Σεμινάρια του «Ρήγα» 2011 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας

24grammata.com/ επικαιρότητα

Σκοπός των Σεμιναρίων αυτών  είναι να δίνεται  η ευκαιρία για  διεξοδική ανάλυση μιας συγκεκριμένης ενότητας κάθε φορά της ζωής και του έργου του επαναστάτη και εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798). Μετά την  εισήγηση ενός θέματος στη συνεχεία θα γίνεται συζήτηση με τους συμμετέχοντες στα Σεμινάρια, ώστε να απαντώνται όλες οι ερωτήσεις και απορίες, που θα υπάρξουν.

Εισηγήσεις και εισηγητές στα «Σεμινάρια του Ρήγα 2011», είναι οι:

   1). «Η εποχή του Ρήγα», από τον Αθανάσιο Καραθανάση, Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  2). «Το στρατηγικό σχέδιο του επαναστάτη Ρήγα Βελεστινλή για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων», από τον Δημήτρη Καραμπερόπουλο, Πρόεδρο Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, επιμελητή των ολοκληρωμένων για πρώτη φορά επανέκδοσης των Απάντων του Ρήγα.

    3). «Ρήγας Βελεστινλής και Αρχαιότητες», από την Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, Δ.Φ., Προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστ. και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Βόλου.

Τα Σεμινάρια, θα πραγματοποιηθούν στη γενέτειρα του Ρήγα, το Βελεστίνο, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου , και ώρες 10 π.μ.-2μ.μ. και  4 μ.μ.-7 μ.μ. με ένα διάλειμμα για ένα ελαφρό γεύμα. Κατά τη διάρκεια των Σεμιναρίων, θα υπάρξει και ΄Έκθεση Βιβλίων και Εντύπων σχετικών με τον Ρήγα Βελεστινλή.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα στα Σεμινάρια, συμβολικά θα είναι 5 ευρώ, ενώ δίδονται και βεβαιώσεις συμμετοχής και παρακολούθησης των Σεμιναρίων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στα Σεμινάρια, θα δίνονται στoν πρόεδρο της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα Δρ. Δημήτρη Καραμπερόπουλο, 6944304968 ή στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ρήγα Φεραίου Αρετή Πρίντζου, 6973994270.