Ο Καστελορίζιος της Χρονιάς

24grammata.com/ απόδημος ελληνισμός
Καστελλορίζιος της Χρονιάς για το 2010 ανακηρύχθηκε, την Κυριακή, σε ειδική εκδήλωση στη Μελβούρνη, από τον Σύνδεσμο Καστελλοριζίων Βικτώριας, ο γνωστός ομογενής δικηγόρος του Σίδνεϊ, Νίκος Παπαναστασίου (Νικ Πάπας).

Αν και γεννημένος στην Αυστραλία από Καστελλορίζιους γονείς, ο Νίκος Παπαναστασίου έχει πάθος με το Καστελόριζο και έχει γράψει βιβλίο γι’ αυτό, ενώ έχει δημιουργήσει και την ειδική ηλεκτρονική σελίδα www.castellorizohistory.com.

Το άλλο μεγάλο πάθος του είναι το ράγκμπι και δεν είναι τυχαίο ότι είναι πρόεδρος της ομάδας Rabbitohs, που εν μέρει ανήκει στο διάσημο φίλο του, ηθοποιό, Ράσελ Κρόου. Ο Νίκος Παπαναστασίου, δικηγόρος, συγγραφέας, λάτρης των καλών τεχνών και του αθλητισμού, είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του και με μεγάλη δράση σε κάθε τι ελληνικό.

Μεταξύ άλλων είναι:
– Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας στην Αυστραλία.
– Πρόεδρος των Κηδεμόνων του μεγάλου μουσείου του Σίδνεϊ Powerhouse Museum, που έχει φιλοξενήσει και εντυπωσιακές εκθέσεις από την Ελλάδα, αλλά και που έχει στείλει στην Ελλάδα έκθεση για τους Αβοριγίνες.
– Πρόεδρος της ομάδας ράγκμπι Rabbitohs
– Γραμματέας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και Κηδεμόνας του τραστ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
Έχει γράψει πέντε βιβλία έως τώρα (τα δυο έχουν θέμα τους το Καστελόριζο) και δεκάδες επιστημονικά άρθρα για νομικά ζητήματα, αλλά και για τα   ρεμπέτικα.

www.neoskosmos.com