Ήλιος, αέρας, σκοτάδι, φως…

Πολιτικός Λόγος (ένθετο του 24grammata.com)
Του Ανδρέα Τσιλογιάννη
Tei of Heraklion crete telemedicine

Το ελληνικό ζήτημα, ζει μεγάλες , ξανά ,στιγμές στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Στιγμές ανάλογες, με την υπό αντίστοιχη εποχή του Αυστριακού ΥΠΕΞ Μέττερνιχ, αντιστοίχου “προέδρου της τότε εποχής ανάλογου eurogroup”, πολέμιου του ελληνικού λαού και δήθεν φίλου της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως είναι ιστορικά γνωστό, το ελληνικό έθνος νίκησε τον “κακό” Αυστριακό ΥΠΕΞ, λαμβάνοντας την ανεξαρτησία, κάνοντας πράξη το όνειρο του έθνους για κρατική υπόσταση.

Σήμερα 190 χρόνια μετά, ξανά, το ελληνικό ζήτημα, αποκτάει την αίγλη της καθημερινής σχεδόν απασχόλησης των σκοταδιστών υπουργών εξωτερικών και οικονομικών της Ένωσης, όπου οι ίδιοι προφανώς ξεχνώντας τα παθήματα του τότε Αυστριακού ομοϊδεάτη τους, παίζουν με το μέλλον όχι μόνο ενός ολόκληρου λαού, αλλά και ως άχρηστοι μη ικανοί να οδηγήσουν μια ολόκληρη ήπειρο στην ανάπτυξη, προτιμούν να την έχουν σε περίοδο ύφεσης και σκοταδισμού, στοιχεία που προέρχονται από την ανίκανη και χωρίς όραμα της ακολουθούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής των συντηρητικών δεξιών- κεντροδεξιών κομμάτων που μέχρι χθες κυριαρχούσαν στους κόλπους της ζώνης.

Οι σύγχρονοι Μέττερνιχ, ας μάθουν και να προσθέσουν στο λεξιλόγιο τους,πως στην Ελλάδα υπάρχει Ήλιος και Αέρας, στοιχεία της φύσης που κοστίζουν πολλά περισσότερα από τις δήθεν “δικές” τους προτάσεις εξόδου της χώρας μας από την κρίση. Ακόμα και αν χαθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο , ο Ήλιος και ο Αέρας , θα μας οδηγήσει ξανά αυτή τη φορά με διαφορετικούς όρους στους κόλπους της ΟΝΕ.

Τη σημερινή διατύπωση δε την αναφέρω τυχαία, καθώς τρανό παράδειγμα, αποτελεί η επικοινωνιακή άριστη  τακτική στην οικονομική και εξωτερική πολιτική των γειτόνων , οι οποίοι, εκμεταλλεύτηκαν το δικό μας βέτο στο θέμα της πλήρη ένταξή τους τόσο στην ΕΕ όσο και στην ΟΝΕ, με συνέπεια να ακολουθήσουν, ένα δικό τους οικονομικό πρόγραμμα, σε υπαρκτή οικονομία 80.000.000 Τούρκων, και όχι σε μια διαλυμένη οικονομία 10.000.000 Ελλήνων,πετώντας έξω το IIF, κατόρθωσαν όχι μόνο να βγουν από την ύφεση, αλλά και να δημιουργήσουν μια από τις ισχυρότερες οικονομίες , όπου τώρα οι ηγέτες της ΕΕ στην ουσία ψάχνουν τρόπο, για την είσοδο τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια,χρησιμοποιώντας τους γείτονες,ως ανάχωμα της εξόδου της Ευρωζώνης από την κρίση.

Τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι γείτονες;

Ήλιος και Αέρας…

Υ.Γ. Πάντως για να φύγουν τα όποια καταστροφικά σενάρια, τυχόν έξοδος από το € , θα σημαίνει όχι απαραίτητα στη δραχμή αλλά σε νόμισμα δραχμής σε μορφή € , άμεσα υποτιμημένο,σε ισχύ έστω και για μερικά χρόνια , ώστε εάν αντεπεξέλθουμε να επιστρέψουμε κάποια στιγμή στο μέλλον στο € , εφόσον αποφασίσουμε την έξοδο τώρα από αυτό.

Όμως, ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος , με τις όποιες ανεξέλεγκτες συνέπειες έρθουν, ιδιαίτερα για τη πλειοψηφία της κοινωνίας.
Οπότε, λέμε ναι στον άγνωστο δρόμο ή λέμε ναι σε έναν δρόμο που έστω και με πλαστά στοιχεία καταφέραμε να κατακτήσουμε;

Πλαστά στοιχεία, που ευθύνονται στον ίδιο βαθμό, τόσο οι αυτοί  που τα δέχθηκαν όσο και εμείς που τα δώσαμε.

Άρα υποχρέωση όλων, να βρεθεί, άμεσα,κοινή λύση στο πρόβλημα που μαστίζει άδικα τον ελληνικό λαό.

Πρόβλημα, που ορισμένα διευθυντήρια θέλουν να φορτώσουν στον Ελληνικό λαό.

Μη ξεχνάμε , όμως και τα εδώ διευθυντήρια, απέφυγαν να δώσουν λύση , ξεχνώντας μάλιστα τα δεξιά αυτά διευθυντήρια πως το πρόβλημα διογκώθηκε επί των ημερών τους.

Λόγοι,  που πρέπει να  πούμε όχι, στη λαίλαπα της δεξιάς βαρβαρότητας.