«Όταν γέλασε ο Τσέχωφ», στο θέατρο Διθύραμβος τρεις μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχωφ.

ανοικτιρμονες φβ24grammata.com/ Θέατρο

«Όταν γέλασε ο Τσέχωφ», στο θέατρο Διθύραμβος τρεις μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχωφ. Από την  ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ανοικτίρμονες».   Σκηνοθεσία / Μουσική επιμέλεια: Έφη Νιχωρίτη. Παραστάσεις:  10, 11, 12 & 17, 18, 19 Μαΐου 2013.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «ανοικτίρμονες» θα παρουσιάσει  στο θέατρο Διθύραμβος τρεις μονόπρακτες κωμωδίες του Τσέχωφ,  με τον γενικό τίτλο «Όταν γέλασε ο Τσέχωφ»
Τρεις μονόπρακτες κωμωδίες, που φαινομενικά δεν τις συνδέει παρά μόνο το Κωμικό στοιχείο. Στην πραγματικότητα όμως τις συνδέει η ανθρώπινη φύση και τα τερτίπια της που κάνουν τον άνθρωπο να χάνει τον έλεγχο και να φεύγει από τα όρια του. Δεν το θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
Έτσι οι ήρωες του  σπουδαίου δραματουργού, διαρκώς παλεύουν. Με τα ελαττώματα τους, τις επιθυμίες τους, τις OLYMPUS DIGITAL CAMERAανάγκες τους, τα όρια τους,   τον ίδιο τους τον εαυτό. Στο τέλος πάντα «ηττώνται».
Γιατί το θυμικό  νικάει τη λογική και η φύση τον άνθρωπο. Κι αυτές οι ήττες κάνουν τους ήρωες μεγαλειώδεις, βαθιά ανθρώπινους  και γι αυτό αξιαγάπητους…
Ο ασήμαντος, καθημερινός ήρωας της Ρωσίας του 19ου αιώνα  και ο μικρόκοσμος του, ήταν είναι και θα είναι ένας από μας που ζούμε «σ’ αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα»

 

Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια : Έφη Νιχωρίτη.
Σκηνικά/κοστούμια η ομάδα,
Χορογραφία:  Μαρία Κουρσιούνη

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Πάνος Καλογρίδης,
Σάββας Πετρίδης,
Μαρία Κουρσιούνη,
Γιάννης Λεβέντης,
Μίκα Φιλοπούλου,
Ελένη Σοκορέλη.
Παραστάσεις  10, 11, 12 & 17, 18, 19 Μαΐου 2013. Στις 9.00 μ.μ.

Θέατρο Διθύραμβος, Μαρούσι (Λητούς 6, πλατεία Αγίας Λαύρας, πλησίον ΗΣΑΠ, τέλος Μητροπόλεως, πρώτη παράλληλος της Κηφισίας). ΧΑΡΤΗΣ,