Όλοι οι Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

24grammata.com/ Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη 19 Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

Υπεύθυνος στήλης: Κώστας Κρητικός

Τα 24grammata.com σας ενημερώνουν για τις όλες προκηρύξεις των νέων λογοτεχνικών διαγωνισμών. Η ενημέρωση είναι εβδομαδιαία. Τα 24grammata.com δέχονται όλα τα Δελτία Τύπου, που αφορούν τους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, εντός και εκτός Ελλάδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Όλες οι ανακοινώσεις θα δημοσιεύονται στα 24γράμματα στην αμέσως επόμενη ανάρτηση από την παραλαβή του Δελτίου Τύπου. Αποκλείονται οι διαγωνισμοί που προαπαιτούν ουσιαστική οικονομική συμμετοχή (άνω των 20 ευρώ) από τους διαγωνιζόμενους.

Διεθνής Λογοτεχνικός διαγωνισμός από το Harvard
Το πανεπιστήμιο Harvard και η Έδρα Σεφέρη δημιούργησε την εκδοτική σειρά Harvard Early Modern and Modern Greek Library (ΗEMMGL) και θεσμοθετεί Διεθνές Βραβείο Ελληνικού Πολιτισμού που θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ποιητικά και πεζογραφικά έργα και σε δοκίμια-μελέτες.
Το βραβείο απευθύνεται σε συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Προϋπόθεση για τις δύο πρώτες κατηγορίες είναι το έργο να έχει γραφεί στην ελληνική. Για το Δοκίμιο το έργο θα πρέπει να αφορά τον ελληνικό πολιτισμό και να είναι γραμμένο στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά ή ιταλικά. Οι ενδιαφερόμενοι για το εφετινό βραβείο μπορούν να αποστείλουν τις υποψηφιότητές τους για έργα της τελευταίας διετίας ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 στον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής Δημήτριο Γιατρομανωλάκη (Department of the Classics, 204 Boylston Hall, Harvard Yard, Harvard Universtity, Cambridge, Massachusetts 02138, USA). H απονομή θα γίνει την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
Ο θεσμός προβλέπει βραβεία κατόπιν διαγωνισμού με έμφαση στους νέους λογοτέχνες και βραβεία που θα απονέμονται τιμής ένεκεν σε καθιερωμένους λογοτέχνες.
Την κριτική επιτροπή του βραβείου απαρτίζουν μέλη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της σειράς ΗEMMGL.
Στις προθέσεις της επιτροπής είναι, από το 2012, πρόσκληση των εννέα επικρατέστερων υποψηφίων του έτους να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό σε εκδήλωση στο Χάρβαρντ όπως και η δημοσίευση επιλογής από το έργο των βραβευμένων στη σειρά ΗEMMGL.
Από το 2012, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το πανεπιστήμιο θα θεσπίσει και βραβείο μουσικής-μουσικολογίας ενώ αργότερα προγραμματίζονται βραβεία για έλληνες δημιουργούς και σε άλλους τομείς της τέχνης και της επιστήμης.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 30 Σεπτεμβρίου 2011

 Βραβείο Ποίησης νεοεμφανιζόμενου ποιητή Κάτια Γρηγορίου-Θεοχαράκη
ΕΠΑΘΛΟ 5.000ευρώ
Τα περιοδικά (δε)κατα και Poetix θα εκδώσουν το καλύτερο χειρόγραφο νεοεμφανιζόμενου ποιητή ή ποιήτριας που θα κερδίσει και το χρηματικό έπαθλο των €5.000.Τα περιοδικά (δε)κατα και Poetix θα εκδώσουν το καλύτερο χειρόγραφο νεοεμφανιζόμενου ποιητή ή ποιήτριας που θα κερδίσει και το χρηματικό έπαθλο των €5.000
Όροι συμμετοχής:

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει:
•   να υποβάλουν χειρόγραφο τουλάχιστον 30 σελίδων πρωτότυπης ποίησης γραμμένης στα Ελληνικά
•   Το χειρόγραφο να μην έχει εκδοθεί προηγουμένως σε μορφή βιβλίου ή φυλλαδίου στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, να μην έχει υποβληθεί σε εκδοτικό οίκο προς έκδοση, αλλά μπορεί να περιέχει ποιήματα που έχουν δημοσιευθεί σε έντυπη μορφή σε περιοδικά ή στο διαδίκτυο.
Οι διαγωνιζόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιεύσει άλλη συλλογή σε μορφή βιβλίου ή φυλλαδίου στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, και να μην έχουν υποβάλει άλλη συλλογή σε εκδοτικό οίκο προς έκδοση. Μπορεί όμως να έχουν δημοσιεύσει έργα τους σε περιοδικά ή στο διαδίκτυο.
•   Προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανωνυμία της κρίσης το όνομα του ποιητή και ο τίτλος του χειρογράφου θα εμφανίζονται μόνο στην πρώτη σελίδα. Πουθενά αλλού δεν θα πρέπει να εμφανίζεται το όνομα του ποιητή ή ο τίτλος της συλλογής
•   Το χειρόγραφο μπορεί να υποβληθεί είτε σε έντυπη μορφή, τυπωμένο σε μονό διάστημα, δεμένο με σπιράλ ή κολλητό και με αρίθμηση σελίδων
•   Το χειρόγραφο μπορεί επίσης να υποβληθεί και σε ψηφιακή μορφή (αρχείο PDF)
•   Απαραίτητο να περιλαμβάνεται στο τέλος πίνακας περιεχομένων
•   Τα χειρόγραφα δεν επιστρέφονται
•   Το χειρόγραφο να συνοδεύεται με φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του υποψήφιου ποιητή και με βεβαίωση ότι δεν είναι ενσωματωμένο μέρος έργου άλλου ποιητή στα ελληνικά ή σε μετάφραση από άλλη γλώσσα εκτός από προφανείς λογοτεχνικές αναφορές
•   Τα χειρόγραφα θα κριθούν από 6μελή επιτροπή η οποία αποτελείται από ποιητές, κριτικούς λογοτεχνίας και πανεπιστημιακούς
•   Τελευταία ημερομηνία υποβολής χειρογράφων 30 Σεπτεμβρίου 2011
•   Στείλτε την υπό βράβευση συλλογή σε 6 αντίτυπα στην ταχυδρομική διεύθυνση:
    Περιοδικό (δε)κατα, Σόλωνος 94, 106 80 Αθήνα ή [email protected]
Περιοδικό Poetix, Διδότου 37, 106 80 Αθήνα ή [email protected]

* Η Κάτια Γρηγορίου-Θεοχαράκη (1960-2009) είχε σπουδάσει γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.  Είχε ασχοληθεί με τη φωτογραφία, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις γυναικείες σπουδές. Το 2007 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις τυπωθήτω – Γιώργος Δαρδανός η ποιητική της συλλογή Διάστικτο γαλανό διάστημα και το 2010 η συλλογή δοκιμίων της Το μυστικό όνομα της ποίησης πάλι από τις εκδόσεις τυπωθήτω – Γιώργος Δαρδανός. Ποιήματα και δοκίμιά της δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά (δε)κατα και Poetix.  Έφυγε πριν την ώρα της και, σύμφωνα με τους διοργανωτές του παρόντος διαγωνισμού ποίησης, «έχασε πολλά όχι μόνο η ελληνική αλλά και η παγκόσμια ποίηση».
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παραδοσιακά Παραμύθια Διαδικτυακού Διαγωνισμού eBooks4Greeks.gr

Διαδικτυακό διαγωνισμό παραδοσιακού παραμυθιού διοργανώνει ο δικτυακός τόπος www.ebooks4greeks.gr. Ο διαγωνισμός είναι ένα κάλεσμα προς όλους για να αναδειχτούν τα παραδοσιακά παραμύθια του τόπου μας, παραμύθια που αποτελούν σημαντικό μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, παραμύθια υπέροχα από όλα τα μέρη της Ελλάδας που πιθανόν ξεχνιούνται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.
Στον διαγωνισμό μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, κάτοικοι Ελλάδος, Κύπρου και εξωτερικού.
Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των παραμυθιών είναι η 11/08/2011.
Μετά το τέλος της υποβολής των παραμυθιών θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο όλα τα παραμύθια και θα διεξαχθεί ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία, για την ανάδειξη των 5 νικητών.
Μετά το τέλος του διαγωνισμού θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό βιβλίο (e-book) με τα παραμύθια που θα επιλεγούν, το οποίο θα επιμεληθεί η ομάδα του www.ebooks4greeks.gr. Η αναπαραγωγή και διανομή του ψηφιακού βιβλίου θα είναι ελεύθερη και εντελώς δωρεάν.
Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο www.ebooks4greeks.gr και στο e-mail, [email protected].

