«Όλη η Θράκη ένα παιχνίδι!»-Νέο Εκπαιδευτικό Εργαστήρι για παιδιά

Θρακικός αντίκΤυπος/ 24grammata.com

“Η τέχνη και ο πολιτισμός μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι… Ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μας βοηθούν να προσεγγίσουμε ευχάριστα και δημιουργικά καλλιτέχνες, μορφές τέχνης, ιστορικά γεγονότα, μνημεία της περιοχής, περιβαλλοντικά θέματα κτλ… Πρωτότυπα ή αντίγραφα έργα τέχνης από Μουσεία και συλλογές γίνονται ερεθίσματα για δικές μας δημιουργίες και την εξοικείωση με το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης.

Το Εργαστήρι, «Όλη η Θράκη ένα παιχνίδι!», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, αφορά παιδιά Δημοτικού Σχολείου και τους γνωρίζει με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο τη Θράκη.

Σε αυτό το Πολιτιστικό Εργαστήρι πραγματοποιούνται κατασκευές, παιχνίδια, δραματοποιήσεις, αφηγήσεις, ζωγραφική, προβολές κ.ά., όλα εμπνευσμένα από τον πολιτισμό της Ξάνθης και της Θράκης, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Το παιδί με ενεργητικό και βιωματικό τρόπο ξεναγείται στην περιοχή, βλέπει με διαφορετικό μάτι το περιβάλλον, τα μνημεία, γνωρίζει τους ανθρώπους της, μαθαίνει το παρελθόν και το παρόν.

Η πλούσια Συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης καθώς και Μουσειοσκευές από άλλα Μουσεία μας βοηθούν στα φανταστικά ταξίδια μας στο χώρο και στο χρόνο!

Υπεύθυνη Εργαστηρίου
Νατάσα Μιχαηλίδου
Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος