Πάνος Σαββόπουλος και “Musikverket” (Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ)

 

ετερόκλητα 24γραμματαpgTo 24grammata.com σας προσκαλεί στο Polis Art Café

Παρουσιάζεται ο νέος δίσκος του Πάνου Σαββόπουλου, “Τα Ετερόκλητα” . Στο τέλος της παρουσίασης θα εμφανιστεί το σουηδικό μουσικό σχήμα KORSDRAG – a Swedish project, θα παρουσιάσει αυθεντική παραδοσιακή μουσική της Σουηδίας και Σκανδιναβίας γενικότερα, με τα ανάλογα επεξηγηματικά σχόλια.

Ερμηνεύουν: ο Αγάθων, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Νάντια Καραγιάννη, ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Χριστιάνα Γαλιάτσου, η Δώρα Πετρίδη και ο δημιουργός.
 Παρουσιάζουν τον δίσκο: Ο μουσικοκριτικός Φώντας Τρούσας, ο φιλόλογος Γιώργος Δαμιανός, ο συνθέτης και μουσικός Μιχάλης Νικολούδης, ο μουσικός Νίκος Δασκαλάκης και άλλοι…

Βραδιές στο Polis Art Café

Πεσμαζόγλου 5 Αίθριο Στοάς Βιβλίου

2103249588

Είσοδος ελεύθερη

  • Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ

psavvopoulos150x150Πάνος Σαββόπουλος & Musikverket

”Τα ετερόκλητα” τραγούδια του Πάνου Σαββόπουλου συναντάνε παραδοσιακά τραγούδια της Σουηδίας με τον Jonas Åkerlund, την Josefina Paulson και τον AndreasSvensson, σε μια μοναδική βραδιά με ελεύθερη είσοδο, προσφορά του “Μετρονόμου”, του Πόλις – Αρτ Καφέ και του σουηδικού φορέα “Musikverket”.

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013 και στις 20:00, στο PolisArtCafe, θα γίνει αρχικά η επίσημη παρουσίαση του τελευταίου CD το Πάνου Σάββόπουλου, με 17 κομμάτια, σε δικούς του στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις. Ερμηνεύουν ο Αγάθων, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Νάντια Καραγιάννη, ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Χριστιάνα Γαλιάτσου, η Δώρα Πετρίδη και ο δημιουργός

Παρόντες θα είναι συντελεστές του CD, καθώς και οι παρουσιαστές του δίσκου: Ο μουσικοκριτικός Φώντας Τρούσας, ο φιλόλογος Γιώργος Δαμιανός, ο συνθέτης και μουσικός Μιχάλης Νικολούδης, ο μουσικός Νίκος Δασκαλάκης και άλλοι…

ΚορσδραγΣτη συνέχεια της βραδυάς, το σουηδικό μουσικό σχήμα KORSDRAG – a Swedish project, θα παρουσιάσει αυθεντική παραδοσιακή μουσική της Σουηδίας και Σκανδιναβίας γενικότερα, με τα ανάλογα επεξηγηματικά σχόλια.

Ο Πάνος Σαββόπουλος που έζησε 12 χρόνια στη Σουηδία, την αγαπάει και τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, γι’ αυτό “συνδετικός κρίκος” των δύο (σε ένα) εκδηλώσεων θα είναι ένα παλιό σκανδιναβικό τραγούδι, το Ridom – Ridom, με ρίζες στην Ισλανδία του 1700-1800 και με θέμα την αγριάδα και την τρομάρα που φέρνει το δάσος, με τα σκοτάδια του, τα άγρια θηρία του, τις νεράιδες του και τ’ άλλα ξωτικά. Το τραγούδι διασκεύασε, με απόδοση στα ελληνικά, ο Πάνος Σαββόπουλος και το ηχογράφησε. Με την ηχογράφηση αυτή θα τελειώσει το δικό του μέρος και με το ίδιο τραγούδι θα αρχίσουν, ζωντανά, το πρόγραμμά τους, οι σουηδοί μουσικοί.

Οργάνωση:

Βασίλης Χατζηιακώβου / Παρουσία

Επιμέλεια Ήχου:

StudioMXTEAM

www.studiomxgr.com

Επικοινωνία:

Μαρία Σούμπερτ/ Cloud 7

schubertmaria@outlook.com