Κατσαούνης Θεμιστοκλής: σύντομο βιογραφικό

katsaunis 24grammata.com24grammata.com

Κατσαούνης Θεμιστοκλής: σύντομο βιογραφικό

Ασχολούμαι με τη γραφή περισσότερο από δέκα χρόνια. Σπουδάζω στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Έχω εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές («ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ» ΚΑΒΑΛΑ 2004, «ΓΡΑΜΜΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΙΛΟ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΑΘΗΝΑ 2007) μία νουβέλα («ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ 2009) και μία συλλογή με πεζοτράγουδα επίσης από τις εκδόσεις Ηριδανός («ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ» ΑΘΗΝΑ 2012) ενώ δημοσίευσα από ένα ποίημα μου, σε δύο φωτογραφικά λευκώματα αντίστοιχα. Βραβεύτηκα επίσης και από τον κεντρικό Ροταριανό όμιλο Καβάλας.

Έχω διακριθεί με βραβεία σε πανελλαδικό επίπεδο για ανέκδοτες συλλογές ποιημάτων, μεταξύ αυτών και μερικών διηγημάτων, μερικά από τα οποία συμπεριλήφθηκαν αργότερα στα βιβλία μου, τα οποία επίσης βραβεύτηκαν. Βιβλία μου βρίσκονται σε πολλές ελληνικές βιβλιοθήκες του εξωτερικού. Τέλος έχουν δημοσιευτεί ποιήματα μου σε λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας και της επαρχίας, καθώς και μερικά άρθρα μου σε εφημερίδες και περιοδικά.

Παρουσίασα το τελευταίο μου βιβλίο στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Τα «ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ» έχουν μεταφραστεί στα αλβανικά και στα ιταλικά και είναι υπό έκδοση.

Απέσπασα κριτικές και έγιναν παρουσιάσεις για τα βιβλία μου που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, αλλά και της βορείου Ελλάδος, καθώς και σε τοπικές εφημερίδες της Καβάλας αλλά και της Κύπρου με αρκετά εγκωμιαστικά σχόλια: (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΕΨΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, METAL HAMMER G HEAVY METAL, ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Η ΕΒΔΟΜΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ).