Μια φωτογραφία / μια ιστορία (8):   Συντροφιά με τους Αγγέλους 

για να δείτε την κατηγορία: Μια φωτογραφία / μια ιστορία κλικ εδώ

Μια νέα προσπάθεια “διαλόγου” με τους φίλους αναγνώστες ξεκινά το 24grammata.com. Μια φωτογραφία, λίγες λέξεις και αγνή διάθεση για επικοινωνία είναι τα μόνα που χρειάζονται. Περιμένουμε να φιλοξενήσουμε και τις δικές σας σκέψεις

εάν (ένθετο του 24grammata.com)

Συντροφιά με τους  Αγγέλους
γράφει η Μαρία Κανελλάκη
Ανοίξανε οι πόρτες, φύσηξε βοριαδάκι, ενώ η θάλασσα με τη στεριά συνωμοτήσανε και κρατήσανε καλά φυλαγμένα τα μυστικά τους  για πάντα. Ημερέψανε τα κύματα κι οι ψυχές βρήκαν λύτρωση. Στα πέτρινα απομεινάρια  των σπιτιών, φυτρώνουν κυκλάμινα το χειμώνα και τα καλοκαίρια περιδιαβαίνουν οι  πλαστικές σαγιονάρες των επισκεπτών.

Και με την πιο μεγάλη παρέα να έρθεις ως εδώ, ο εαυτός σου σε ξεμοναχιάζει, σε βάζει να τρέχεις γρήγορα, να φτάσεις ψηλά στην κορυφογραμμή μεταξύ πολεμίστρας και ουρανού.

Είναι όμορφα εδώ πάνω.  Με χίλιους αγγέλους να σουλατσάρουν πάνω απ’ το κεφάλι σου, αεροζυγιάζεσαι με τα σύννεφα και  τον Θεό και συμφιλιώνεσαι με το απειροελάχιστο στίγμα σου στο άπειρο.

Στην πρώττη φωτογραφία: Σπιναλόγκα, νεκροταφείο

Στη δεύτερη  φωτογραφία: Σπιναλόγκα, πλαϊνή είσοδος/έξοδος.
Αποτελούσε «μονοπάτι»  απόδρασης πολλών ασθενών, αλλά και εναλλακτικό λιμανάκι για τις μέρες που η κεντρική πύλη δεν ήταν προσβάσιμη  απ’ τις  φουρτούνες.
 
Μαρία Κανελλάκη
Ιούλιος 2012