grammata.com / ebooks

Περιγραφή: Tα παιδικά χρόνια είναι το πρώτο μυθιστόρημα μιας τριλογίας που συνέθεσε ο συγγραφέας, για να δείξει πως κατάφερε ένα παιδί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να κατακτήσει τη ζωή, χάρη στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και στην ακατανίκητη ανθρωπιά του. Ο συγγραφέας γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1868 στην πόλη Νιζνι Νοβογκοροντ και πέθανε στις 18 Ιουνίου 1936. Το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξη Μαξιμοβιτς Πεσκοφ. Τα πρώτα χρόνια τα πέρασε στο Αστραχάν.
Στα πέντε του χρόνια έχασε τον πατέρα του και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και τον έστειλε πάλι στο Νιζνι Νοβογκοροντ κοντά στους γονείς της. Η γιαγιά του είναι ο μόνος άνθρωπος στον οποίο ο Γκόργκι χρωστάει τη λίγη καλοσύνη που γνώρισε στην παιδική του ηλικία. Αντίθετα ο παππούς του, ένας βιοτέχνης βαφέας, του φέρθηκε με μεγάλη σκληρότητα. Η πίκρα που του άφησαν εκείνα τα χρόνια είναι ο λόγος που διάλεξε το ψευδώνυμο Γκόργκι (πικρός).
Λόγω των οικονομικών δυσκολιών αναγκάστηκε να ριχτεί στη βιοπάλη και να αλλάξει πολλά επαγγέλματα. Παράλληλα μελέτησε μόνος του. Συνδέθηκε με το επαναστατικό κίνημα και ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα ως το τέλος της ζωής του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τις πολλαπλές συλλήψεις του. Έγραψε πολλά διηγήματα, συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά και πήρε ενεργό μέρος στην αναζωογόνηση της επιστημονικής ζωής της χώρας του.

Συγγραφέας: Μ. Γκόρκι
Γλώσσα: Ελληνικά
Σελίδες: 161
Μέγεθος αρχείου: 9,8Mb

[Κατέβασέ το]