Η μεταφορά της ελληνικής γλώσσας στην Αραβική

th24grammata.com/μέση ανατολή

Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα φιλοξενεί τον Καταξιωμένο Ακαδημαϊκό & πρώην Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου του Καΐρου, βραβευμένου με το Τιμητικό Βραβείο της Αιγύπτου & Μεταφραστή του Κωνσταντίνου Καβάφη στην Αραβική Γλώσσα Prof. M. Hamdy Ibrahim. Ο Prof. Ibrahim θα είναι ο βασικός ομιλητής της διάλεξης που διοργανώνει το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο με θέμα «Η μετάφραση από τη Νεοελληνική Γλώσσα προς την Αραβική & αντίστροφα και ο ρόλος του Αιγυπτιακού Εθνικού Κέντρου της Μετάφρασης».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 στις 19:00 (ώρα προσέλευσης του κοινού 18:40) στην αίθουσα των Εκδηλώσεων του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου (Πανεπιστημίου 6 – 3ος όροφος).

Προηγείται της Διάλεξης χαιρετισμός του Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα Α.Ε. κ. Tarek Adel.

Επίσης, θα προσεγγίσει εισαγωγικά τη διάλεξη ο Καθηγητής και Ερευνητής Δρ Ευθύμιος Σουλογιάννης με τίτλο «Ο Φιλέλληνας φίλος μου Prof. Hamdy Ibrahim».

Προλογίζει ο Μορφωτικός Ακόλουθος και διευθυντής του Μορφωτικού κέντρου της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα Dr. Hisham Darwish.