εάν

Από 19/02/2012

Νέο e-magazine για τις Τέχνες και τα Γράμματα (ένθετο του 24grammata.com)

γράφει ο Γιώργος  Δαμιανός

Στη χώρα των συναισθημάτων και των ιδεών η λέξη “εάν” είναι το μαγικό σύνθημα, που ανοίγει τις πόρτες του μυαλού και της καρδιάς. Ανοίγει τις σιδερένιες αόρατες πόρτες των “πρέπει”, του “έτσι είναι”, του “προβλέπεται”, των “χρονοδιαγραμμάτων”, των “στατιστικών δεδομένων”, της μεγιστοποίησης του “τίποτα”, εκείνου του “τίποτα”, που συνήθως έχει πολλά μηδενικά από πίσω. Με ένα “εάν” ας ξεκλειδώσουμε όλα εκείνα, που θέλαμε αλλά δεν έγιναν, τις επιλογές που αφήσαμε σαν “μάνα τρελή στους έρημους δρόμους”*: “εάν το είχα κάνει”, “εάν είχα μιλήσει”, εάν είχα πάει”, εάν, εάν εάν… “σαν να μουν άλλος και όχι εγώ, μεσ’ τη ζωή πορεύτηκα” *

Ας ξαναμαζέψει ο καθένας όλα τα προδομένα του “εάν”. Aς γνωρίσουμε, επιτέλους, τον ίδιο μας τον εαυτό. Ελπίζουμε τούτος ο ηλεκτρονικός τόπος να μας βοηθήσει να το πετύχουμε. Εμείς, απλά, θα σας μιλήσουμε για λογοτεχνία, θέατρο, κινηματογράφο, μουσική, φιλοσοφία.

Δεν έχουμε γιατρικά, τη μαγική “νάρκη του άλγους”* αναζητάμε και εμείς και είστε όλοι καλεσμένοι στην παρέα μας

Τακτικοί συνεργάτες του “εάν”:  Αλεξάνδρα Μαυρίδου,    Γιώργος Πρίμπας,    Διονυσία Ντάλιου,   Ελένη Γεωργίου,   Θανάσης Αθανάσιος, Κώστας Παπαθανασίου,   Κώστας Σφενδουράκης,   Παναγιώτης Πάκος,   Απόστολος Θηβαίος,   Ντόρα Βλάσση,  Γιώργος Αναγνώστου,   Εύα Γαλατσάνου,  Γιώργος Δαμιανός

Για την καλύτερη οργάνωση, δημοσιεύονται (κιόλας από την πρώτη έκδοση) 240 πρωτότυπα άρθρα, το υλικό κατανεμήθηκε στις παρακάτω κατηγορίες:

 

Αρχική σελίδα του “εάν” κλικ εδώ

κατηγορίες:

* στίχοι: Αναγνωστάκη, Ελύτη, Καβάφη

Μια πρόσκληση και ένα μεγάλο ευχαριστώ…

Το ένθετο “εάν”  είναι μια συνειδητή επιλογή του 24grammata.com για την καλύτερη οργάνωση της απροσδόκητα μεγάλης ύλης του. Ξεκινήσαμε πριν 17 μήνες και ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε την απήχηση που θα έχει τούτο το ηλεκτρονικό περιοδικό. Αρνηθήκαμε τα χρήματα και τις διαφημίσεις, όπως σας είχαμε υποσχεθεί από την αρχή.

Δημοσιεύσαμε πάνω από 3000 άρθρα, το 70% των οποίων πρωτογράφτηκαν για το 24grammata.com, καθιερωθήκαμε σε παγκόσμιες κατατάξεις για τα αγγλικά ebook (o μόνος ελληνικός ιστότοπος που απευθύνεται σε αλλόγλωσσο κοινό), δώσαμε το βήμα σε δεκάδες  αξιόλογους νέους καλλιτέχνες. Ξεκινήσαμε μια παρέα τεσσάρων ατόμων και είμαστε μια μεγάλη παρέα 70 τακτικών συνεργατών. Όλα αυτά με μόνο όπλο το μεράκι και το κέφι μας.

Αφού ευχαριστήσω τους, πάνω από, 2.800.000, επισκέπτες που μας στήριξαν τους πρώτους 17 μήνες, θέλω να σας προσκαλέσω να στηρίξετε και τη νέα κατανομή της ύλης του 24grammata.com. Eπισκεφτείτε, διαβάστε και  προωθήστε τα νέα ένθετα (εάν, Πολιτικός Λόγος, Θρακικός ΑντίκΤυπος, Καλειδοσκόπιο, ebook in English, κουκουβάου, καθώς και τα άλλα που θα ακολουθήσουν)

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη Σας

Γιώργος Δαμιανός