Oροι συμμετοχής
*Στον διαγωνισμό μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, κάτοικοι Ελλάδος, Κύπρου και εξωτερικού, με εξαίρεση τους συνεργάτες του eBooks4Greeks, τους εργαζόμενους στις εταιρείες των Χορηγών, καθώς και οι συγγενείς των ανωτέρω προσώπων έως και β’ βαθμού
*Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) Παραμύθι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.
*Το κάθε παραμύθι που θα υποβληθεί δεν θα πρέπει να είναι δημιούργημα της φαντασίας του διαγωνιζόμενου αλλά θα πρέπει να βασίζεται σε παλαιότερο παραδοσιακό (λαϊκό) παραμύθι. Επίσης δεν θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα αντιγραφής (copy-paste) από βιβλίο, άλλο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο (πχ. εφημερίδα, περιοδικό, διαδίκτυο).
*Το κάθε παραμύθι δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 400ων λέξεων.
*Τα γραπτά θα αποστέλλονται στο e-mail: [email protected], σε ηλεκτρονική μορφή, δακτυλογραφημένα σε αρχεία word (.doc ή .docx).

Στο e-mail αυτό θα πρέπει να αναφέρονται:
α) το πραγματικό όνομα του συμμετέχοντα και όχι ψευδώνυμο και
β) ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
*Τα παραμύθια μπορούν να είναι γραμμένα και στην ιδιωματική γλώσσα (ντοπιολαλιά) του τόπου απ’ όπου προέρχονται. Επίσης μπορεί να αποσταλεί το ίδιο παραμύθι απ’ τον διαγωνιζόμενο και στην ιδιωματική και στην δημοτική γλώσσα. Σε αυτήν την περίπτωση θα δημοσιευτεί το παραμύθι και στην ιδιωματική και στη δημοτική γλώσσα.
*Στο τέλος του κάθε γραπτού είναι στην διακριτική ευχέρεια των συμμετεχόντων να αναφέρουν λεπτομέρειες για το παραμύθι (Πχ. Από ποιόν τόπο προέρχεται, πόσο παλιό είναι, πώς το έμαθαν κτλ).
*Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των παραμυθιών είναι η 11/08/11.
*Αν το ίδιο παραμύθι αποσταλεί από δύο ή περισσότερους συμμετέχοντες, μόνο ο πρώτος θα μπορέσει συμμετάσχει με αυτό το παραμύθι ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικώς.
*Την 13/8/11 θα αναρτηθούν όλα τα παραμύθια στο site του www.ebooks4greeks.gr και θα διεξαχθεί ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία, για την ανάδειξη των νικητών του διαγωνισμού η οποία θα λήξει την 30/9/11. (λεπτομέρειες για την διαδικτυακή ψηφοφορία θα δοθούν την ημερομηνία έναρξης της ψηφοφορίας)
*Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο site του www.ebooks4greeks.gr καθώς και στην ομάδα των φίλων της σελίδας στο facebook.

*Μετά το τέλος του διαγωνισμού:
Με τα Παραδοσιακά Παραμύθια που θα επιλεγούν από την ομάδα και τους συνεργάτες του eBooks4Greeks, θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό βιβλίο (e-book) το οποίο θα επιμεληθεί η ίδια η ομάδα. Η αναπαραγωγή και διανομή του ψηφιακού βιβλίου αυτού θα είναι ελεύθερη και εντελώς δωρεάν.
*Τα δώρα του Διαγωνισμού είναι προσωπικά, δεν μεταβιβάζονται ούτε ανταλλάσσονται με χρήματα ή άλλα είδη.
*Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις ημερομηνίες ή/και να αλλάξει τα δώρα των νικητών.
*Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Ιστοσελίδα : eBooks4Greeks.gr
ΛΗΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ : 30 Σεπτεμβρίου 2011

Προκήρυξη 56ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής Παιδικών Βιβλίων 2011
Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προκηρύσσει τον 56ο πανελλήνιο διαγωνισμό της για τη συγγραφή βιβλίων για παιδιά.
Τα έργα πρέπει να είναι λογοτεχνικά, προσεγμένα στη γλώσσα, να εμπνέουν αισιοδοξία και πίστη για τη ζωή και να κινούνται μέσα στην ελληνική πραγματικότητα.

Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι, είναι οι ακόλουθες:

1. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΨΥΧΟΓΙΟΣ, 800 Ευρώ.
Μυθιστόρημα με ελεύθερο θέμα για παιδιά 9-12 ετών.
2. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΚΕΔΡΟΣ, 800 Ευρώ.
Μυθιστόρημα, για εφήβους και νέους που να θίγει κάποια από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, με τρόπο υπεύθυνο αλλά χωρίς διδακτισμό..
3. Βραβείο Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης, 500 Ευρώ.
Μυθιστόρημα με θέμα «Αλησμόνητες Πατρίδες του Μικρασιατικού Ελληνισμού».
4. Βραβεία Ελένης Μαυρουλίδου Δάβαρη και Βίλμας Μαυρουλίδου-Σαλιβέρου, εις μνήμην Λούλας και Ηλία Μαυρουλίδη και Λιλής Γιαννέτσου.
α) Μυθιστόρημα για παιδιά 9-12 ετών, με θέμα «Θησαυροί της Ελληνικής γης». 500 Ευρώ
β) Βραβείο θεατρικού έργου, 500 Ευρώ.
Θεατρικό έργο για εφήβους με θέμα προβλήματα που απασχολούν την ηλικία αυτή.
ΣΗΜ.:Τα θεατρικά έργα πρέπει να ανταποκρίνονται σε μια θεατρική παράσταση. Να είναι χωρισμένα σε πράξεις, σκηνές να υπάρχουν σκηνικές οδηγίες, διάλογοι, δράση, εντάσεις, συγκρούσεις και θεατρικά αποδεκτή ολοκλήρωση του έργου.. Τα σχολικά σκετς αποκλείονται.
5. Βραβεία Λούλας Παπιδάκη-Πιπίνη εις μνήμην Δημητρίου και Αθανασίας Παπιδάκη και Αντωνίου Πιπίνη.
α) Ποίηση, 500 Ευρώ.
Συλλογή 25 ποιημάτων για παιδιά του δημοτικού σχολείου.
β) Μονογραφία για το έργο Έλληνα συγγραφέα ή ποιητή της παιδικής λογοτεχνίας, πλήρως τεκμηριωμένη με στοιχεία, βιογραφικά, θεματικής, ύφους, τεχνοτροπίας κ.λ.π.) 500 Ευρώ.
6. Βραβείο εκδ. οίκου Πατάκη, 500 Ευρώ.
Μία Ιστορία βραχείας φόρμας, όχι παραμύθι, έκτασης 300-900 λέξεων, που να απευθύνεται σε παιδιά 1ης σχολικής ηλικίας (6-8 ετών). Οι πρωταγωνιστές να είναι συνομήλικοι των παιδιών-αναγνωστών. Τα θέματα να είναι σύγχρονα, μέσα από την καθημερινότητά τους και να καθρεφτίζουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των παιδιών αυτής της ηλικίας.
7. Βραβείο Εκδ. Οίκου ΠΑΤΑΚΗ, 300 Ευρώ σε βιβλία.
Απονέμεται σε σχολικό. Έντυπο, περιοδικό ή εφημερίδα το οποίο εμφανίζει περιοδικότητα στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να αποστείλουν από 5 αντίτυπα όλων των τευχών της σχολικής περιόδου 2010-11. Επιπλέον, στο διευρυμένο πλαίσιο των σχολικών εντύπων, γίνονται δεκτά ημερολόγια και έντυπα που αποτυπώνουν σχολικές δραστηριότητες (περιβαλλοντικά προγράμματα, αγωγή υγείας, ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.)
8. Βραβείο ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, τιμητικό και όχι χρηματικό.
Απονέμεται σε συγγραφείς για το σύνολο του έργου τους ή για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και προώθηση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.
Αθλοθέτες Νίκος Αδαμαντιάδης και Σμαράγδα Αδαμαντιάδη.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Όλα τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο και σε πέντε αντίτυπα.
Επίσης πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα με μέγεθος γραμμάτων 12. Σε μικρότερο σφραγισμένο φάκελο αναγράφεται το πραγματικό όνομα, το τηλέφωνο το mail και η ταχυδρομική διεύθυνση του συγγραφέα. Οι φάκελοι δεν ανοίγονται παρά μόνο σε περίπτωση διάκρισης του διαγωνιζομένου. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες παραμένουν άγνωστοι. Τα έργα που θα σταλούν χωρίς να τηρούν τους παραπάνω όρους της προκήρυξης δεν θα κριθούν.
Κάθε διαγωνιζόμενος έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, μόνο.
2. Στο φάκελο να αναγράφεται οπωσδήποτε σε ποιον διαγωνισμό και κατηγορία συμμετέχει ο/η υποψήφιος/α.
3. Οι βραβευμένοι υποχρεούνται να δώσουν για έκδοση το έργο τους στον εκδοτικό οίκο που αθλοθέτησε το βραβείο.
4. Αποκλείονται από το διαγωνισμό όσοι έχουν ήδη βραβευτεί ή επαινεθεί τρεις φορές από την Γ.Λ.Σ. καθώς και εκείνοι που διακρίθηκαν για το ίδιο κείμενο σε άλλο διαγωνισμό στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.
5. Τρία αντίτυπα των βραβευμένων βιβλίων, όταν εκδοθούν, πρέπει να στέλνονται στη Γ.Λ.Σ. για το αρχείο της.
6. Σε όλες τις κατηγορίες μυθιστορήματος, η έκταση δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από 75-80 σελίδες.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ
1η Οκτωβρίου 2011 .
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τις κυρίες:
Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου 210 6917708, 22940 75455
Ελένη Τσιάλτα 210 7757233 E-mail: [email protected]
Ίλια Λιόκη 210 6011822 E-mail: [email protected]
Σούλα Ροδοπούλου 210 6434838
Απαραίτητος όρος, τα κείμενα να σταλούν με απλό ταχυδρομείο. Να μην σταλούν με ταχυμεταφορές ή συστημένα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
Μπουμπουλίνας 28, Τ.Κ. 10682 ΑΘΗΝΑ

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2011 στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 1η Οκτωβρίου 2011

Προκήρυξη 30ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (ΠΕΛ)
Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον τριακοσιοστό Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2011. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα κάτωθι είδη του λόγου : Ποίηση, Διήγημα, Νουβέλα, Μυθιστόρημα, Θεατρικό Έργο, Δοκίμιο, Παραμύθι. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ελληνόφωνοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, εξαιρουμένων των βραβευθέντων στον εν λόγω διαγωνισμό τα τελευταία πέντε χρόνια με Α΄ βραβείο για την κατηγορία που βραβεύτηκαν. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ή και περισσότερα είδη, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος και οπωσδήποτε αδημοσίευτο. Το ποίημα να μην υπερβαίνει τους 30 στίχους, το διήγημα τις 6 σελίδες (με μέγεθος χαρακτήρων 14), η νουβέλα τις 80 σελίδες, το μυθιστόρημα δεν έχει περιορισμό σελίδων, το θεατρικό τις 100 σελίδες, το δοκίμιο τις 30 σελίδες και το
παραμύθι τις 10 σελίδες. Κάθε έργο να σταλεί σε τρία δακτυλογραφημένα αντίτυπα με ψευδώνυμο επάνω δεξιά. Οι διαγωνιζόμενοι να εσωκλείσουν στο μεγάλο φάκελο, ένα μικρότερο κλειστό φάκελο με γραμμένο απ’ έξω το ψευδώνυμό τους και μέσα να υπάρχουν τα εξής προσωπικά τους στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο (σταθερό και κινητό), e-mail (προαιρετικά), τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, Γερανίου 41, 2ος όροφος, Τ.Κ. 10431 – Αθήνα, με την ένδειξη «για το Διαγωνισμό Ποίησης» ή «για το Διαγωνισμό Διηγήματος» κ.τ.λ. Στη θέση του αποστολέα να σημειωθεί μόνο το ψευδώνυμο. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2011.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, που θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2011. Τα αποσταλμένα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων. Επειδή στα μη βραβευθέντα έργα δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία των διαγωνιζομένων, δεν υπάρχει η δυνατότητα πληροφοριών για την επίδοσή τους. Πληροφορίες για το διαγωνισμό στα τηλέφωνα : 210-6040097 και 210-2796620 , 694 6060813.


Πρόεδρος Η Ειδική Γραμματέας
Νίκος Ταβουλάρης Εύα Χαλκιαδάκη
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 30 Σεπτεμβρίου 2011

 Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Παραμυθιού με θέμα «Παραμύθια από το Βυζάντιο»
Α.
Τα έργα που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι αυθεντικά και ανέκδοτα και να μην έχουν δοθεί σε έντυπα για δημοσίευση. Επιπλέον να μην βρίσκονται σε εν εξελίξει διαγωνισμό.
Τα έργα θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα και να μην υπερβαίνουν τις 15 σελίδες.
Ημερομηνίες υποβολής των έργων: 29 Μαΐου 2011 έως 31 Οκτωβρίου 2011 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Το κάθε έργο θα σταλεί σε τρία αντίτυπα, με ψευδώνυμο γραμμένο πάνω δεξιά, το οποίο θα αναγράφεται και ως αποστολέας έξω από το φάκελο αποστολής.
Μέσα σ’ αυτό το φάκελο (αποστολής) οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν έναν μικρότερο, που απ’ έξω θα έχει γραμμένο το ψευδώνυμό τους και μέσα τα εξής προσωπικά τους στοιχεία:
ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail (προαιρετικά), τίτλο του έργου και το ψευδώνυμο.
Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στη διεύθυνση: «Βυζαντινά Χρονικά» Τ.Θ. 1072, Τ.Κ. 73101, Χανιά Κρήτης (για το λογοτεχνικό διαγωνισμό).
Τα αποσταλέντα έργα δεν θα επιστραφούν, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων.
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από 5μελή κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη του χρόνου υποβολής των έργων.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες Έλληνες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
Συμμετοχές που είναι εκτός θέματος θα αποκλείονται από το διαγωνισμό.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων των όρων και του αποτελέσματος.
Β.
Το κάθε έργο θα σταλεί σε τρία αντίτυπα, με ψευδώνυμο γραμμένο πάνω δεξιά, το οποίο θα αναγράφεται και ως αποστολέας έξω από το φάκελο αποστολής.
Μέσα σ’ αυτό το φάκελο (αποστολής) οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν έναν μικρότερο, που απ’ έξω θα έχει γραμμένο το ψευδώνυμό τους και μέσα τα εξής προσωπικά τους στοιχεία:
ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail (προαιρετικά), τίτλο του έργου και το ψευδώνυμο.
Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στη διεύθυνση: «Βυζαντινά Χρονικά» Τ.Θ. 1072, Τ.Κ. 73101, Χανιά Κρήτης (για το λογοτεχνικό διαγωνισμό).
Γ.
Η συμμετοχή σε ένα λογοτεχνικό διαγωνισμό είναι μια ευκαιρία για δημιουργία και για ανάδειξη της καλλιτεχνικής φύσης, που μπορεί να κρύβει ο κάθε άνθρωπος.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η προβολή νέων συγγραφέων (και όχι μόνο), που μέχρι τώρα δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να δημοσιοποιήσουν τα έργα τους και να έρθουν έτσι σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό.
Στον παρόντα διαγωνισμό δεν κρίνεται ο συγγραφέας, ούτε το συνολικό του έργο, αλλά το συγκεκριμένο πόνημα που επέλεξε ως συμμ
Όσοι δεν διακριθούν και δεν δουν τα ονόματά τους στα αποτελέσματα των νικητών, ας μην απογοητευτούν και ας θυμηθούν ότι τα κριτήρια στην τέχνη είναι υποκειμενικά.
Σχετικά με τα βραβεία, στον πρώτο νικητή θα απονεμηθεί βραβείο κυπέλου και στον δεύτερο και τρίτο τιμητικές πλακέτες.
Τα έργα και των τριών νικητών θα διαφημιστούν μέσα από την ιστοσελίδα και θα συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν, σε μελλοντική έντυπη έκδοση. www.vizantinaxronika.com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 31 Οκτωβρίου 2011

 

1ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ
1ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ

Το περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ και το βιβλιοπωλείο/εκδόσεις Σύγχρονη Εκφραση προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ με τους ακόλουθους όρους:

1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ. είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική μας γλώσσα.
2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν ένα (1) αδημοσίευτο ποίημά τους (κι όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα), θέματος της επιλογής τους. Διευκρινίζεται ότι το ποίημα που θα σταλεί ΔΕΝ πρέπει να έχει λάβει μέρος σ´ άλλο Διαγωνισμό.
3. Ο αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος. Στο φάκελο που θα εμπεριέχει το ποίημα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του αποστολέα. Στον ίδιο όμως φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο εσωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του ποιητή (ονοματεπώνυμο, γραμματικές γνώσεις, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου: σταθερό και κινητό). Οι μικροί φάκελοι εκείνων που ΔΕΝ θα διακριθούν ΔΕΝ θ´ ανοιχτούν. Έτσι, θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους. Χρησιμοποιώντας όμως, οι ενδιαφερόμενοι τα ψευδώνυμά τους, θα τους ανακοινώνεται ο συνολικός αριθμός των μορίων, που έλαβε το ποίημά τους και από τους 4 κριτές.
4. Το ποίημα, που θα σταλεί, για συμμετοχή στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Com/ter ή δακτυλογραφημένο κι απαραιτήτως σε έξι (6) πανομοιότυπα αντίτυπα (καλής ευανάγνωστης εκτύπωσης) και υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο. Ο φάκελος θα σταλεί με συστημένη επιστολή στη Διεύθυνση: Βύρωνος 19 Λιβαδειά 32100, με την ένδειξη: Περιοδικό ΒΟΙΩΤΙΑ Συμμετοχή στον 1ο Ποιητικό Διαγωνισμό ΕΛΙΚΩΝ.
5. Η Επιτροπή κρίσης του Διαγωνισμού θα περιλαμβάνει 4 ανθρώπους των γραμμάτων. Η βαθμολόγηση θα γίνει από το 1 έως το 20. Τα ονόματα των κριτών θα δημοσιοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
6. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και τρεις (3) έπαινοι (Α, Β και Γ). Τα βραβεία θα συνοδεύονται από έπαθλα που θα ανακοινωθούν αργότερα. Οι έπαινοι θα συνοδεύονται από δώρα και βιβλία. Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις ισοψηφιών τα βραβεία, χρηματικά έπαθλα και έπαινοι θα μοιράζονται ισομερώς. Στον καθένα που θα διακριθεί είτε με βραβείο είτε με έπαινο θα του απονεμηθεί τιμητικό – ονομαστικό δίπλωμα καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.
7. Θεσπίζεται και τέταρτο βραβείο (με χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ) για ένα ποίημα με θέμα: Η Λιβαδειά. Το βραβείο αθλοθετεί ο Σύλλογος Οι Φίλοι Του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς. Και για το βραβείο τούτο θα ακολουθηθεί η ως άνω διαδικασία και θα κριθεί από τους 4 κριτές.
8. Ως τελευταία προθεσμία αποστολής, από τους ενδιαφερομένους, των συμμετοχών τους ορίζεται η 30 Νοεμβρίου 2011. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛ.ΤΑ.
9. Τα βραβεία, οι έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή η οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί εγκαίρως.
Περισσότερες πληροφορίες, δίνονται στους ενδιαφερομένους, στο τηλέφωνο: 69 44 73 44 90.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 30 Νοεμβρίου 2011

 Διαγωνισμός Πεζογραφήματος “Νίκος Κάσδαγλης” για νέους συγγραφείς στα Δωδεκάνησα 2011
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Συγγραφέων και Μεταφραστών των Τριών Θαλασσών, προκειμένου να τιμήσει τον μεγάλο Δωδεκανήσιο συγγραφέα Νίκο Κάσδαγλη (1928-2009), αλλά και να ενθαρρύνει τη λογοτεχνική δημιουργία από νέους συγγραφείς σε τοπικό επίπεδο, προκηρύσσει το Διαγωνισμό πεζογραφήματος ‘Νίκος Κάσδαγλης’ για νέους συγγραφείς στα Δωδεκάνησα 2011.
Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, ο πρώτος νικητής του διαγωνισμού θα λάβει το βραβείο των 3.000 ευρώ, ενώ οι τυχόν διακριθέντες θα παραλάβουν τιμητικά διπλώματα. Ως τελική ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχών έχει οριστεί η 7η Οκτωβρίου 2011.
Όροι συμμετοχής:
Στο διαγωνισμό θα γίνουν δεκτά πρωτότυπα, αδημοσίευτα έργα στα ελληνικά, διηγήματα, νουβέλες και μυθιστορήματα. Δεν θα είναι αποδεκτά έργα που έχουν δημοσιευθεί ή είναι υπό δημοσίευση.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, αλλά να μην έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους την 7η Οκτωβρίου 2011 και να είναι νέοι συγγραφείς, δηλαδή να μην έχουν δημοσιεύσει λογοτεχνικό έργο σε εκδοτικό οίκο. Θα πρέπει επίσης να είναι κάτοχοι ταυτότητας που έχει εκδοθεί στη Δωδεκάνησο ή άλλου εγγράφου που να πιστοποιεί ότι είναι δημότες σε περιοχή της Δωδεκανήσου.
Οι συμμετοχές θα κατατεθούν με συστημένη αποστολή. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή που θα συνοδεύεται από εκτυπωμένο αντίγραφο. Στην αποστολή θα επισυνάπτονται το πλήρες όνομα και η ταχυδρομική διεύθυνση του αποστολέα, βιογραφικό του συγγραφέα (ως 500 λέξεις) και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (ή άλλου πιστοποιητικού που να αποδεικνύει την εντοπιότητα).
Τα συγγραφικά δικαιώματα των συμμετεχόντων θα είναι σεβαστά, αλλά η επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να προωθήσει για δημοσίευση τα διακριθέντα κείμενα, ολόκληρα ή αποσπάσματά τους, σε φιλολογικό έντυπο της επιλογής της για 3 χρόνια από την απονομή του βραβείου. Η κατάθεση συμμετοχής αποτελεί δήλωση ότι ο συμμετέχων αποδέχεται τους όρους συμμετοχής και την κρίση της επιτροπής.
Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής έχει οριστεί η Άννα-Μαρία Κάσδαγλη και την απαρτίζουν επίσης η Ελένη Γκίκα (συγγραφέας, δημοσιογράφος), ο Μανόλης Μαυρολέων (συγγραφέας), ο Γιώργος Παγανός (φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας) και η Τίτσα Πιπίνου (συγγραφέας).
Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής έχει οριστεί ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Σπύρος Συρόπουλος και την απαρτίζουν επίσης η Manana Dumbadze (Γεωργιανή συγγραφέας), ο Ντόρος Ζησιμάτος (έμπορος), η Λη Μηναΐδη, (υπεύθυνη του τμήματος δημοσίων σχέσεων του δήμου Ρόδου) και ο Peter Curman (Σουηδός ποιητής).
Διεύθυνση αποστολής συμμετοχών:
Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου
Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α , 851 00, ΡΟΔΟΣ
E-mail: [email protected] (Βιβλιοθήκη ΔΚΣΜΡ),
[email protected] (ΔΚΣΜΡ)
Υπόψη κ. Αργύρη Κόσκορου
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 7 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός Ποίησης στη Μνήμη Ευγενίας Παλαιολόγου-Πετρώνδα
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου προκηρύσσει και φέτος λογοτεχνικό διαγωνισμό για ανέκδοτο έργο ποίησης για παιδιά, στη μνήμη της λογοτέχνιδας Ευγενίας Παλαιολόγου-Πετρώνδα.
Βραβείο : 400 ευρώ (από κληροδότημα του αείμνηστου Χρήστου Πετρώνδα)

