“Πιθέματα” . Eλένη Κοφτερού – Γιώργος Πρίμπας

pithemata-elkoft-yopr“Πιθέματα”

Συγγραφείς: Ελένη Κοφτερού – Γιώργος Πρίμπας

24grammata.com/ free ebook
[download]

 

Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο είναι της μαθήτριας Χαράς Μπαϊρακτάρη και σχεδιάστηκαν ειδικά για την έκδοση της παρούσας συλλογής.

Επίλεκτες Ψηφιακές Εκδόσεις: 24grammata.com

Σειρά: εν καινώ, Αριθμός σειράς: 157

Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Αθήνα / Καλαμάτα, 2016

Μέγεθος Αρχείου: 1,0 Mb

Σελίδες: 54

Μορφή αρχείου: pdf

Γραμματοσειρά: cambria

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση δίχως την έγγραφη άδεια των δημιουργών ή του εκδότη

24grammata.com/ free ebook
[download]

Μετέχοντας ως αναγνώστης στον ποιητικό διάλογο της Ελένης Κοφτερού και του Γιώργου Πρίμπα.

Μια από τις πλέον δύσκολες στιγμές της ποιητικής δημιουργίας είναι η πρόκληση των αισθήσεων που ενεργοποιεί την προσωπική ματιά και ακολούθως τη μαγική πυρά της έμπνευσης για να ολοκληρωθεί το ποίημα. Στον ποιητικό διάλογο εν προκειμένω, με μορφή χάι-κού, της Ελένης Κοφτερού και του Γιώργου Πρίμπα οι αισθήσεις πρωταγωνιστούν. Η οξυδερκής ποιητική ματιά τους, προ-σφέρει το σώμα και την ψυχή της καθημερινότητας που δε βλέπουμε, δεν ακούμε, δεν αγγίζουμε ή δεν κατανοούμε με τέτοιο ποιητικό τρόπο ώστε δεν γίνεται να την προσπε-ράσουμε. Και είναι αυτή η διαλεκτική των δεκαεφτά συλλαβών – με ποιητική μαστοριά δοσμένη – καθώς ενορ-χηστρώνει ιδανικά την καλλιγραφία της φύσης με την πραγματικότητα που τυχαίως ή αδιάφορα αγνοούμε.

Ο ουρανός, το κοτσύφι, η χρυσαλίδα, η νύχτα, ο άνεργος, το φως, η μνήμη, ό,τι μας διψά στο “είναι” ή μας ορίζει στο” γίγνεσθαι”, ενσαρκώνονται σε μια συνομιλία που κάθε λέξη και κομμάτι του σύμπαντος είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αν τελικά αγαπάμε την ποίηση, είναι γιατί μέσα από τέτοιους διαλόγους μας ταχυδρομεί στο φως δίχως να ζητά ανταλλάγματα.

 

Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος

24grammata.com/ free ebook
[download]