Φιλολογικό Φροντιστήριο “Γιώργος Δαμιανός”. Βριλήσσια, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή

δαμιανος ποστερΦιλολογικό   Φροντιστήριο 

“Γιώργος Δαμιανός”

Βριλήσσια, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή

Απόλυτη Εξειδίκευση στις ανθρωπιστικές, παιδαγωγικές, κοινωνικές σπουδές

Πρόγραμμα θερινής περιόδου Γ΄ Λυκείου 2015 – 2016 κλικ εδώ

Από 23 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου 2015

Διάρκεια προγράμματος: έξι (6) εβδομάδες

Δείτε το εβδομαδιαίο οργανόγραμμα της θερινής περιόδου 2015. κλικ εδώ

Για πρώτη φορά, μαθητές και γονείς, γνωρίζουν από πριν την εβδομαδιαία διδακτέα και εξεταστέα ύλη όλης της χρονιάς

(προγραμματισμένη ολοκλήρωση της εξεταστέας ύλης: αρχαία ελληνικά (γνωστό)> μέσα Οκτωβρίου. Λατινικά: τέλη Νοεμβρίου. Έκθεση (σχολική ύλη), Ιστορία, αρχαία- άγνωστο-:  αρχές Δεκεμβρίου 2015) κλικ εδώ

Δείτε τους  επιτυχόντες του 2014 κλικ εδώ, του  2013  κλικ εδώ, καθώς και του 2011 και  2012 κλικ εδώ

α. Από το 1988: διδάσκουμε, αποκλειστικά, τα φιλολογικά μαθήματα για τις ανθρωπιστικές, παιδαγωγικές, κοινωνικές σπουδές.

β. Από το 2008: Διδασκαλία Φιλολογικών Μαθημάτων εξ αποστάσεως  (e – learning εντός και εκτός Ελλάδας με βιντεοσυνδιάσκεψη, Web Conferencing)  κλικ εδώ

γ. Εξετάσεις ομογενών – Ελλήνων του εξωτερικού (το μοναδικό Φιλολογικό Φροντιστήριο για τους ομογενείς)  κλικ εδώ

 

BANNERFINALΚαλωσόρισμα

Καλώς ορίσατε στο διαδικτυακό τόπο www.damianos.com.gr

Η διδασκαλία των Κλασικών Γραμμάτων (Έκθεση – Λογοτεχνία – Αρχαία Ελληνικά-Ιστορία – Λατινικά) προσανατολίζεται, ολοένα και πιο συστηματικά, στις γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να παραβλέψει αυτή τη διάσταση. Θα ήταν, όμως, ατόπημα, αν την θεωρούσαμε ως τον αποκλειστικό σκοπό της διδασκαλίας αυτών των μαθημάτων.

εξωφυλλα-δαμιανοςΈχοντας στο πλευρό μου μια επίλεκτη ομάδα φιλολόγων, διδάσκω  τα φιλολογικά μαθήματα για να βοηθήσω το μαθητή να επιτύχει στις πανελλήνιες εξετάσεις (οι επιτυχίες των μαθητών μας επιβεβαιώνουν ότι η βοήθεια αυτή βρίσκει ανταπόκριση). Ταυτόχρονα, όμως, φιλοδοξώ να βοηθήσω το μαθητή:

να αποκτήσει συνείδηση της εθνικής μας γλώσσας,

να νοιώσει τις δυνατότητες των λέξεων και της γλώσσας μας,

να οργανώσει και να μετασχηματίσει το λόγο του,

να αισθανθεί τη δημιουργικότητα και τον πλούτο των γλωσσικών ποικιλιών,

ίσως, γιατί προσπαθώ να εξιλεωθώ από τις κατηγορίες που μας προσάπτει, δικαιολογημένα, ο Ελύτης «…(η ελληνική) είναι μία γλώσσα με πολύ αυστηρή γραμματική, που την έφκιασε μόνος του ο λαός, από την εποχή που δεν πήγαινε ακόμα σχολείο. Και την τήρησε με θρησκευτική προσήλωση κι αντοχή αξιοθαύμαστη, μέσα στις πιο δυσμενείς εκατονταετίες. Ώσπου ήρθαμε εμείς, με τα διπλώματα και τους νόμους να τον βοηθήσουμε. Και σχεδόν τον αφανίσαμε. Από το ένα μέρος του φάγαμε τα κατάλοιπα της γραφής του και από το άλλο του ροκανίσαμε την ίδια του την υπόσταση, τον κοινωνικοποιήσαμε τον μεταβάλαμε σε ένα ακόμα μικροαστό, που μας κοιτάζει απορημένος από κάποιο παραθυράκι κάποιας πολυκατοικίας του Αιγάλεω…»

Μέχρι το τέλος της σταδιοδρομίας μου θα αναρωτιέμαι αν κατάφερα να μεταφέρω κάτι από το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές μου και τους αναγνώστες μου…

Γιώργος Σωτ. Δαμιανός

φιλόλογος – συγγραφέας

 

Άμεση επικοινωνία κλικ