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και το περιεχόμενο των έργων μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ή σχολικής ηλικίας.
2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι λογοτέχνες που διαμένουν στην Κύπρο ή το εξωτερικό
3. Έκταση των έργων : Συλλογή με τριάντα τουλάχιστον ποιήματα ή ποιητική σύνθεση όχι μικρότερη από 300 στίχους.
4. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό ένα έργο.
6. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, κτυπημένα με διάστημα 1.5 εκ., με ψευδώνυμο και διακριτικό αριθμό. Στο εξώφυλλο αναγράφεται το είδος του έργου και η ηλικία στην οποία απευθύνεται. Το ονοματεπώνυμο και η διεύθυνση του συγγραφέα δίνονται ξεχωριστά σε κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου αναγράφονται με κεφαλαία γράμματα το ψευδώνυμο, ο διακριτικός αριθμός, ο τίτλος, το είδος του έργου και ο διαγωνισμός στον οποίο απευθύνεται.
7. Η κρίση των έργων γίνεται από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, την οποία ορίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου. Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται: α) να απονείμει το βραβείο σε ένα ή δύο έργα, όχι όμως σε περισσότερα, β) να απονείμει επαίνους και γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο.
8. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς, σε κλειστό φάκελο (στον οποίο θα πρέπει, απαραίτητα, να αναγράφεται το είδος του διαγωνισμού: ποίηση στη μνήμη Ευγενίας Π. Πετρώνδα), στη διεύθυνση : Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ξάνθης Ξενιέρου 53, 1015 Λευκωσία.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 31 Δεκεμβρίου 2011

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ (2011)
Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) προκηρύσσει διαγωνισμό για ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο παιδικής/νεανικής λογοτεχνίας, για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο (ποιητική συλλογή, μυθιστόρημα, μικρές ιστορίες, διηγήματα, παραμύθι ή συλλογή παραμυθιών). Θα δοθεί βραβείο 1000 ευρώ.
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν πρωτοεμφανιζόμενοι Κύπριοι συγγραφείς, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και δεν έχουν εκδομένο έργο.
2. Το περιεχόμενο των έργων μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας (παιδικής ή εφηβικής), να διακρίνεται για τη λογοτεχνική του ποιότητα και να συμβάλλει στην αγωγή της αντίστοιχης ηλικίας.
3. Η έκταση των πεζών έργων θα πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 80 δακτυλογραφημένων σελίδων (με διάστημα 1,5 εκ.). Η έκταση των ποιητικών έργων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 στίχοι. Η γραμματοσειρά θα πρέπει να έχει μέγεθος 12 και να είναι κατά προτίμηση Times New Roman.
4. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στο διαγωνισμό ένα μόνο έργο.
5. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σελιδωμένα και δεμένα, με ψευδώνυμο και διακριτικό πολυψήφιο αριθμό, που αναγράφονται στο εξώφυλλο του έργου, όπου επίσης σημειώνονται το λογοτεχνικό είδος και η ηλικία στην οποία απευθύνεται. Το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, το τηλέφωνο του συγγραφέα, ο τίτλος του έργου και ο διαγωνισμός στον οποίο απευθύνεται, δίνονται επίσης δακτυλογραφημένα, ξεχωριστά σε κλειστό φάκελο, πάνω στον οποίο (εξωτερικά) είναι απαραίτητο να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, το ψευδώνυμο του συγγραφέα, ο διακριτικός αριθμός. και ο διαγωνισμός για τον οποίο προορίζεται το έργο. Στο εξώφυλλο του μεγάλου φακέλου να αναγράφεται : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στο φάκελο κτλ.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από το διαγωνισμό.
6. Τα έργα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται ταχυδρομικώς, σε συστημένο φάκελο, στη διεύθυνση : Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία.
7. Η κρίση των έργων γίνεται από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ, σε συνεννόηση με το ΠΙΤΚ.
8. Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται : α) Να απονείμει βραβείο β) να απονείμει επαίνους, γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο.
9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2011.
10. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.
11. Αντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από τον ΚΣΠΝΒ (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τηλ. 22-375919) ή το ΠΙΤΚ (Φανερωμένης 86-90,τηλ. 22-128157), όπως επίσης και στα «Γεγονότα», από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου www.boccf.org και στην ιστοσελίδα του ΚΣΠΝΒ www.cybby.org.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ : Η κρίση της Επιτροπής, με το σχετικό σκεπτικό για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, γνωστοποιείται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την τελετή της απονομής των βραβείων. Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρίσκονται τρία τουλάχιστον από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, γίνεται η αποκάλυψη των ονομάτων των συγγραφέων στα έργα των οποίων δίνονται τα βραβεία. Οι υπόλοιποι φάκελοι καταστρέφονται. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται.
πηγή: http://www.cybby.org
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 31 Δεκεμβρίου 2011

7ος Ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης Εφήβων και Ενηλίκων με ελεύθερο θέμα
Όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού
…• Αποστολή κειμένων για το μεν διήγημα δε θα υπερβαίνουν τις τρεις σελίδες, για τη δε ποίηση, τους τριάντα στίχους, με ψευδώνυμο, σε πέντε αντίτυπα με απλή ταχυδρομική επιστολή (συστημένα θα αποκλείονται).
• Τα αντίτυπα δεν επιστρέφονται.
• Έξω από το φάκελο να ορίζεται η κατηγορία (πεζό ή ποίηση).
• Τα πλήρη στοιχεία των ενδιαφερομένων να εσωκλείονται απαραίτητα σε δεύτερο φάκελο (κλειστό) έξω από τον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο.
• Τα κείμενα πρέπει να είναι ανέκδοτα, να μην έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν με οποιονδήποτε τρόπο και να είναι γραμμένα αποκλειστικά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
• Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες.
• Κάθε αποστελλόμενο έργο να είναι τυπωμένο στη μία πλευρά της σελίδας, με μέγεθος γραμματοσειράς 12.
• Ημερομηνία έναρξης συμμετοχής του διαγωνισμού, ορίζεται η 15η Αυγούστου 2011 και ως καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται η 15η Νοεμβρίου 2011. Δε θα δοθεί παράταση πέραν αυτής της ημερομηνίας.
• Ημερομηνία αποστολής θα θεωρείται αυτή που αναγράφεται στην ταχυδρομική σφραγίδα του φακέλου.
• Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν αποκλειστικά και μόνο σε ειδική εκδήλωση τον Ιανουάριο του 2012.
• Όσοι εκ των νικητών (αφορά τους διαμένοντες στην Αθήνα) δεν παρευρεθούν οι ίδιοι ή αντιπρόσωποι αυτών κατά την απονομή, ακυρώνεται η βράβευσή τους.
• Τα έργα των διαγωνιζομένων δεν επιστρέφονται.
• Οι όροι του διαγωνισμού είναι σαφείς και θα τηρηθούν από την κριτική επιτροπή με απόλυτη αυστηρότητα.
• Σε μια προσπάθεια προώθησης του ποιητικού λόγου, ανακοινώνουμε ότι, στην κατηγορία της ποίησης του 7ου Πανελληνίου διαγωνισμού διηγήματος και ποίησης, εφήβων και ενηλίκων, θα εκδοθεί ανθολογία, διαγωνιζομένων ποιημάτων, ανεξαρτήτως διάκρισης. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην ανθολογία, ας αποστείλουν παράλληλα με το ποίημά τους ταχυδρομική επιταγή με το ποσό των 20€, για κάλυψη έκδοσης, προώθησης και διοργάνωσης.
Επίσης, είναι απαραίτητο να στείλουν υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.
Όταν τυπωθεί η ανθολογία θα πάρουν όσοι συμμετέχουν σ’ αυτήν ένα (1) αντίτυπο δωρεάν.
• Κατά την εκτύπωση θα τηρηθεί η ονομαστική αλφαβητική σειρά.
• Για την περίπτωση κατά την οποία δεν συγκεντρωθεί εύλογος αριθμός συμμετοχών θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους.
• Αποστολή κειμένων: Προς κ. Αρετή Γκιωνάκη
ή κ. Νίκο Δεληγιάννη
για τον “7ον Ετήσιο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος και Ποίησης εφήβων και ενηλίκων” Ταχυδρομική θυρίδα: 48050,
Πετρούπολη Τ.Κ 132 31
Email:
[email protected], [email protected], http://ideopnoon.blogspot.com
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ: 15 Νοεμβρίου 2011

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Λεμεσού, Κύπρου 2011

Η Πνευματική Συντροφιά Λεμεσού, Κύπρου προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με τους ακόλουθους όρους:1. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών κ.λπ. είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στη νεοελληνική μας γλώσσα.2. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να στείλουν:
Α) Ένα (1) αδημοσίευτο ποίημά τους μέχρι 40 στίχους, με ψευδώνυμο (κι όχι περισσότερα του ενός ποιήματα με διαφορετικά ψευδώνυμα), θέματος της επιλογής τους.

Β) Μία (1) αδημοσίευτη ποιητική συλλογή μέχρι 35 ποιήματα, με ψευδώνυμο (κι όχι περισσότερες από μια με διαφορετικά ψευδώνυμα)
Διευκρινίζεται οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μία εκ των δυο κατηγοριών και δεν μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο.
3. Ο αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος η της ποιητικής συλλογής. Στο εξωτερικό του φακέλου που θα εμπεριέχει το ποίημα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος στην θέση του αποστολέα. Στον ίδιο όμως φάκελο θα τοποθετηθεί ένας μικρότερος, στο εσωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του ποιητή (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου: σταθερό και κινητό μαζί με τον ψευδώνυμο και τον τίτλο του έργου ) και απέξω επίσης το ψευδώνυμο και ο τίτλος του έργου. Οι μικροί φάκελοι εκείνων που ΔΕΝ θα διακριθούν ΔΕΝ θ´ ανοιχτούν. Έτσι, θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους.
4. Τα έργα , που θα σταλούν, για συμμετοχή στο Διαγωνισμό, θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο με Com/ter ή δακτυλογραφημένο κι απαραιτήτως σε τρία (3) πανομοιότυπα αντίτυπα (καλής ευανάγνωστης εκτύπωσης) και υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο.
Ο φάκελος θα σταλεί με απλή και όχι συστημένη επιστολή στη Διεύθυνση:
Λογοτεχνική Συντροφιά Λεμεσού
Τ.Θ. 50807
3610-Λεμεσός
ΚΥΠΡΟΣ
5. Η Επιτροπή κρίσης του Διαγωνισμού θα αποτελείτε από ανθρώπους των γραμμάτων. Τα ονόματα των κριτών θα δημοσιοποιηθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
6. Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία και τρεις (3) έπαινοι (Α, Β και Γ). Για την κάθε κατηγορία Τα βραβεία θα είναι χρηματικά τα ποσά εκάστου βραβείου θα ανακοινωθούν αργότερα.. Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις ισοψηφιών τα βραβεία, χρηματικά έπαθλα και έπαινοι θα μοιράζονται ισομερώς. Στον καθένα που θα διακριθεί είτε με βραβείο είτε με έπαινο θα του απονεμηθεί επίσης τιμητικό – ονομαστικό δίπλωμα καλλιτεχνικά εκτυπωμένο.
7. Ως τελευταία προθεσμία αποστολής, από τους ενδιαφερομένους, των συμμετοχών τους ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2011. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδα του ταχυδρομείου .

8. Τα βραβεία, οι έπαινοι και τα τιμητικά διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή η οποία θα οργανωθεί και θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2012. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί εγκαίρως.
Περισσότερες πληροφορίες, δίνονται στους ενδιαφερομένους, στο τηλέφωνο: 99633227
E-mail h_athos@hotmail .com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΑΤΙΡΑΣ «Παύλου Πολυχρονάκη», ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ – «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ»

Τον δεύτερο διαγωνισμό έμμετρης σατιρικής ποίησης προκήρυξε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων. Εμπνευστής του διαγωνισμού και χορηγός του πρώτου βραβείου (ύψους 3000€) είναι ο Χανιώτης σατιρικός ποιητής και συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, κος Παύλος Πολυχρονάκης. Το δεύτερο βραβείο (ύψους 2000€) είναι χορηγία του Δήμου Χανίων, ενώ το τρίτο (ύψους 1000€) είναι χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός αυτός, ένα μήνα μετά την περσινή προκήρυξή του, μετατράπηκε από πανελλήνιο σε παγκόσμιο, αγκαλιάζοντας τους όπου γης Έλληνες και ελληνομαθείς, οι οποίοι και συμμετείχαν αθρόα με ποιήματά τους.

