24-11-2011. 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

24grammata.com/ Hμερολόγιο επιστημονικών συνεδρίων

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σας περιμένουμε όλους στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Athens Hilton, 24 – 27 Νοεμβρίου 2011.

Το συνέδριο αυτό συνεχίζει μια σειρά επιτυχημένων πανελλήνιων συνεδρίων της εταιρείας μας πέρυσι στη Ρόδο και φέτος στην Αθήνα όπου το συνέδριό μας θα έχει επετειακό, εορταστικό χαρακτήρα. Προγραμματίζεται έκθεση όλων των εκδόσεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συζητήσεις για την ιστορία αλλά και το μέλλον της ειδικότητάς μας και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια, διαλέξεις αλλά και ανακοινώσεις σχεδόν για όλα τα αντικείμενα της Πνευμονολογίας όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, το άσθμα, ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση, οι λοιμώξεις, το κάπνισμα, τα νοσήματα του υπεζωκότα, η πνευμονική εμβολή και άλλα. Θα υπάρχει ειδική συνεδρίαση σε συνεργασία με την Ένωση Πνευμονολόγων για τα ιδιαίτερα προβλήματα των συναδέλφων μας. Στον επιτυχημένο θεσμό των ερευνητικών υποτροφιών που θα συνεχισθεί, θα προστεθούν υποτροφίες για τη μετεκπαίδευση νέων συναδέλφων σε θέματα κυρίως αντιμετώπισης καρκίνου του πνεύμονα.

Ο πιο διάσημος ίσως γιατρός ο Γουίλιαμ Οσλερ εκατό περίπου χρόνια έλεγε ότι «Στην επιστήμη, η μεγάλη τιμή ανήκει σε αυτούς που συζητούν και λιγότερο σε εκείνους που έριξαν την ιδέα». Σας καλούμε λοιπόν όλους το Νοέμβριο στην Αθήνα για να συζητήσουμε για το παρόν και το μέλλον της Πνευμονολογίας.
Καθηγητής Κ.Ι. Γουργουλιάνης
Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

για περισσότερες πληροφορίες www.congress.goldair.gr/goldair/website/20o_panelinnio_sinedrio_nosimatwn/xairetismos