OΡΝΙΘΕΣ

24grammata.com/ παυσίλυπος λόγος

γράφει η Μαρία Κανελλάκη

-Βάλτε μου πόδια στο νιπτήρα!
(νιπτήρας Νο 1) “ Σπλαααατς!”
– Σχήμα – χρώμα θα κάνουμε;
(νιπτήρας Νο 1)  “Αυτό που λέει στο προσπέκτους  ‘Χαλαρωτικό σπα και απολέπιση’ τι είναι;”
(νιπτήρας Νο 2) “Α,  να το κάνεις απαρέγκλιτα! Έχεις να πας και μια Επίδαυρο, μη ξεχνάς… Πού να σκάσεις μύτη μ’ αυτή τη φτέρνα στο αρχαίο μάρμαρο; Ιεροσυλία!”
(νιπτήρας Νο 1) “Χάλια το έργο  μου είπε η κουνιάδα μου… Να κάνω μήπως γαλλικό;”
(νιπτήρας Νο 2) “ Mε ασημί περίγραμμα….και να βάλεις φλατ, γιατί έχει πολύ κατσάβραχο. Τι σας ήρθε να πάτε αρχαίο θέατρο;”
(νιπτήρας Νο 1) « Ο Θανάσης έχει πάθει φλασιά  μ’ αυτόν τον κοντό που έπαιζε στο ‘Είσαι το ταίρι μου’… Ψιτ, κοπελιά, προσοχή το κότσι μου!…».
(νιπτήρας Νο 2) « Α… ο τέτοιος μωρέ… ο  Βαγγέλης  ε;»
(νιπτήρας Νο 1)  «Προσοχή τον κάλο μου! Πονάει καλέ!!!… Κάπως αλλιώς τον λένε…. κόλλησα τώρα… Τελειώνεις με τον  τόρνο; Γαργαλιέμαι!»
(νιπτήρας Νο 2)  «Επιθεώρηση παίζουν;»
(νιπτήρας Νο 1)  «Ε… μάλλον!… Σε κωμικά παίζει αυτός… Να μη βάλω δηλαδή τις φούξια πλατφόρμες;»
(νιπτήρας Νο 2)  «Με την καμία όμως!  Με φορείο θα σε φέρουν πίσω! Σου λέω είναι νταμάρι εκεί πέρα…  Να κάνω ένα μόνιμο γαλλικό; …. Φοβάμαι μήπως το βαρεθώ…. και θα θέλω σφυρί και καλέμι για να το βγάλω…»
(νιπτήρας Νο 1) « Η κουμπάρα μας ξεσήκωσε… Είχε δει τον Ζουγανέλη και περάσανε λέει τούμπανο!… Προσοχή το μικρό νύχι! Έχει σπάσει κάθετα…»
(νιπτήρας Νο 2)  «Τραγουδάει ο Ζουγανέλης στην Επίδαυρο;… Πιάσε εκείνο το κοραλί!… Είχε και Μπουλά;… Όχι το ιριδίζον!!!… το άλλο δίπλα!….»
(νιπτήρας Νο 1) «Προσοχή το μεγάλο μου!!!… Έχει γυρίσει προς τα μέσα και με σφάζει το κωλόνυχο!!!… Ναι… νομίζω μου είπε και  Μπουλά… Κι αυτόν  που έπαιζε στο πενήντα-πενήντα…»
(νιπτήρας Νο 2) «Ο Χαϊκάλης;»
(νιπτήρας Νο 1) «Ο άλλος μωρέ… ο Ζήκος!»
(νιπτήρας Νο 2) «Εδώ θέλει δεύτερο χέρι γυαλιστικό…  Να πάρετε και μαξιλαράκια μαζί σας… με οσφυαλγία θα φύγετε από κει πέρα… »
(νιπτήρας Νο 1) «Τι να κάνω η γυναίκα; Τον ξέρεις τον Θανάση… άμα του μπαστακωθεί μια ιδέα, δεν του την ξεκολλάς με την καμία όμως…  Να κάνω γαλλική πλεξούδα τη φράντζα μου;…  Θα σκάσω με τη μαλλούμπα κάτω… Καλά μιλάμε, άμα είναι μάπα το έργο,  μαύρο φίδι που τον έφαγε… »
(νιπτήρας Νο 2) «Φάγαμε κάτι κεμπάπ χτες στου Αριστοφάνη… καλά ε;;;… Απαίχτου!!!…»
(νιπτήρας Νο 1) «Κάτι μου θυμίζει το όνομα… κάπου το είδα γραμμένο τώρα τελευταία…  Να βάλουμε κι ένα στρασάκι στον αντίχειρα ή μπα;;;… θα πέσει βαρύ ε;…. »
(νιπτήρας Νο 2) «Το γιαουρτλού μας έπεσε κομματάκι βαρύ, αλλά είχε και σαρανταδύο βαθμούς με υγρασία,  μη ξεχνάς!… Να το ξαναπεράσουμε αυτό; Κόλλησε ένα τσίνορο απ’ την κυρία δίπλα που την ξεφρυδιάζουν… να, εδώ…»
(νιπτήρας Νο 1) «Να κάνω και σχήμα στα φρύδια; Παραφουντώσανε…. Ο Αριστοφάνης κάτι μου θυμίζει πάντως…»
(νιπτήρας Νο 2) «Δεν κάνεις μουστάκι πρώτα; Σαν τον Ονούρ έχεις γίνει!»
(νιπτήρας Νο 1) «Ο Ονούρ! … Θ Ε Ο Σ  μιλάμε;;;»
(νιπτήρας Νο 2) «… και Αλάχ και Βούδας μη σου πω!!!… Να πάρεις λίγο και τις φαβορίτες γιατί παραμακρύνανε…»
(νιπτήρας Νο 1) «…Ψιτ κοπελιά, ετοίμασε κερί για μουστάκι-φαβορίτες… Xωρίσανε και με τη Σεχραζάτ ε; Αυτή κωλοτριβόταν με τον Μπουλέντ σ’ ένα άλλο σήριαλ και τα πήρε κρανίο ο «Θεός» και μπαλαμουτιάζει την Μεριέμ, ένα άλλο μανουλομάνουλο που έπαιζε  μαζί της σ’ ένα άλλο σήριαλ και το μαθαίνει η Μπεργκιουζάρ και έγινε …της Βαγδάτης… Διαζύγιο στα καπάκια μιλάμε!…»
(νιπτήρας Νο2): «Έεεεελα ρε!!!….τσεκαρισμένο;»
(νιπτήρας Νο 1): «Πρώτο θέμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!… με προσβάλεις τώρα… σούχω δώσει εγώ ποτέ μούφα είδηση;»
(νιπτήρας Νο 2) «Καλά σόρυ…καλό το κοραλί αλλά την άλλη φορά θα κάνω την ελληνική σημαία, εδώ στον παράμεσο… το είδα στους Ολυμπιακούς κι έφαγα σκάλωμα… Άσχετο… ποιο έργο θα δείτε τελικά;»
(νιπτήρας Νο 1) «Τις όρνιθες καλέ!»
(νιπτήρας Νο2) «Του Αριστοφάνη δεν είναι αυτό;»
(νιπτήρας Νο 1) «.Ξέρεις μήπως επίθετο;»

(Αύγουστος 2012)