Σκοπός της πρωτοβουλίας  της Ε.Π.Δ. είναι να δοθεί η δυνατότητα ν’ αναδειχθούν και να προβληθούν νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με το λογοτεχνικό αυτό είδος, το οποίο στις μέρες μας τείνει να συρρικνωθεί.
Ο φετινός διαγωνισμός χαρακτηρίζεται από δύο σπουδαίες καινοτομίες:
Η πρώτη έχει σχέση με το θέμα του, που δεν είναι όπως πέρυσι ελεύθερο, αφού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναφέρονται αποκλειστικά στη «Διονυσιακή Σάτιρα».
Η δεύτερη καινοτομία έχει σχέση με τα βραβεία. Φέτος υπάρχουν χρηματικά βραβεία και για τους 3 πρώτους νικητές (Α.3000€, Β.2000€, Γ.1000€). Λόγω της βαθμολογικής ρήτρας που υπάρχει για το Α. βραβείο (βαθμός άνω του 18.5) σε περίπτωση δεν υπάρξει πρώτος νικητής –εκτός από τα βραβεία των 2000 και 1000 €- θα απονεμηθεί στον αμέσως επόμενο επιτυχόντα ιδιαίτερο βραβείο συνοδευμένο με το ποσό των 500€, χορηγία του κου Παύλου Πολυχρονάκη. Θα δοθούν επίσης και τρεις έπαινοι (Α, Β και Γ) σε ισάριθμους διαγωνισθέντες.
Από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων ανακοινώθηκε ότι από φέτος ο διαγωνισμός θα προκηρύσσεται ανά 2 έτη.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΤΟΥ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ
ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
(διευκρινιστική)
Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων προκηρύσσει τον δεύτερο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης σάτιρας «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ», με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 6.000,00€.
Εμπνευστής του διαγωνισμού αλλά και μόνιμος χορηγός του χρηματικού ποσού του πρώτου βραβείου , είναι ο συγγραφέας και σατιρικός ποιητής κ. Παύλος Πολυχρονάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών.
ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
-Θέμα του διαγωνισμού είναι η «Διονυσιακή σάτιρα». Δηλαδή η σάτιρα που ασχολείται μόνο με την εύθυμη – αισιόδοξη πλευρά της ζωής και βγάζει γέλιο και γενικά: κάθε σάτιρα που δεν καταπιάνεται με λυπηρές καταστάσεις. Η σάτιρα μπορεί να είναι πολιτική ή κοινωνική και ν’ αναφέρεται σε πρόσωπα, πράγματα ή καταστάσεις. Mπορεί ακόμα να είναι και ενότητα Σατιρικών μαντινάδων.
– Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού της Γης Έλληνες και ελληνομαθείς, αρκεί τα κείμενα να είναι στην ελληνική γλώσσα.
– Δεν μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Δ. και οι κριτές.
-Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι, (με οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας).Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 40, αν έχουν μέχρι 12 συλλαβές και τους 32, αν έχουν πάνω από 12 συλλαβές.
– Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.
-Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα , τυπωμένα σε μία όψη της σελίδας , και οπωσδήποτε υπογραμμένα με ψευδώνυμο.(Το ψευδώνυμο δεν πρέπει να έχει χρησιμοποιηθεί στον προηγούμενο διαγωνισμό μας)
– Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή, σε 5 αντίγραφα (όχι συστημένα ούτε με κούριερ), ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 στη διεύθυνση : «ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 44 – 73132 ΧΑΝΙΑ>>. Μέσα στον ίδιο φάκελο να υπάρχει ένας μικρός κλειστός φάκελος όπου εξωτερικά θα γραφεί το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου και εσωτερικά θα περιέχονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Ηλεκτρονική διεύθυνση είναι επιθυμητή
– Η βαθμολογία του κειμένου θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές , έναν από κάθε νομό της Κρήτης και έναν από την άλλη Ελλάδα. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές με βαθμολογική κλίμακα από το 5 έως και το 20 και με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας.
– Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 3.000,00€ , χορηγία του Παύλου Πολυχρονάκη. Απαραίτητη προϋπόθεση απονομής του βραβείου είναι ο νικητής να έχει λάβει μέσο όρο βαθμολογίας τουλάχιστον 18,5.
Το δεύτερο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 2.000,00€ , χορηγία του Δήμου Χανίων
Το τρίτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 1.000,00€, χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.
Σε περίπτωση που λόγω της βαθμολογικής ρήτρας δεν υπάρξει πρώτο βραβείο, εκτός από τα βραβεία των 2.000 και 1.000€, θα απονεμηθεί στον αμέσως επόμενο νικητή, ιδιαίτερο βραβείο που θα συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 500€ χορηγία και αυτά του Παύλου Πολυχρονάκη.
Θα απονεμηθούν επίσης 3 έπαινοι (Α,Β και Γ) και έξι (6) τιμητικά διπλώματα.
– Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο, οπότε θα γίνει και η απονομή των βραβείων σε ειδική επίσημη τελετή – γιορτή σάτιρας, συνδιοργάνωση της Ε.Π.Δ., της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Χανίων. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν και τα βραβευμένα ποιήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2821031984 και 6932286372 ή μπορούν να στέλνουν e-mail στο [email protected]

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 15 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς
Το Τμήμα Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων του ΡΙΚ προκηρύσσει Διαγωνισμό Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς και τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι γραμμένα στην κυπριακή διάλεκτο, χωρίς αλλοιώσεις και ξενόφερτα στοιχεία.
Τα θέματα των έργων πρέπει να είναι παρμένα από τη ζωή στην ύπαιθρο ( παλαιότερη και σύγχρονη), τις παραδόσεις της, τα ήθη και έθιμα της Κύπρου και την ιστορία της.
Θα δοθούν τα εξής βραβεία:
Πρώτο 1250 ευρώ
Δεύτερο 850 ευρώ
Τρίτο 500 ευρώ
Θα δοθεί επίσης βραβείο 400 ευρώ για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει ένα μόνο έργο. Τα έργα υποβάλλονται με ψευδώνυμο και αριθμό σε κλειστό φάκελο, έξω από τον οποίο είναι γραμμένο το ψευδώνυμο και ο αριθμός. Μέσα στο φάκελο αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) μαζί με το ψευδώνυμο και τον αριθμό.
Οι πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς οφείλουν να συμπληρώσουν την υπεύθυνη δήλωση και η οποία θα συνοδεύει το έργο τους σε κλειστό φάκελο.
΄Εξω στο φάκελο αναγράφεται η ένδειξη ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ καθώς το ψευδώνυμο και ο αριθμός. Μέσα στο φάκελο αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) μαζί με το ψευδώνυμο και τον αριθμό.
Ο φάκελος να σταλεί στη διεύθυνση:
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
Αναπλ. Διευθυντή Ραδιοφωνικών και Μουσικών Προγραμμάτων
«Διαγωνισμός Συγγραφής Κυπριώτικου Σκετς»
Τ.Θ. 24824
1397 ΛΕΥΚΩΣΙΑ
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 30 Σεπτεμβρίου 2011

Διαγωνισμός Λογοτεχνίας Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει προκηρύξει Διαγωνισμό Λογοτεχνικών Βραβείων Ποίησης και Διηγήματος.
Θα δοθούν χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους €1000.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την κα. Σκεύη Γεωργίου, στο 22411980 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] [email protected]

Οι όροι του Διαγωνισμού εδώ….
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 25 Οκτωβρίου 2011

Διαγωνισμός για μαθητές
Διαγωνισμός Μετάφρασης “Νέων Μεταφραστών 2011” με θέμα τον Εθελοντισμό

Στο πλαίσιο του συνεχώς αυξανόμενου ενδιαφέροντος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διοργανώσει για πέμπτη φορά τον διαγωνισμό μετάφρασης Juvenes Translatores το 2011. Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν δεκαεπτάχρονοι μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θα μεταφράσουν ένα κείμενο μίας σελίδας από μία από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία άλλη επίσημη γλώσσα της ΕΕ.
Το 2011, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, το θέμα των κειμένων θα είναι “ο εθελοντισμός”.
Οι μαθητές που θα έχουν γράψει την καλύτερη μετάφραση από κάθε χώρα της ΕΕ θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να παραλάβουν τα βραβεία τους, να συναντήσουν την Ευρωπαία Επίτροπο για την Πολυγλωσσία και να δουν από κοντά πώς εργάζονται οι επαγγελματίες μεταφραστές της ΕΕ.
Τούτο θα είναι επίσης μια ευκαιρία για να γνωρίσουν τους ταλαντούχους μαθητές που διακρίθηκαν από όλες τις άλλες χώρες.
Τα σχολεία μπορούν να εγγραφούν στον διαγωνισμό μόνο από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου – http://ec.europa.eu/translatores/
Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού – 24 Νοεμβρίου 2011
Ανακοίνωση των νικητών / τελετή απονομής των βραβείων – πρώτο εξάμηνο του 2012
Επικοινωνία – [email protected]
Βρείτε μας στο Facebook και στο Twitter:
ec.europa.eu/translatores/facebook
twitter.com/translatores
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 30 Οκτωβρίου 2011

 

Διαγωνισμός διηγήματος για μαθητές της Κύπρου στη μνήμη της εκπαιδευτικού Φωτεινής Ιωαννίδου-Πολυβίου (2011)

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου προκηρύσσει και φέτος τον καθιερωμένο διαγωνισμό διηγήματος ανάμεσα στους μαθητές των Γυμνασίων μας, στη μνήμη της εκπαιδευτικού Φωτεινής Ιωαννίδου-Πολυβίου, με αθλοθέτη την οικογένεια Παύλου Φ. Ιωαννίδη και έπαθλο 300 ευρώ.
Γενικοί όροι του Διαγωνισμού
1. Το θέμα του διηγήματος θα πρέπει να είναι εμπνευσμένο από τη σχολική ζωή και να αναδεικνύει τον δάσκαλο, τη σχέση του με τα παιδιά και γενικότερα τον ρόλο και την προσφορά του μέσα στον σύγχρονο κόσμο.
2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν σε Γυμνάσια της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης της Κύπρου.
3. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να υποβάλει ένα ή περισσότερα διηγήματα.
4. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε αντίτυπα, στην πρώτη σελίδα των οποίων αναγράφεται ο τίτλος του διηγήματος, το ψευδώνυμο του συγγραφέα και ο διακριτικός του αριθμός (οποιοσδήποτε πολυψήφιος αριθμός). Το ονοματεπώνυμο, η πλήρης διεύθυνση, το τηλέφωνο, η τάξη και το σχολείο του μαθητή/της μαθήτριας θα πρέπει να αναγράφονται σε ξεχωριστό φύλλο χαρτιού και να κλείνονται σε μικρό κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό μέρος του οποίου είναι αναγκαίο να σημειώνονται με κεφαλαία γράμματα το ψευδώνυμο, ο διακριτικός αριθμός και ο τίτλος του διηγήματος.
5. Τα διηγήματα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς, σε κλειστό φάκελο, στον οποίο θα πρέπει να απαραίτητα να αναγράφεται το είδος του διαγωνισμού (Διαγωνισμός Διηγήματος Φ.Ι.Πολυβίου), στη διεύθυνση :
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ,
Ξάνθης Ξενιέρου 53,
1015 Λευκωσία.
6. Η Κριτική Επιτροπή, την οποία θα ορίσει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, δικαιούται :
α) Να απονείμει βραβείο σε ένα ή δύο διηγήματα, όχι όμως σε περισσότερα.
β) Να απονείμει επαίνους.
γ) Να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο, αν τα έργα που θα υποβληθούν δεν πληρούν τους όρους του διαγωνισμού.
7. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η 15η Μαρτίου 2012.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΣΠΝΒ
πηγή: http://www.cybby.org

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 15η Μαρτίου 2012.

 

Δ΄  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ  ΓΙΑ  ΠΑΙΔΙΑ (ποίημα, παραμύθι  ή  διήγημα)
(στη μνήμη του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ)
Η  Εταιρία  Γραμμάτων  &  Τεχνών  Πειραιά  προκηρύσσει  για  το  2012,  τον  Δ΄  Πανελλήνιο  Διαγωνισμό  Λογοτεχνίας στη  μνήμη  του  μεγάλου  μας  ποιητή  και  ιδρυτικού  της  μέλους  Νικηφόρου  Βρεττάκου,  που  απευθύνεται  σε  μαθητές από  την Δ΄  Δημοτικού έως  και  την    Γ΄  Λυκείου με  τους  παρακάτω  όρους :

Το  θέμα  του  διαγωνισμού  είναι  ελεύθερο  και  οι   δημιουργοί  μπορούν  να  στείλουν, ένα  έργο  ο καθένας.  Το  παραμύθι  ή  το  διήγημα  πρέπει  να  είναι  το  ανώτερο  5  σελίδες, δακτυλογραφημένες,  και  αντίστοιχα  2  σελίδες το  ποίημα.  Τα  έργα  που  θα  ξεπερνούν  τα  όρια  θα  απορρίπτονται. Τέλος  δεν  πρέπει  να  είναι  ομαδικά.  Ακόμη  όποιο  παιδί  θέλει  μπορεί  να  εικονογραφήσει  το  έργο  του.

Θα  απονεμηθούν: α) από  ένα    Βραβείο  για  την  Δ΄,  Ε΄ και  ΣΤ΄ Δημοτικού  και  από  ένας  Έπαινος αντίστοιχα.  Τα  Βραβεία  και  οι  Έπαινοι  θα  λάβουν  ως   δώρα  βιβλία  λογοτεχνίας. β) δύο  Βραβεία  και  δύο  Έπαινοι  για  τους  νικητές  του  Γυμνασίου  και  του  Λυκείου  αντίστοιχα,  συνοδευόμενα  από  βιβλία  λογοτεχνίας.
Οι  διαγωνιζόμενοι  θα  πρέπει  να  στείλουν  το  έργο  τους,  σε τρία (3)  δακτυλογραφημένα  αντίγραφα, υπογεγραμμένο  με  ψευδώνυμο.
Τα  έργα  θα  πρέπει  να  είναι  ανέκδοτα  και  αδημοσίευτα.
Τα  αντίγραφα  θα  πρέπει  να  συνοδεύονται  από  σφραγισμένο φάκελο  που  θα  περιέχει  τα  πλήρη  στοιχεία  του  διαγωνιζομένου  (ψευδώνυμο,  ονοματεπώνυμο,  ηλικία,  διεύθυνση,  αριθμό  τηλεφώνου  και  σχολείο).  Όλα  μαζί  θα  πρέπει  να  ταχυδρομηθούν  μέσα  σε  φάκελο,  που  στην  θέση  του  ονόματος  του  αποστολέως  θα  φέρει  μόνο  το  ψευδώνυμο του  διαγωνιζομένου.
Τα  αντίγραφα  δεν  επιστρέφονται.
Η  κρίση  των  έργων  θα  γίνει  από  τριμελή  επιτροπή  διακεκριμένων  λογοτεχνών.  Τα  Βραβεία  και  οι  Έπαινοι  θα  απονεμηθούν  σε  ειδική  εκδήλωση  που  θα  διοργανωθεί  από  την  Εταιρία  Γραμμάτων &  Τεχνών  Πειραιά.  Τα  βραβευμένα  έργα  θα  δημοσιευθούν  στον  Τύπο.
Η  Εταιρία  διατηρεί  το  δικαίωμα  της  έκδοσης  βιβλίου  με  επιλεγέντα  έργα  των διαγωνιζομένων.
Η  προθεσμία  υποβολής  των  λογοτεχνικών  έργων  λήγει  στις  30  Μαϊου  2012.
Πληροφορίες  και  υποβολή  των  έργων  στην  Αντιπρόεδρο  της  Εταιρίας  Γραμμάτων  & Τεχνών  Πειραιά  κα  Ε. Αντωνάκου,  οδός  Πραξιτέλους  124-128,  Τ.Κ.. 18532,  Πειραιάς, τηλ.  επικοινωνίας  210-4129769.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΩΝ : 30  Μαϊου  2012..